За 2020 рік волинські підприємці сплатили 640 мільйонів гривень податку на прибуток

01 Лютого 2021, 11:30
1041

За підсумками 2020 року господарюючі суб’єкти Волині сплатили до бюджету 640 мільйонів гривень податку на прибуток. Сума сплаченого в області податку на прибуток на 10,1 відсотка перевищує показники 2019 року.

Попри складні економічні умови через пандемію COVID-19 чимало волинських підприємств працювали ефективно. Тож за підсумками року в області є позитивна динаміка надходжень з податку на прибуток, – констатують у Головному управлінні ДПС у Волинській області.  

«Варто відзначити, що фахівці податкової служби не менш якісно  спрацювали у напрямку запобігання  декларуванню фіктивних збитків. Зокрема, податківці дуже ретельно аналізують діяльність кожного СГД, що звітується про збитковий результат. Щоб фіктивні збитки не стали причиною бюджетних втрат, ми використовуємо сучасні інформаційно-аналітичні методи, що допомагають протидіяти ухиленню від оподаткування», – зазначає начальник Головного управління ДПС у Волинській області Світлана Савчук.

Втім, ріст надходжень податку на прибуток в умовах коронакризи переконує у тому, що більшість волинських підприємств – надійні партнери держави в питанні наповнення бюджету.

«Вивчаючи обставини та умови, що передували декларуванню підприємством від’ємного господарського результату, фахівці ДПС    запобігають спробам мінімізувати сплату податку на прибуток. А це означає, що конкурентні умови для реального сектору економіки покращуються», – підсумувала Світлана Савчук.

Довідково: протягом 2020 року до обласного бюджету від великих платників, які перебували на обліку в Луцькому відділі податкового супроводження підприємств Львівського управління Офісу великих платників податків ДПС, надійшло 20,7 мільйона гривень податку на прибуток.

Читайте також: На Волині за нові робочі місця роботодавцям компенсували 3,7 мільйона гривень

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024