630 вибухонебезпечних предметів знищили піротехніки

04 Липня 2017, 10:10
Знахідка у Вітоніжі 1922
Знахідка у Вітоніжі

Піротехнічні підрозділи УДСНС України у Волинській області щодня проводять роботи щодо обстеження території краю, виявлення, вилучення та знищення вибухонебезпечних предметів часів минулих війн. Лише впродовж минулої тижня здійснено виявлено 12 боєприпасів в Маневицькому, Рожищенському та Ківерцівському районах. Йдеться на сторінці Управління ДСНС України у Волинській області.

Загалом, з початку року піротехнічні підрозділи ДСНС України вилучили та знищили 31 тис. 312 вибухонебезпечних предметів, у тому числі 128 авіаційних бомб.

Так, 25 червня фахівці групи піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління ДСНС України у Волинській області проводили роботу зі знищення 4 артснарядів, що виявлені у селах Немир та Вітоніж Рожищенського району під час проведення господарських робіт, зокрема розорювання земель та заготівлі сіна.



26 червня поблизу с. Дерно Ківерцівського району у полі, що біля траси Рівне - Луцьк , а також під час прогулянки у лісовому масиві поблизу села Журавичі цього ж району, свідомими волинянами знайдені три артилерійських снаряди. Ще п’ять - у селах Прилісне та Цміни Маневицького району. Всі боєприпаси знищені у встановленому порядку.

Проте, не завжди громадяни дотримуються правил безпечного поводження з вибухонебезпечними предметами, і тим самим, наражають себе та оточуючих на небезпеку. Тож, з метою попередження нещасних випадків серед населення в разі виявлення вибухонебезпечних предметів, Державна служба України з надзвичайних ситуацій вкотре звертається до громадян з проханням дотримуватися правил безпечного поводження з вибухонебезпечними або невідомими предметами!

Категорично забороняється:

- торкатися підозрілого предмету або пересувати його;

- заливати його рідинами, засипати ґрунтом або чимось його накривати;

- здійснювати на підозрілий предмет звуковий, світловий, тепловий чи механічний вплив, адже практично всі вибухові речовини чутливі до механічних, звукових впливів та нагрівання;

- намагатися самостійно знешкоджувати знахідку;

- розбирати вибухонебезпечний предмет.

 Пам'ятайте, що у разі виявлення вибухонебезпечних предметів необхідно відразу повідомити про це за номером «101» або «102» та ні в якому разі не намагатися самостійно ідентифікувати знайдені боєприпаси.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024