Працівники культури змагаються в професійній майстерності

11 Липня 2017, 09:43
6774

Стартував конкурс «Це мій край».

Працівники  культури сільських клубних установ повинні забезпечувати потреби громади в культурному обслуговуванні,  працювати  над збереженням  та утвердженням народних традицій, звичаїв та обрядів і розвивати аматорське мистецтво. 

А щоб залучити до участі в художніх колективах якомога  більше талановитих, яскравих учасників, вони мають володіти неабиякими організаторськими здібностями. 

Конкурси професійної майстерності для цих людей – чудова нагода стимулювати творчу активність, обмінятися досвідом,  вдосконалити професійну майстерність та відкрити для себе нові форми роботи


В нашому районі стартував конкурс професійної майстерності «Це мій край» серед працівників закладів культури у сільській місцевості, який проходить в рамках обласного - відповідно до наказу та положення управління культури.

Конкурс складається з двох турів: регіональний по напрямках у визначених клубах і будинках культури та заключний районний -  в РД «Просвіта».

6 липня регіональний конкурс відбувся у БК села Доросині. Участь у ньому взяли працівники культури сіл Кияж, Щурин, Квітневе, Ворончин, Студині, Немир та Ясенівка.

Вони змагалися за першість, демонструючи свою майстерність у шести конкурсних завданнях: презентація виставки українського народного традиційного мистецтва, «Моя професія у сьогоденні» - представлення себе  та обґрунтування необхідності  функціонування свого закладу в подальшому житті громади, мультимедійна презентація «Село історичне», «Мамин оберіг»  –  творча (театралізована)  демонстрація старожитностей, які в українських сім’ях передаються з покоління в покоління та є оберегом родини, «Світ захоплень» - учасник в оригінальній  формі знайомить  зі своїм хобі та відповіді на питання журі. 




За підсумками – професійну майстерність  в  районному конкурсі демонструватиме  Любов Райхерт -  завідуюча клубом села Квітневе.

Цікаво та пізнавально пройшов регіональний конкурс в БК села Переспа, де зібралися клубні працівники сіл Любче, Рудка-Козинська, Літогоще, Іванівка, Берегове, Трилісці, Малинівка. 

Виставки вражали різноманітністю експонатів та розмаїттям барв. Тут були і рушники, як сучасні, так і старовинні, і сорочки та сукні, зокрема вишиті бісером роботи Олени Омельчук з Малинівки, які представила завідуюча клубом  Марія Шевчук, ікони, прикраси та елементи декору з атласних стрічок. Плетені кошички з лози майстрині з Любча Надії Дикої, які демонструвала директор будинку культури Наталія Івчук, хотілося взяти до рук і вже не розлучатися з ними. 



Старовинний жіночий стрій привезла на виставку художній керівник Рудко-Козинського будинку культури Людмила Мосійчук. Оксана Мельник – директор будинку культури села Переспа познайомила учасників конкурсу з місцевою вишивальницею Марією Смірновою, чиї роботи в той день займали значну частину виставки, а раніше неодноразово демонструвалися, як в районі, так і в області.

1

1


З великою любов’ю та захопленням  конкурсанти розповідали про свої села, після кожної презентації хотілося негайно  їхати туди, де свіже повітря,  недоторкана природа і багата історія.

Важко було оцінювати «Мамині обереги», бо для кожного історія його роду, сімейні цінності, які передаються від матері до доньки, від бабусі до онуки – найкращі, найкоштовніші і сповнені сакрального змісту.

Змістовні та яскраві розповіді про щоденну роботу, аматорські колективи, гуртки та любительські об’єднання, творчі  досягнення та відкриття в поєднанні з непростими умовами праці, особливо в холодну пору року, вкотре переконували, що робота працівників культури актуальна потрібна і затребувана, а самі вони люди цікаві, талановиті та неординарні.

За підсумками конкурсу на районній сцені свою майстерність, досягнення та рівень підготовки демонструватимуть Наталія Івчук – директор БК села Любче, Людмила Мосійчук – художній керівник БК села Рудка-Козинська та Ірина Осіюк – завідуюча клубом села Іванівка.

Далі буде.





















 

Коментарі
11 Липня 2017, 16:06
Дуже гарна виставка. Майстрині - молодці! А попередній коментар написав той, хто повний бездара!
11 Липня 2017, 17:52
Працівники культури МОЛОДЧІ...Оксанка взагалі молодчина.
25/04/2024 Четвер
25.04.2024