У Рожищі побувала чудотворна ікона

06 Липня 2017, 18:30
5783

У четвер, 6 липня, рожищани зустріли Касперівську ікону Божої Матері, яка цими днями перебуває у храмах Волинської єпархії.    

Велику святиню Південної України привезли до Свято-Михайлівського храму.  Приклонитися до ікони прийшли тисячі мирян. 

Нагадаємо, це невелика ікона, схожа з Корсунським образом Божої Матері, її привезли у Російську імперію у кінці XVI століття. З середини XVIII століття образ перебував на Херсонщині, його передавали у спадок, аж доки ікону не придбала поміщиця Іуліанія Касперова.

У 1840 році жінка молилась перед образом Божої Матері, з проханням допомогти їй у біді, і раптом побачила, що ікона оновилась, лик Богородиці став світлим.

Кілька людей, які жили по сусідству з садибою Касперово, вилікувались, помолившись перед чудотворною іконою. У 1846 році спеціальна комісія визнала всі ці зцілення, і до чудотворної ікони полинули люди, які потребували Божої допомоги.

Кілька років образ перебував в Одесі, жителі котрої не раз звертались до нього по допомогу та заступництво. З 1918 року ікона постійно перебувала у Спасо-Преображенському соборі Одеси, а після його знищення – в Успенському соборі, який пізніше став кафедральним, та з 1936 року перебуває у ньому постійно.

З ранку до обіду в храм йшло чимало містян та мешканців Рожищенського району. Далі ікону повезли у Свято-Миколаївську церкву селища Локачі.

1

1

1

2

2

1

3

3

1

2

1

1

1

1

1

1

1

2

1

 

Коментарі
06 Липня 2017, 21:34
свято- михайлівська, а не миколаївська
06 Липня 2017, 22:24
Свята соборна апостольська церква,а не Московська.
06 Липня 2017, 23:41
Не сотні, а тисячі. Чула, як священики між собою говорили, що нарахували майже п'ять тисяч людей, які підійшли до ікони
07 Липня 2017, 01:04
Д Теравський і М Лесик СУПЕР!!!!! Голоси такі що аж мурашки по тілі біжать!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
07 Липня 2017, 15:41
1. Вторая заповедь сформулирована в Исходе и во Второзаконии: <br/> Исход 20:4-6 «Не делай себе кумира и никакого изображения того, что на небе вверху, и что на земле внизу, и что в воде ниже земли; не поклоняйся им и не служи им, ибо Я Господь, Бог твой, Бог ревнитель, наказывающий детей за вину отцов до третьего и четвертого рода, ненавидящих Меня, и творящий милость до тысячи родов любящим Меня и соблюдающим заповеди Мои». <br/> Второзаконие 5:8-10 «Не делай себе кумира и никакого изображения того, что на небе вверху и что на земле внизу, и что в водах ниже земли, не поклоняйся им и не служи им; ибо Я Господь, Бог твой, Бог ревнитель, за вину отцов наказывающий детей до третьего и четвертого рода, ненавидящих Меня, и творящий милость до тысячи родов любящим Меня и соблюдающим заповеди Мои». <br/><br/> 2. Два аспекта Второй Заповеди: <br/> А. Не делай себе кумира: Исход 20:4-6 «Не делай себе кумира». <br/> Еврейское слово, переведённое в русской Библии как «кумир», – «pesel» – идол или изваяние. Это слово произошло от другого еврейского слова – «pesal», которое означает «вырезать или вырубать» или «ваять» из дерева или камня. <br/> Таким образом, Закон Божий запрещает человеку создавать изваяний, будь то резные идолы или литые кумиры.
07 Липня 2017, 17:53
О знову штунди своіх п'ять копійок вставили))))
07 Липня 2017, 18:50
А ви ним інше місце з писання де написано про ікони ... хоча на скільки я знаю в біблії такого нема там побожні люди поклонялись не речам які зроблені руками, а в дусі і правді
07 Липня 2017, 21:13
І до чого????!!!!!!!!!!
07 Липня 2017, 23:00
До того, що люди поробили собі ідолів і їм поклоняються. До того що біблія забороняє поклоняються творіння рук людських. Чи можливо ви проведете приклад з своїх,ятого писання, що потрібно поклоняються іконами? Просвіти мене цитатою з Біблії? Чи православні в неї не зазирають простіше поклони іконі бити
07 Липня 2017, 23:12
ку кУ!!!!!!!!!!!!!!!!!
07 Липня 2017, 23:27
ку-ку це аргумент? Почитайте Біблію і можливо словниковий запас збільшиться
08 Липня 2017, 01:24
Так ніхто і не поклоняється творінню рук людських а саме дереву, склу , фарбі. Православні християни вшановують тих, хто зображений на цих іконах, а в даному випадку Божу Матір. Ви шановний до якої секти відноситеся??? Цікаві ви сектанти люди!! Можна подумати що за останні дві тисячі років існування православ'я ніхто зі святих отців не задумувався над тим, що ж насправді таке поклоніння іконам, а тут якихось 80 років назад вискочив якийсь умовний &quot; пастор&quot; з Америки, який вирішив, що всі ці роки було все неправильно, а в нього прозріння і ікони - це ідоли))
08 Липня 2017, 01:53
Ікона божої матері це добре..тільки погано що на святинях роблять бізнес Ми дійшли до того що навіть коли заходиш у церковний магазин ,бачимо надпис &quot;Усі речі освячені&quot; І стає смішно ,адже не можна торгувати святинею коли вона освячена.Освячену річ не можна продати її можна тільки подарувати....спочатку несуть ікону і зразу після ікони велику капу щоб кидати туди гроші...і так возять по всій країні ...скільки через цю Ікону заробили грошей??А куди вони пішли?Можливо на дитячий будинок??Чи на лікування когось ??Жодного звіту ..У кожного з нас є в домі ікона Божої Матері і тільки з вірою вона сціляє..Адже наша віра це духовна розмова з Богом..У мене на стіні є ікона Божої Матері і для мене вона найсвятіша бо я молюся до неї..Моліться до ікони Божої матері, Вона є найбільша помічниця,тільки не робіть на ній бізнес Господь цьго не простить..
08 Липня 2017, 02:20
Чувак, спешл фо ю. Сам Бог який дав десять заповідей започатковуючи скінію з усім її вмістом, зі священиками і богослужінням ОСОБИСТО звелів Мойсею як її облаштувати: &quot;І зробиш два золоті херувими чеканної роботи, зробиш їх з обох кінців віка. І зроби одного херувима з кінця звідси, а одного херувима з кінця звідти. Від того віка поробите тих херувимів на обох кінцях його. І будуть ті херувими простягати крила догори, і затінювати своїми крильми над віком, а їхні обличчя одне до одного; до віка будуть обличчя тих херувимів. І покладеш те віко згори на ковчега, а до цього ковчега покладеш свідоцтво, яке Я тобі дам. І Я буду тобі відкриватися там, і буду говорити з тобою з-над віка з-посеред обох херувимів, що над ковчегом свідоцтва, про все, що розповім тобі для синів Ізраїлевих&quot; (Вихід 25:18-22). Таким чином Ковчег Завіту з херувимами на кришці повинен був слугувати євреям образом невидимого Бога, розумово і духовно возносити іудеїв до Творця. Чому невидимого Бога? тому що Ісус Христос (чи для вашої секти Христос не Бог? це в тому випадку якщо ви єговіст, адже ваша риторика, принаймі, на це вказує) ще світові не явився, чому саме херувими, а не хтось інший? та тому, що святих як таких ще не було (скоріше за все поняття святості для вашої секти також відсутнє), святими для них були тільки ангели. Добре, що ви знаєте тільки ті цитати яких вас навчили і які є вигідні тільки вам. Будьте більш мудрі, не ведіться на байки заокеанських проповідників, спасайте свою душу правильно! Успіхів. ЦЬОМ!
08 Липня 2017, 03:01
Щодо грошей, які вам не дають спокою))) По- перше, ніхто нікого не заставляє кидати, до ікони пускали і без грошей. По - друге, якщо ви вкинули, то не більше ніж якихось 2- 5 гривень. Невже це так багато, щоб приклонитися до святині, яку для вас привезли із далеку??? Невже дати 30 гривень на День міста на гельову кульку дитині, яка через 5 хвилин здується не шкода, а тут шкода??? Невже випити кави з автомату за 6 чи 8 гривень не шкода, а тут шкода?? По третє, ви думаєте, що автомобіль з іконою заправляють свяченою водою? А харчуються священики, які супроводжують ікону манною небесною?? А на собор, де перебуває ікона не треба грошей? По четверте, коли ми жертвуємо якісь гроші то повинні вірити що це обернеться для нас сторицею. Тоді так обов'язково буде. І ще одне. Ви думаєте, що так легко супроводжувати ікону?? Тижнями ночувати по чужих домівках, не мати можливості нормально помитися, вибути стільки на ногах... Ми поїдемо на кілька днів у відрядження і як втомлюємося, а тут не на кілька днів ідуть. Так що давайте не будемо рахувати чужі гроші. Не хочете - не давайте, якщо при цьому нормально себе почуваєте... А мені особисто ніколи не шкода на таке, бо від тих кількох гривнів не збіднієш, а в душі приємно )))<br/>І щодо освячених речей, які продаються. Святиня і освячена річ це не одне і те ж. Коли вам освячують автомобіль чи квартиру, то вони що стають святинями???))) Не путайте святе з грішним . Ви навпаки повинні радіти, що купили вже освячену ікону чи хрестик, бо самі ж економите))) не треба платити за освячення )))
08 Липня 2017, 11:07
Невже ви не розумієте, що поклонятись можна лише богу? Люди понароблювали собі св'ятих .... &quot;Так ніхто і не поклоняється творінню рук людських а саме дереву, склу , фарбі. &quot; - з чого зроблена ікона? не з дерева? фарби?...? &quot; 3 Наш Бог на небі,<br/>і він чинить все, що йому до вподоби.<br/> 4 Їхні ж ідоли — срібло і золото,<br/>витвір рук людських.+<br/> 5 Вони мають рот, але не говорять,+<br/>мають очі, але не бачать,<br/> 6 мають вуха, але не чують,<br/>мають ніс, але запаху не відчувають,<br/> 7 мають руки, але нічого не можуть торкнутися,<br/>мають ноги, але не ходять,+<br/>і не чути голосу з їхнього горла.+<br/> 8 Такими, як вони, стануть ті, хто їх робить,+<br/>і всі, хто на них покладається.+&quot;
08 Липня 2017, 11:23
Дивні ви православні. Ви сліпі котята ІМХО. Навіть мене не бачачи робите висновок, що я єговіст... наводите приклад з біблії це добре та похвально, що я зустрів православного, який читає біблію. Прочитавши ваш коментар, я не знайшов там, щоб Моісей, або євреї поклонялись херувимам,... <br/>в біблії написано “Відійди, сатано! Бож написано: Господеві Богові своєму вклоняйся, і служи Одному Йому!” (Матвія 4:10) не божій матері, ... а Господеві Богові &quot;10 нехай буде відомо всім вам, і всім людям Ізраїлевим, що Ім'ям Ісуса Христа Назарянина, що Його розп'яли ви, то Його воскресив Бог із мертвих, Ним поставлений він перед вами здоровий!<br/>11 Він камінь, що ви, будівничі, відкинули, але каменем став Він наріжним!<br/>12 І нема ні в кім іншім спасіння. Бо під небом нема іншого Ймення, даного людям, що ним би спастися ми мали.&quot; не потрібно собі робити речі для поклоніння. Я розумію, що простіше зробити річ і їй поклонятись, як язичники, але навіщо?
08 Липня 2017, 11:29
Не справа шкода чи не шкода. Справа в тому, що Попи купують собі машини за мільйони, яхти, квартири, будинки, ... Згадайте Ісуса Христа. На чому він пересувавсі? з того, що я пам'ятаю це на ослі один раз, а подорожував він постійно. Чому не на арабських скакунах, або елітних верблюдах, ... Можливо тому, що церква стала як бізнес? Чому з храмів зробили ринок, а не дім молитви чи забули, як Христос відносився до торгівлі в храмі.
08 Липня 2017, 12:10
Що нема Св'ященика, який би поставив на місце того штунду? Напишіть вірш з біблії про ікони, ... нехай заткнеться
08 Липня 2017, 12:54
А ви не відходьте від теми. Вам навели нормальну цитату, як ви і хотіли. Ви розтлумачте її по своєму якщо не згідні, бо виходячи з вашого першого коменту Бог звелів зробити Мойсеєві ідолів?? Чи не так?? Але ви не можете прокоментувати цю цитату з Біблії, бо вас цього не вчили, ви знову закинули завчене ще й не в тему.
08 Липня 2017, 13:03
І багато ви таких попів бачили з яхтами і дорогими машинами??? Ви зайдіть у наші села у храми, там стоїть 5 людей і ви думаєте там такі попи багаті?? А їх більшість. А в цих людей також є сім'і, діти їх теж потрібно годувати, одягати, вчити. Чи може це безкоштовно десь можна зробити??? Ви подивіться скільки в нас у місті крутих машин..то думаєте вони всі чесно на зарплату зароблені??
08 Липня 2017, 13:05
підгаджує і заплутує віруючих людей, щоб надламати їхню віру. Уйди сатана
08 Липня 2017, 13:09
Дивіться: Бог сказав Мойсеєві зробити Херувимів, ... але бог не сказав, щоб їм поклонятись і боготворити. Тобто наведена цитата не дає нам прикладу робити ікони, ... та поклонятись ним. <br/>&quot;Не роби собі різьби і всякої подоби з того, що на небі вгорі, і що на землі долі, і що в воді під землею. Не вклоняйся їм і не служи їм, бо Я Господь, Бог твій, Бог заздрісний, що карає за провину батьків на синах, на третіх і на четвертих поколіннях тих, хто ненавидить Мене, і що чинить милість тисячам поколінь тих, хто любить Мене, і хто держиться Моїх заповідей.&quot; <br/>Питання:<br/>Ікона це різьба? зображення на іконі це подоба з того, що на землі? Чи можна їм вклонятись та служити? <br/><br/>В біблії хочаб є одне слово ікона? Чи це річ, яку вигадала релігія? Я<br/><br/>&quot;Святое Евангелие<br/> 19 Женщина говорит Ему: Господи! вижу, что Ты пророк. 20 Отцы наши поклонялись на этой горе, а вы говорите, что место, где должно поклоняться, находится в Иерусалиме. 21 Иисус говорит ей: поверь Мне, что наступает время, когда и не на горе сей, и не в Иерусалиме будете поклоняться Отцу. 22 Вы не знаете, чему кланяетесь, а мы знаем, чему кланяемся, ибо спасение от Иудеев. 23 Но настанет время и настало уже, когда истинные поклонники будут поклоняться Отцу в духе и истине, ибо таких поклонников Отец ищет Себе. 24 Бог есть дух, и поклоняющиеся Ему должны поклоняться в духе и истине. 25 Женщина говорит Ему: знаю, что придет Мессия, то есть Христос; когда Он придет, то&quot; <br/><br/>Я думаю тут вичерпна відповідь від Христа. А релігія будь-яка на мою думку не може бути св'ятою. Бог має справу з душею людини, а не стінами, будівлями чи іконами. Якщо ти Православний - не означає, що ти спасенний і якщо Єговіст чи Бабтист, ... це нічого не означає. Читайте біблію це ключ до спасіння.
08 Липня 2017, 13:23
Христос коли говорив з сатаною наводив чіткі відповіді що як і чому... чому не можна поклонятись сатані, ... кому потрібно поклонятись. Ви відповіли, як релігіозна людина фанатик, а не як та, що вірить в Бога. <br/>Ви вірите в Православну церкву? Чи вірите, що людина з іншої конфесії може спастись? Чи православ'я - це монополія?
08 Липня 2017, 13:48
А ніхто і не боготворяє ікони. Ми православні не кажемо, що це Бог. Ікона це зображення Бога. Ми не поклоняємось іконі, а шануємо її як зображення того кому поклоняємось. Якщо це ікона Божої Матері чи святого, то теж просимо перед їхньою іконою заступництва в них, а не в дерева чи скла. Те, що ви сектант це 100 % бо всі сектанти не здатні мислити і аналізувати, іхні знання обмежені певними рамками, за які вони бояться виходити.
08 Липня 2017, 14:07
Ви самі собі суперечите: <br/><br/>&quot; Ми не поклоняємось іконі&quot; поклони в храмі та на вулиці це не поклоніння? <br/><br/>&quot;а шануємо її як зображення того кому поклоняємось.&quot; - &quot;Жодна людина не бачила Бога (Вихід 33:20; Івана 1:18; 1 Івана 4:12). Біблія говорить, що «Бог є Дух», тобто він невидимий для людського ока (Івана 4:24; 1 Тимофія 1:17).<br/>Бога можуть бачити ангели, бо вони є духовними створіннями (Матвія 18:10). Крім того, деякі люди після смерті будуть жити на небі в духовному тілі і також зможуть бачити Бога (Філіппійців 3:20, 21; 1 Івана 3:2).&quot; тобто ви малюєте Бога, якого людина не може побачити? це я не здатен мислити? Ісуса Христа малюєте, а він хоче, щоб йому поклонялись в дусі та правді, ... Марій навидумували більше десятка різних, ... це як в язичників було багато богів так і Православні собі св'ятих наробили? <br/><br/>Що вам заважає на пряму просити в Ісуса Христа заступництва? Для чого ви робите з храму ринок? перестаньте суперечити самі собі.<br/><br/>Христос сказав в Біблії щоб його намалювали і вклонялись його &quot;образу&quot;? Христос казав щоб люди поназначали св'ятих і їм вклонялись? Чи не кажеться вам, що це відхід від біблії і основи вчення Христового? <br/><br/>Я дочекаюсь цитати з біблії про ікону? <br/><br/>: “Бо свідчу кожному, хто чує слова пророцтва, що в цій книзі: Коли хто додасть до них, то Бог накладе на нього кари, записані в цій книзі. А коли хто відійме від слів цього пророцтва, що в книзі, Бог забере його частку з дерева життя і з святого міста, про які записано в цій книзі” (Об'явл.22:18-19).<br/><br/>Ми люди і здатні думати, надумувати, вигадувати, .... давай
08 Липня 2017, 14:19
Запитання до священиків чи каже штунда правду, що в біблії не згадується ікона і це обряд релігії за яким не стоїть святе писання?
08 Липня 2017, 16:37
Дивні ви сектанти. Ви сліпі котята, ба навіть гірше і це не ІМХО, це факт. От щоб ми не робили неправильних висновків, то ви б представились хоча б, щоб всі нормальні люди знали з яким конкретно штундою мають справу. Чи можливо вам соромно визнати своє маргінальне віросповідання? Старий Завіт був даний євреям до приходу Христа, ми ж з вами (щодо вас не впевнений) є дітьми Нового Завіту. В нас крім 10 заповідей є ще і заповіді блаженства, і церковне передання. Апостол Павло написав в другому посланні до Коринфян дуже правильні слова, яка чітко охарактеризовують усіх сектантів: «Он дал нам способность быть служителями Нового Завета, не буквы, но духа, потому что буква убивает, а дух животворит» (2Кор. 3:6). Ви от знайдете якесь місце в Біблії і вчепитесь за нього руками і ногами, а потім з піною у роті будете доводити цілому світові, що саме ви праві і на вашому боці істина. Але повернемось ближче до суті.<br/>«…це добре та похвально, що я зустрів православного, який читає біблію. Прочитавши ваш коментар, я не знайшов там, щоб Моісей, або євреї поклонялись херувимам,...». Бачу ваша гордість не має меж, чи по вашому читання Біблії це якась прерогатива, або виключне право сектантів? До речі, сатана відпав від Бога тому, що возгордився. Секти також утворились через те, що якийсь пастор вирішив, що знає Святе Письмо краще, ніж усі інші люди на світі. Щодо цитати, правильно євреї і не вклонялися херувимам, але особисто Бог не те, що був проти зображень святих ангелів, а Сам звелів їх там поставити. «Я не знайшов там, щоб Моісей, або євреї поклонялись херувимам» нічого не треба там шукати просто читайте нормально.<br/>«в біблії написано “Відійди, сатано! Бо ж написано: Господеві Богові своєму вклоняйся, і служи Одному Йому!” (Матвія 4:10) не божій матері, ... а Господеві Богові». Давайте спробуємо так. «Знов диявол бере Його на височезную гору, і показує Йому всі царства на світі та їхню славу, та й каже до Нього: Це все Тобі дам, якщо впадеш і мені Ти поклонишся! Тоді каже до нього Ісус: Відійди, сатано! Бо ж написано: Господеві Богові своєму вклоняйся, і служи Одному Йому! Тоді залишив диявол Його. І ось Ангели приступили, і служили Йому.» (Матвія 4:8-11). Коли прочитати не ваш, а цей уривок з Біблії, то стає зрозумілим її зміст, Христос засуджує сліпе поклоніння багатству і земній славі, тут Ісус розмовляє з сатаною на конкретну тему і з конкретною метою, і до ікон ця цитата немає абсолютно ніякого відношення!<br/>А тепер щодо ікон.. зрозумійте одне: молячись перед іконою Божої Матері чи якогось святого, ми не підмінюємо поняття Бога іконою, і не вважаємо божеством тих, хто на них зображений (якщо це не Ісус Христос). Ми просто вшановуємо цих людей, які є взірцем та дороговказом нашого спасіння, вони не є нашими богами, вони є нашими заступниками, які стоять перед Престолом Господнім і моляться за нас грішних. <br/>«Ісуса Христа малюєте, а він хоче, щоб йому поклонялись в дусі та правді, ...» Ікони нам ніяк не заважають поклонятися Христу в дусі та істині, а навпаки, допомагають.. Ісуса Христа, Божу Матір та святих бачили люди, тому і малюють. Бог жив серед нас, був для нас видимим, його бачили. До речі, першою іконою був Нерукотворний Образ Спасителя. Цар Едеський, який хворів проказою, чув про чудеса, що творив Христос, і захотів зцілитися. Він передав Спасителю лист з проханням через художника, який увипадку відмови Христа мав хоча б намалювати Його портрет, щоб цар мав у хворобі утіху. Художник, прийшовши в Єрусалим, побачив Христа і почав таємно малювати Його портрет, але в нього не виходило. Бо лик Спасителя постійно мінявся. Тоді Христос побачивши це покликав його для розмови. Під час якої попросив води. Умившись, Спаситель витерся рушником, після чого на ньому залишилось зображення Його обличчя. Так зявився перший Нерукотворний Образ. Вручивши його художнику, Господь сказав: «Іди і вручи це тому, хто послав тебе». Помолившися перед Образом цар очистився від прокази. Після цього він наказав повісити Образ над міською брамою, щоб кожен, хто проходив через неї, поклонився цьому Образу. <br/>Перші ж ікони Божої Матері були написані євангелістом Лукою на прохання віруючих. Спочатку він зробив на дошці живописне зображення Цариці Небесної із немовлям на руках, потім написав ще дві ікони і приніс їх Богородиці. Вона, побачивши своє зображення на іконах, згадала пророцтво: «Віднині ублажать Мя всі роди» і додала: «Благодать Народженого від Мене і Моя з цими іконами нехай буде». Дуже швидко від цих ікон почало ставатися багато чудес. <br/> Дискутувати з вами можна довго, але це те саме, що переконувати душевно хворого в його недузі: щоб ти йому не сказав, він дивиться на тебе зі всерозуміючою посмішкою, але все одно залишається на своїй точці зору.
08 Липня 2017, 16:56
1.«Он дал нам способность быть служителями Нового Завета, не буквы, но духа, потому что буква убивает, а дух животворит» (2Кор. 3:6). ---- ви наскільки духовні що поклоняєтесь матеріальним речам? <br/><br/>2. &quot; Художник, прийшовши в Єрусалим, побачив Христа і почав таємно малювати Його портрет, але в нього не виходило. Бо лик Спасителя постійно мінявся. Тоді Христос побачивши це покликав його для розмови. Під час якої попросив води. Умившись, Спаситель витерся рушником, після чого на ньому залишилось зображення Його обличчя. Так зявився перший Нерукотворний Образ.&quot; -- це в біблії написано? <br/><br/>3. &quot; Художник, прийшовши в Єрусалим, побачив Христа і почав таємно малювати Його портрет, але в нього не виходило. Бо лик Спасителя постійно мінявся. Тоді Христос побачивши це покликав його для розмови. Під час якої попросив води. Умившись, Спаситель витерся рушником, після чого на ньому залишилось зображення Його обличчя. Так зявився перший Нерукотворний Образ.&quot; ---- це теж біблія? чи переказ? вигадка? <br/><br/>де в біблії я можу прочитати про ці події? жодного разу не читав, або не пам'ятаю. Жду з нетерпінням цитат з біблії. В мене враження, що ви просто розводите демагогію, а потрібно користуватись Біблією, а не переказами, казками, .... <br/><br/>Ще раз запитаю де 1 та 2 пункт описані в біблії?
08 Липня 2017, 17:03
Я цитую Біблію у відповідь мені розповідають казки і історії з точки зору релігії, які нібито були. <br/><br/>&quot;Свідкую я кожному, хто чує слова пророцтва цієї книги: Коли хто до цього додасть що, то накладе на нього Бог кари, що написані в книзі оцій.<br/>А коли хто що відійме від слів книги пророцтва цього, то відійме Бог частку його від дерева життя, і від міста святого, що написане в книзі оцій.&quot;<br/><br/>Якщо в біблії не описані ікони - я роблю висновок, що це річ на які заробляє церква і їй вигідно продавати більше товару та послуг. <br/><br/>&quot;Ваше ж слово хай буде: так-так, ні-ні. А що більше над це, то те від лукавого&quot; (Мт.5:37).<br/><br/>То ваше слово так чи ні? Якщо ні - будь-ласка дайте цитату сектанту, щоб він закрив свій рот і не придумував казок. Непотрібно демагогії, цитати буде достатньо.
08 Липня 2017, 17:22
Від Адама і Єви до Мойсея Біблії не було, але люди вірили в Бога. Є така річ як Священне Передання, це те, що не увійшло в Біблію, але є так само достовірним і зафіксованим апостолами, а потім їхніми учениками і так далі. Якби в Біблію вмістили все, що казав Спаситель, то її не можливо було б прочитати і за місяць. Більше інформації міститься у Переданнях. І це не казка і не легенда. Про ікони конкретно цитати в Біблії нема, бо тоді не так необхідно було зображувати Спасителя чи Божу Матір, бо їх всі бачили. Але про ікони багато йдеться у Священному Переданні, яке ви штунди звичайно не визнаєте. <br/>А чому ви стільки часу уникаєте назвати свою секту, я ж не прошу сказати своє прізвище, просто напишіть: да я Адвентист Сьомого дня чи Свідок Єгови чи то баптист чи хто ви там є?? У чому проблема??? Що вам заважає?? <br/>Короче, як я і сказав, з вами говорити без толку, тому вибачайте, штовхайте далі в маси своє лжевчення, а я не буду гаяти на вас час!!! Щасливо!!!
08 Липня 2017, 17:48
Визнання, що в Біблії нема жодного слова про ікони за це дуже дякую - вперше в моїй практиці такий випадок, що православний визнає даний факт. <br/><br/>&quot;Тоді до Ісуса прийшли фарисеї та книжники з Єрусалиму й сказали:<br/>Чого Твої учні ламають передання старших? Бо не миють вони своїх рук, коли хліб споживають.<br/>А Він відповів і промовив до них: А чого й ви порушуєте Божу заповідь ради передання вашого?&quot;<br/>Думаю, це слова до вас. Чому ради передання (не біблії, а ваших попередників) ви порушуєте боже слово?<br/><br/>&quot;Про ікони конкретно цитати в Біблії нема, бо тоді не так необхідно було зображувати Спасителя чи Божу Матір&quot; --- знову казки та домисли, адеже НОВИЙ ЗАПОВІТ писався і після смерті Спасителя і якби була воля Божа на те - там вказали за ікони і мільйон обрядів,. ..<br/><br/>На рахунок моєї секти, як ви пишете - я не поділяю думок жодної секти, яка каже що Бог мешкає лише в їхньому храмі і будуть мати спасіння лише їхні прихожани. Адже знаю по собі роблячи, щось добре до мене Бог стає блище, а коли лихе - Бог від мене віддаляється і на душі стає пусто. Радію коли Православні, Єговісти, .... читають біблію, думають, аналізують, але не узурпують Бога як власну річ і не впираються рогом. З Єговістами я погоджуюсь, що Єгово це одне з імен Бога - так написано в Біблії. З Суботниками, що дійсно за суботу багато описано в старому заповіті, ...<br/><br/>Я стараюсь сам читати і аналізувати і не бачу жодної релігії (з якою я зустрічався) в Християнстві яка на 100% дотримується Біблії. Потрібно визнавати свої недоліки і старатись виправляти їх, а не бути впертим бараном.<br/><br/>Нехай Христос Відкриє мені та вам очі, а у всіх прошу вибачення, якщо когось образив. Я так бачу.
08 Липня 2017, 18:09
На рахунок лжевчення - ви відстоюєте лжевчення, а не ваш опонент. Достатньо написано в біблії, а православна церква сама себе закопує в догмах, обрядах, продажах, ... вона живе своїм життям відкладаючи біблію в сторону і беручи до рук свої толкмуди і вчить своїх прихожан більше обрядовості ніж духовності. Це як свідки своїми журнальчиками обклались. <br/>Спасіння лише через Христа, а Христос описаний в біблії і потрібно йти за ним через біблію, а не релігійні книжки.
09 Липня 2017, 02:21
як в оточенні таких віруючих, знаючих, тямлячих рожищан ми &quot;умудряємося&quot; так нікчемно одне з одним жити?
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024