Дні парламенту на Волині: розкажуть про діяльність Верховної ради

23 Лютого 2021, 14:22
788

Програма USAID РАДА 23-25 лютого проведе Дні парламенту на Волині – серію заходів, спрямованих на підвищення обізнаності волинян щодо діяльності Верховної Ради та налагодження співпраці між депутатами та виборцями.

Серед запланованих подій: тренінги для органів місцевого самоврядування та громадських організацій, квести для студентів та регіональні уроки Освітнього центру Верховної Ради, а також дискусії за участі народних депутатів України. З урахуванням карантинних обмежень всі заходи проводяться онлайн. Про це інформують організатори.

Дні парламенту проводяться в рамках Програми Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «РАДА: підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво» за підтримки партнерів ГО «Інтерньюз-Україна» та громадянської мережі ОПОРА.

Учасниками заходів стануть народні депутати Ігор Гузь, Ірина Констанкевич та В'ячеслав Рубльов.

«Проведення Днів парламенту є чудовою можливістю для нас, народних депутатів, ще раз обговорити ключові питання з нашими виборцями, знайти можливі рішення та розробити спільний порядок денний. Сподіваюся, що разом ми зможемо організувати ефективну комунікацію органів місцевого самоврядування, громадськості та народних обранців», – зазначає Ірина Констанкевич, народна депутатка України, перша заступниця голови Комітету Верховної Ради України з питань гуманітарної та інформаційної політики.

«Програма РАДА вже не перший рік проводить подібні заходи й радий, що у цьому році Дні парламенту відбудуться саме на Волині. Діяльність депутатів, роль Верховної Ради та можливість долучення українців до законотворчої діяльності – саме ці теми цікавлять суспільство. І під час Днів парламенту ми можемо ще раз обговорити та скоординувати свої зусилля», – говорить Ігор Гузь, народний депутат України, заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування.

«Громада Волині завжди була, є і буде готова до ефективного діалогу. Люди добре розуміють, що в нас є і гарні результати, і проблемні питання. І ми як депутати, яких обрали наші жителі, теж маємо долучитися до цього процесу. У цьому контексті Дні парламенту є цікавою практикою від наших партнерів Програми РАДА, яка думаю дасть нам можливість ще раз підняти болючі питання регіону», – додає Вячеслав Рубльов, народний депутат України, голова підкомітету з питань регіональної політики та місцевих бюджетів Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування.

«Проведення таких заходів дозволить покращити обізнаність українців щодо принципів демократії, структури та функцій парламенту. Цього року ми плануємо провести ще три подібні заходи», – зазначає Ігор Когут, директор Програми РАДА.

Читайте такожСхованка від дощу та місце для розвитку: про основні цілі та цінності Молодіжного центру Волині

Коментарі
23 Лютого 2021, 17:13
Ото пропіарили себе Рубльов ! Дороги у селах району відсутні,медицина відсутня!! Хай мер ПОЛІЩУК ще потанцює на бездоріжжі і танучому снігу разом з депутатами і виконкомом ! От і буде повний п...ц !!!!
Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024
17.03.2024