У Рожищі хочуть створити соціальну веломайстерню

27 Січня 2021, 15:30
Фото ілюстративне 4033
Фото ілюстративне

Розпочалася презентація проєктів на конкурсі від Британської Ради в Україні.

За фінансування донорів бореться й проєкт з Рожища. Про це йдеться на сайті Британської Ради.

Автори проєкту Віталій Шевченко та Юрій Бондарук («Молодіжний простір міста Рожище») запропонували створити у місті соціальну веломайстерню – «Соціальний велохаб». 

Якщо вдасться отримати фінансування, проєкт реалізовуватимуть протягом лютого червня. Бюджет – 46 014 гривень.

«Кожен другий мешканець громади пересувається велосипедним транспортом. Через інтенсивне використання, велосипеди часто приходять у несправний стан, потребують постійної діагностики та ремонту.  Нерідко велосипедисти попадають у дорожньо транспортні пригоди з різних причин. Ми пропонуємо створити простір «Соціальний велохаб» (веломайстерню), щоб об'єднати користувачів велотранспорту різних вікових груп і соціального стану, в тому числі осіб з інвалідністю нашої громади», – йдеться в описі ідеї.

У велохабі жителі та гості міста зможуть вивчити будову велосипеда, навчитись його обслуговувати, вивчити правила дорожнього руху, культуру поведінки на дорозі, а також зможуть організувати активне дозвілля та поремонтувати свій транспорт.

Крім того, «Соціальний велохаб» буде лобіювати інтереси велосипедистів у громаді – створення велосипедних доріжок і парковок, створення скейт-парку, створення траси для велокросу, прокладання велосипедних екомаршрутів, проведення велоквестів та велозаїздів.

Щоб проголосувати за проєкт, варто натиснути кнопку «голосувати» на сайті та зареєструватися з допомогою мобільного телефону. Голосування триватиме до 2 лютого.

Коментарі
27 Січня 2021, 18:18
Ліпше підтримайте ініціативних та створіть туристичні локації, щоб хоч щось було в місті на що можна подивитися та пофоткати тим хто гостює в місті... бо як порожня бляшпнка....
28 Січня 2021, 22:30
То правда, не має , що гостям показати в місті ( пока місті). Є над чим подумати і попрацювати....
29 Січня 2021, 11:51
Хто в місті може взятися за реалізяцію туристичних локацій? Наприклад як в Ужгороді. Я готовий даже зробити невеликий влад (фінансово).
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024