У рожищенському «Ґудзику» можна купити Стрітенські свічки та декор до них

13 Лютого 2021, 14:19
4115

15 лютого українці відзначатимуть Стрітення Господнє. У цей день у церквах святять свічки та воду. Стрітенська свічка, як і вода, зберігається в кожній родині.

Перед освяченням Стрітенську свічку зазвичай прикрашають. Із вибором декору та свічки зі справжнього бджолиного воску допоможе рожищенський магазин «Ґудзик», що у ТЦ «Теплоцентр».

За допомогою різних декоративних елементів ви можете прикрасити свічку власноруч. Вартість свічок – 35 гривень за 26 сантиметрів та 20 гривень за 20 сантиметрів. Також до них допоможуть підібрати стрічки та інший декор.





Стрітенська свічка: навіщо зберігати, як зробити і від чого вона захищає

Вважається, що така свічка має надзвичайну здатність допомагати у найважчі періоди життя. Також кажуть, що вона охороняє житло від удару блискавки.

Традиційно освячені на Стрітення свічки дбайливо зберігають протягом року біля ікон і часто використовують як оберіг дому і захист від «злого ока» та хвороб. Запалюють громничну свічку, коли виникають труднощі. Нею іноді обкурюють дітей від переляку. Також Стрітенською свічкою обкурюють хату та господарські споруди, щоб уберегти себе й худобу від хвороб і нещасть.

Деякі люди вірять, що коли родині довгий час не щастить, хворіють члени сім’ї, то варто із запаленою свічкою обійти дім чи квартиру. Там, де вона найбільше тріщатиме, зібралась негативна енергія. Тож слід залишити свічку погоріти в цьому місці довше, а потім скропити його свяченою водою.

Коли на душі неспокій, якісь труднощі, починається сварка або ж якщо хтось не знає, як чинити в тій чи тій ситуації, треба запалити Стрітенську свічку і помолитися – це допомагає зробити правильний вибір, приносить заспокоєння.

Справжня Стрітенська свічка має бути виготовлена з чистого бджолиного воску. Головна її сила – у щирій молитві. Тоді вона приносить мир і спокій у наші душі при життєвих негараздах.

Читайте також:

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024