26 червня: гортаючи рожищенський календар

26 Червня 2017, 07:00
1559

26 червня День народження святкує керуючий справами Рожищенської районної ради, депутат районної ради Матвійчук Анатолій Васильович.

Щиро вітаємо іменинника та зичимо міцного здоров'я, особистого щастя, невичерпної енергії та наснаги у всіх добрих справах.

Хай у Вашому домі, Анатоліє Васильовичу, завжди панують мир і злагода, у серці – доброта, а у справах – мудрість та виваженість. Нехай доля і надалі буде прихильною до Вас, даруючи радість життя, незрадливу удачу, вірних і надійних друзів.

День Ангела святкують: Акуліна, Антоніна, Савва 

Район.Рожище вітає іменинників та бажає мирного неба і здійснення мрій.

26 червня в історії міста Рожище: 26 червня 1941 року Рожище окупували німецько-фашистські загарбники. У районі Рожища велися важкі оборонні бої. У роки окупації гітлерівці безпощадно катували і розстрілювали мирних жилелів, юнаків та дівчат вивозили на каторжні роботи.

В цей день відзначають: Міжнародний день боротьби проти зловживання наркотиками та їх незаконного обігу.

26 червня церковні православні свята, пости, дні пам’яті святих: Муч. Акилини, Свят. Трифілія.

Погода: Сьогодні очікується плюс 19—26 °C, зливовий дощ, слабкий вітер. 

Народний прогноз погоди: У цей день вшановується пам'ять мучениці Акелини (Акулини). У народі цей день називали: Акулина Гречишниця (у цей час сіють гречку), Акулина - Криві огірки (у цей час ще можна сіяти огірки, але красивими вони вже не будуть). З Акулини лютують мошки, комарі, г'едзі, мухи. "Мошкара товчеться колами - на хорошу погоду". Наші пращури вечором 26 червня слідкували за місяцем: якщо він у білому колі, то буде дощ. Кінець "горобиним ночам". У цей час зацвітає барбарис.

Коментар
17/04/2024 Вівторок
16.04.2024