Рожищенській лікарні виділили понад мільйон гривень

05 Лютого 2021, 16:27
6166

На засіданні сесії Рожищенської міської ради обранці громади розглянули «Програму підтримки та розвитку вторинної медичної допомоги на території Рожищенської територіальної громади на 2021 рік».

Про це повідомили на сайті Рожищенської громади.

Головний лікар Рожищенської центральної районної лікарні Віктор Редзій озвучив першочергові потреби, серед яких:

  • придбання ендоскопічного набору для загальної лапароскопії, адже у закладі є спеціалісти для проведення відповідних хірургічних операцій;
  • придбання відеоендоскопічного комплексу з відеогастроскопом, відеоколоноскопом, відеобронхоскопом;
  • придбання набору для діагностичного гістероскопа;
  • заміна внутрішніх мереж каналізації у підвальних приміщеннях;
  • реконструкція покрівель на будівлях КНП «Рожищенська ЦРЛ»;
  • придбання твердопаливного котла для забезпечення безперебійного теплопостачання у лікарні;
  • придбання спеціалізованого легкового автомобіля санітарного призначення;
  • оплата електроенергії;
  • оплата за тріску паливну;
  • оплата комунальних послуг (утилізація сміття).

Загальний обсяг програми складає понад 13 мільйонів гривень.

«Звичайно, це незначна частина потреб, які треба вирішити. До речі, частину коштів ми маємо, як і можливість придбати деяке обладнання, зробити ремонти. На сьогодні підписано договір на придбання сучасного ультразвукового апарату експертного класу вартістю понад 1 300 000 гривень. Також укладений договір на придбання УЗД-апарату», – зауважив Віктор Редзій.

За словами головного лікаря Рожищенської ЦРЛ, гроші на закупівлю медичних приладів вдалося залучити завдяки підписаному договору з Національною службою здоров’я України.

«Завдяки міській раді, яка минулого року виділила нам майже мільйон гривень, ми виконали поставлені умови та придбали медобладнання для боротьби з коронавірусом. Тоді на потреби лікарні вдалося залучити майже 13 мільйонів гривень. Частину суми використовуємо на виплату заробітної плати медпрацівникам, які лікують хворих на коронавірус, та на придбання ліків для них», – розповів головний лікар.

Оскільки законодавство дозволяє підсилювати матеріальну базу для діагностики та лікування хворих на COVID, за ці гроші купують УЗД-апарат. Наразі розробляють кошторисну документацію на поточний ремонт рентген-кабінету. Закупили за майже три мільйони гривень новий рентгенапарат на два робочих місця.

«Усе це маємо змогу робити за власні кошти, які надійшли від Національної служби здоров’я України. Повторюся, завдяки міській раді, яка виділила нам майже олин мільйон гривень, ми змогли виконати умови договору та залучили майже 13 мільйонів. Наша співпраця дає дуже хороший результат», – наголосив головний лікар.

Заслухавши Віктора Редзія, депутати затвердили програму підтримки вторинної медичної допомоги. Але для фінансування всієї програми на 2021 рік навряд чи вдасться віднайти цьогоріч гроші в міському бюджеті. Наразі обранці громади спрямували 1 215 470 гривень на оплату комунальних послуг та енергоносіїв.

Коментарі
05 Лютого 2021, 18:54
так він розбив машину будучи пяним після Дня народження Моргуна.А йому дали догану.
05 Лютого 2021, 19:45
Редзій красавчик,респект!
05 Лютого 2021, 19:45
Забрали з опалення шкіл на опалення ЦРЛ, а пишуть виділили.
06 Лютого 2021, 01:12
Всі знають, що аварію "списали" на Філіпчука. Добре, що добрєйшей души человек був(царство йому небесне). Спас посаду і честь Редзія. А сам то був не при ділах.
06 Лютого 2021, 11:08
2 Головні лікарі(РЕДЗІЙ,БАСАЛИК),з їх багаточисленим апаратом на одну Рожищенську ОТГ забагато !Треба когось скоротити !!!
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024