5 головних елементів ділового стилю одягу

24 Лютого 2021, 16:40
3583

Думка про те, що нас зустрічають за одягом, досі залишається актуальною. Особливого значення це набуває у ділових відносинах, коли від першого враження залежить подальша співпраця. Як правильно одягатися в діловому стилі та що обов'язково має бути в гардеробі?

Що має бути в діловому гардеробі жінки?

Усе необхідне для формування жіночого ділового стилю ви знайдете тут

  • спідниця;
  • сукня;
  • кардиган або жакет;
  • біла сорочка або блузка;
  • костюм.

Речі мають бути напівприлеглими, лаконічними, акуратними. Без яскравих принтів та декоративних деталей, глибоких декольте та інших ознак вечірніх нарядів. Спідниця може бути на 5 сантиметрів вище коліна і не довшою за 20 сантиметрів від підлоги. Її завжди можна поєднати з білою сорочкою або блузкою.

Це незамінний елемент у базовому гардеробі, який прекрасно поєднується з усіма кольорами. Якщо ви не знаєте, що одягнути, завжди вертайтесь до білої блузки та обирайте темний низ.

Найпопулярніший фасон сукні – футляр. Така модель обов'язково має бути в гардеробі, якщо жінка носить сукні та спідниці. Сукню можна поєднати з жакетом або кардиганом класичного крою. Жакетом зазвичай називають різновиди піджаків, а кардиган – тепліша кофта без застібок. 

Ще одна важлива деталь ділового гардероба – костюм. Він може бути брючним або зі спідницею. Класичні брюки та піджак – ідеальний варіант для будь-якої ділової зустрічі. До того ж це зручно в будь-яку пору року.

Правила ділового стилю

Обирайте одяг синього, чорного, коричневого, оливкового, сірого кольорів. Будь-які відтінки цих кольорів прийнятні для офісного стилю одягу, проте можна використовувати й інші – усе залежить від ситуації та від інших елементів образу.

Панчохи та колготки рекомендують обирати тілесних кольорів. Не варто обирати тканини з принтом або яскравими орнаментами. Оптимальний варіант – однотонний, проте сьогодні існує безліч варіантів з орнаментами, які не впадають в очі.

Сумка має бути правильної геометричної форми й також не яскравою. Можна обрати невеликі прикраси. Акуратна зачіска, неяскравий манікюр, натуральний макіяж зроблять образ завершеним.

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024
17.03.2024