Василю Кохановському сподобалась гра «Торпедо» з Копачівки

03 Липня 2017, 18:07
3878

Золоті медалі в Чемпіонаті Волині з футболу третій сезон поспіль виграє команда ПАТ «Луцьксантехмонтаж №536».

Інтрига Чемпіонату області з футболу серед аматорських команд зберігалася до заключного туру, який відбувся 2 липня. Тріо лідерів розташувалося в турнірній таблиці так щільно, що буквально від кожного з двох ключових матчів за участю претендентів на чемпіонство залежала доля розподілу медалей. Пише ІА «Волинські новини».

Велику напругу в змаганнях пояснив заступник голови Федерації футболу Волині Василь Кохановський:

«Вперше змагання проводили в два етапи, тож усі команди зіграли по 28 матчів. Стартувало 20 колективів, але, на жаль, самобутній АРБО з Каменя-Каширського зійшов з дистанції через фінансово-організаційні проблеми… А ще ж кубкові матчі! Тому в Чемпіонаті було багато плюсів і дуже мало мінусів. А на другому етапі сильніші грали між собою, а слабші мірялися силами в інших поєдинках. Радує, що рівним був арбітраж, тож і скарг на суддівство не надходило. Спортивний принцип було дотримано!

Сподобалося багато команд. І «ДЮСШ-ВІК» із Володимира-Волинського, і «Стир» (Старий Чорторийськ, Маневицький район), і «Шахтар» (м. Нововолинськ) і «Торпедо» (с. Копачівка, Рожищенський р-н), і навіть дебютант – «Атлетік» (смт Цумань, Ківерцівський р-н), та тріо призерів виявилося поза конкуренцією.

Спочатку всі фахівці робили ставку на ФЦ «Ковель-Волинь», який захищав честь області і на всеукраїнському рівні. Але він не розрахував сил на всю дистанцію. Олександр Антонюк – головний тренер «Ласки» – також зробив самобутню і рівну команду. Але в них надто коротка лава запасних… А от наставник «Луцьксантехмонтаж №536» Олег Федюков і президент цього клубу Ігор Чорнуха зумів мотивувати свою команду! Вони довели, що чемпіонський титул третій рік поспіль завойовують завдяки професійній та системній роботі. Тому перемога лучан – закономірна!».


Отже, перед заключним туром найбільше шансів було в команди, яку очолює гендиректор ПАТ «Луцьксантехмонтаж №536» Ігор Чорнуха: лучани випереджали основного переслідувача – «Ласку» з Боратина Луцького р-ну – на 1 очко, а та, своєю чергою, ковельчан із ФК «Ковель-Волинь» на 3 очки.

Тому для лучан останній виїзд у Володимир-Волинський на гру з клубом «ДЮСШ-ВІК» ставав вирішальним: їх влаштовувала тільки перемога, щоб бути недосяжними за будь-якого рахунку ще одного ключового протистояння: ФЦ «Ковель-Волинь» – «Ласка», який відбувався того ж дня 2 липня.

Юні футболісти з княжого міста почали з атак. Врешті-решт, ініціатива увінчалася успіхом: Артур Рябовзабив гол на 61 хв. Щоправда, гості швидко опанували ситуацію, і вже через 4 хв. Ігор Махнюк зрівняв рахунок. Потім «Луцьксантехмонтаж №536» відзначився вдруге, але взяття воріт скасували через положення поза грою. Та коли на 72 хв. арбітр матчу Володимир Журибіда призначив пенальті, досвідчений Тарас Кабанов не схибив – 2:1 на користь чемпіона, який у заключні хвилини стримав шквал атак господарів поля.

До останнього намагалася виграти золоті медалі «Ласка». У Ковелі до 88 хв. рахунок був на користь футболістів із Луцького р-ну (на 63 хв. відзначився Максим Ядловський), але один із найкращих голеадорів чемпіонату Іван Данилюк таки зрівняв рахунок. Незважаючи на зусилля обох суперників, гра так і закінчилася – 1:1. Тож «Ласка» здобула срібні нагороди, а ФЦ «Ковель-Волинь» – бронзові.

Радості футболістів «Луцьксантехмонтаж №536» після фінального свистка у Володимирі-Волинському не було меж. Важливо, що Ігор Чорнуха регулярно виходив на поле в складі своєї команди і як захисник допоміг хлопцям більше думати про атаку, а не про оборону. Як результат - третя перемога поспіль.

Дуже скоро всі призери отримають свої нагороди. Це відбудеться або під час чергової конференції Федерації футболу Волині, або під час велелюдних урочистостей, які відбуватимуться в Луцьку, в селіБоратин Луцького р-ну та в Ковелі.


 

Коментарі
04 Липня 2017, 03:24
Є прогрес
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024