У Рожищі попрощалися зі славетним футболістом-тренером

04 Липня 2017, 20:15
Наймолодші вихованці Степана Наконечного 10624
Наймолодші вихованці Степана Наконечного

У вівторок, 4 липня, в Рожищі, в останню дорогу провели славетного футболіста, тренера Степана Наконечного.

На подвір’ї біля будинку, в якому проживав Степан Федорович, зібралося багато рожищан, колишніх та теперішніх його вихованців, колег.

Панахиду за померлим відправив благочинний Рожищенської округи УПЦ КП, настоятель храму Різдва Пресвятої Богородиці Василь Шняк.

У своїй проповіді отець Василь зазначив, що рожищани ще довго пам’ятатимуть Степана Федоровича, адже дякуючи йому Рожищенська ДЮСШ в такому вигляді, яка вона є сьогодні.

Свого часу Степан Наконечний згуртував навколо себе активних, небайдужих до розвитку спорту, громадян та разом з ними, засукавши рукави, ставав до праці. Так у спортшколі з’явився спортивний зал, відремонтовано стадіон. Завдяки його старанням до школи підведена вода, встановлені умивальники та душові кабіни. Завдяки неймовірному ентузіазму тренера спорт в цілому та футбол зокрема, в нашому місті був піднятий на високий рівень.

Він не уявляв свого життя без футболу: коли не зміг грати - почав передавати свій досвід іншим, навчаючи майстерності та тонкощам гри. Користувався тренер авторитетом не лише серед спортсменів: саме Степану Наконечному батьки довіряли тренування своїх дітей, котрі мріяли про футбольну кар’єру.

«З дитячих років і до останніх днів життя він був відданий футболу. Навіть свого часу весілля переніс на тиждень, щоб не пропустити турнір…» - з сумом розповідає товариш Степана Наконечного.

«Він став батьком для багатьох футболістів і кожен з нас завдячує йому тим, що мав щасливе дитинство на футбольному полі…» - говорять між собою колишні вихованці покійного тренера.

Прийшли провести в останню дорогу свого наставника і наймолодші учні, вони тихцем, по-дитячому втирають сльозу та йдуть прощатися…

Рожищенська земля втратила справді достойну людину. Людину, яка власним прикладом показувала, що означає любити справу, якою живеш. Степан Федорович засіяв зерно любові до футболу, яке щедро проросло в серцях рожищан.

Для прикладу, у «Ферммаші» під керівництвом Степана Наконечного виступав свого часу Олег Лужний, який згодом став гравцем «Динамо» (Київ) і збірної України, у клубі проходили стажування Віталій Кварцяний і Володимир Байсарович.

Серед вихованців тренера: Микола Федорук, Сергій Богунов, Радіон Воробей, Петро Матвійчук (усі - «Волинь» Луцьк), Володимир Лукашук (ФК «Львів»), Михайло Сомик, Віктор Гресь.

Словом, вихованці цього тренера виростали до рівня професійних футболістів, а згодом грали за «Волинь», ФК «Львів», «Кривбас» (Кривий Ріг), «Зоря» (Луганськ), «Динамо» (Брест).

Сьогодні ж душа Степана Наконечного знайшла спокій. Вічна йому пам’ять, і нехай земля буде пухом.

Нагадаємо, що 75-літній Степан Федорович Наконечний, помер в ніч з неділі на понеділок, 3 липня. Серце відомого футболіста перестало битися в лікарні, після кількатижневої боротьби з важкою хворобою.

Також читайте: Легенда волинського футболу - рожищанин Степан Наконечний.



2



2




1


1

3

1











 

Коментарі
04 Липня 2017, 23:57
Видатна постать Степан Федорович. Земля пухом!
05 Липня 2017, 00:09
Ще довго памятатимемо Степана Федоровича.Земля пухом.
05 Липня 2017, 00:59
Вічна пам'ять!
05 Липня 2017, 01:25
Вічна пам'ять!
05 Липня 2017, 01:38
Велика Особистість! Вічна память.
05 Липня 2017, 02:44
Ще довго в Рожищах не буде такого фаната футболу!
05 Липня 2017, 04:39
вічна па"ять і земля пухом.. а нам думати, кого знайти щоб так само альтруїстично працював як Федорович на полі... нема таких поки..
07 Липня 2017, 01:30
чудова людина
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024