Проблемна дорога до Сокола: чи профінансують її ремонт цього року

09 Лютого 2021, 15:41
4135

Члени постійної комісії обласної ради з питань промисловості, транспорту, зв’язку, паливно-енергетичного комплексу, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства на нинішньому засіданні розглянули ряд питань, що стосувались ремонту автошляхів області.

Про це інформують у пресслужбі Волинської облради.

Депутати розглянули пропозицію Оксани Філіпчук, яку вона озвучувала у ході позачергової сесії обласної ради, що відбулась 14 січня, стосовно необхідності ремонту дороги Т-18-02 /М-07/ – Маюничі – Велика Осниця – Красноволя – Колки – / Р-14/ – Копилля – Рожище – Торчин – Шклинь – /Н-17/ на ділянці Рожище – Сокіл.

Розглянути можливість здійснити ремонт цієї автомобільної дороги члени профільної комісії рекомендували начальнику Служби автомобільних доріг у Волинській області Анатолію Посполітаку, адже відповідно до статті 10 Закону України «Про автомобільні дороги», саме його відомство здійснює управління автомобільними дорогами загального користування державного значення в нашій області.

Присутній на засіданні комісії Анатолій Посполітак своєю чергою розповів, що наразі Державне агентство автомобільних доріг України розробляє Постанову Кабміну, якою мають визначити перелік об’єктів, що ремонтуватимуть коштом держбюджету на загальну суму 24 мільярди гривень. Він також зауважив, що минулого року ця сума була значно більша і становила 80 мільярдів гривень.

«За нашими даними, на нашу область із цієї суми буде виділено 600 тисяч гривень. У минулому ж році ми використали 1,5 мільярда гривень. Варто зауважити, що ми сьогодні більше націлені на міжнародні та національні автошляхи. Виготовлення кожного проєкту ремонту дороги займає у нашої служби дуже багато часу, адже нам необхідно отримати велику кількість погоджень Укравтодору», – зауважив Анатолій Посполітак.

Пришвидшити цей процес під силу органам місцевого самоврядування, на території яких є проблемні автошляхи.

«Ми дуже просили, аби замовниками на виготовлення проєктно-кошторисної документації ремонту доріг виступали територіальні громади. Тоді, нам не доведеться здійснювати погодження реконструкції дорожньої одежі, що затягує процес на місяці. Проведення тендерів – це теж болюча тема, яка також гальмує власне ремонтні роботи», – нарікає начальник.

Депутатка Оксана Філіпчук запевнила, що вже найближчим часом звернеться до керівництва Рожищенської територіальної громади із проханням посприяти  у виготовленні проєкту на ремонт цієї багатостраждальної дороги. За її словами, ця дорога уже перетворилась на напрямок, більше того з цього приводу назріває соціальний бунт.

Профільна комісія також підтримала пропозицію депутатки Світлани Крецу стосовно ремонту автомобільної дороги протяжністю 22 км Т-03-06 /Т-03-02/ – Шацьк – Вілиця – Прип'ять – Любохини – /Т-03-08/, яку вона озвучила у ході третьої позачергової сесії обласної ради, що відбулась 14 січня.

«В нас ситуація трохи краща, адже у нас виготовлений проєкт, який пройшов експертизу,  уже проведений тендер і ми маємо його переможця ремонтних робіт. Ми просимо включити цю дорогу в перелік і звісно виділити кошти», – наголосила присутня на комісії Світлана Крецу.

Начальник Служби автомобільних доріг у Волинській області зазначив, що на цю дорогу виділяється поки лише п'ята частина коштів, але для старту робіт вже на весні цього буде достатньо. 

Розглянули члени профільної комісії й звернення депутата Андрія Турака стосовно включення до Переліку об'єктів будівництва, реконструкції, капітального та поточного ремонтів на 2021 рік ділянки автомобільної дороги протяжністю 4,5 км С 030205 /Н-17/ Угринів – Сенкевичівка, що на Горохівщині.

За інформацією управління транспорту та зв'язку ОДА, цей автошлях попередньо включено до проєкту переліку об'єктів, фінансування яких цьогоріч здійснюватиметься коштом субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на фінансове забезпечення будівництва, реконструкції, ремонту і утримання доріг загального користування місцевого значення. Без дискусій депутати більшістю голосів погодили включення цієї ділянки дороги до відповідного Переліку на 2021 рік.

Читайте також: Які дороги Волині відремонтували і планують ремонтувати у наступному році

У ході розгляду питання «Різне» члени профільної комісії заслухали інформацію голови Мар'янівської ОТГ Олега Басалика стосовно ремонту дороги О 030210 між селами Широке і Бужани, що на Горохівщині. Нагадаємо, на сайті облради зареєстрована відповідна петиція місцевих мешканців, що набрала понад 1000 голосів, а відтак це питання розглянули на третій позачерговій сесії облради.

Олег Басалик повідомив, що територіальна громада готова у 2021 році виготовити та оплатити ПКД на ремонт лише частини цієї дороги.

«Загальна протяжність цієї дороги 12 км. Нам першочергово в цьому році слід відремонтувати частину дороги від села Мар'янівка до Бужан протяжністю 5,6 км,  що з'єднує 4 села і де проживає понад 2 тисячі населення. А іншу частину цієї дороги від Бужан до Ржищева ми будемо ремонтувати згодом», – сказав голова Мар'янівської ОТГ.

Присутній на засіданні комісії голова обласної ради Григорій Недопад закликав Олега Басалика тримати це питання на особистому контролі та більш активно спілкуватись із місцевими мешканцями стосовно стану справ із ремонтом цієї дороги, а також співпрацювати із профільними відомствами виконавчої влади області.

Читайте також:  На Волині на місцеві дороги спрямують 600 мільйонів гривень

Коментарі
09 Лютого 2021, 18:00
Знищив дорогу ПАТЛАШИНСЬКИЙ !! Його доля - ремонт дороги !!
09 Лютого 2021, 20:42
Ну нарещті- зрозуміло й село,хтодорогу вбив.А патлашинськй вже 5 років по дьоснах з поліщуком ходить.він там і седить в міськраді,щоб не дай бог хто щось проти його піску та перевезень не вякнув
09 Лютого 2021, 20:54
Ого гооо..тепер ясненько
11 Лютого 2021, 15:42
Я вважаю що до ремонту доріг треба залучати підприємців,чиї підприємства знаходяться на автошляхах які треба ремонтувати.Вони забезпечуючи роботу своїх підприємств женуть по цих дорогах фури які розбивають ті дороги. Знову ж вивозячи свою продукцію теж фурами і знову-таки розбивають дороги.<br/>Оті ділки що возили пісок з сокальського кар'єра,чебені,вілія (і це тільки ті що в полі зору) у них фури їдуть з мінімум 40-тонним навантаженням...от і нема по чому їздити простому люду.<br/>Але, мабуть,чиновникам слабо пред'явити таким серйозним дядям,або там тісні дружні, партнерські чи любовні відносини.<br/>Поживемо-побачимо чи почуємо.......можливо.
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39