Зеленський пообіцяв, що ціни на газ будуть меншими

13 Січня 2021, 16:16
2990

Президент Володимир Зеленський зібрав на енергетичну нараду Кабінет Міністрів, представників НКРЕКП, очільника НАК «Нафтогаз України» та фахівців у галузі економіки, електро- та газової енергетики, щоб розв'язувати питання із зависокими цінами на газ для українців.

Про це інформують у пресслужбі Офісу президента.

«Ринкові ціни на сьогодні завеликі, особливо якщо зважати на пандемію. Ми як держава повинні стояти на захисті своїх громадян, а це означає – в економічному плані теж», – наголосив Володимир Зеленський.

На нараді після тривалого обговорення було ухвалене рішення про зменшення ціни на газ нижче ринкової. Це означає зниження в платіжках людей на понад 30%.

«Сьогодні на нараді під керівництвом президента України досягнуто рішення про запровадження на час карантину державного регулювання цін на газ. Це не означає, що ми відходимо від ринкового регулювання ціни на газ, але оскільки наразі надзвичайно складна ситуація з карантинними обмеженнями, з COVID, з можливістю людей отримувати додаткові доходи, відповідно, буде запроваджено державне регулювання. Орієнтовно сьогодні деякі облгази продають за ціною більше 10 гривень, тобто із запровадженням цього регулювання відбудеться зниження ціни газу більш ніж на 30%», – сказав прем'єр-міністр Денис Шмигаль. 

За словами виконувача обов’язків міністра енергетики Юрія Вітренка, це рішення має бути впроваджене й повністю запрацює вже з лютого.

«Тобто з першого лютого всі споживачі України будуть сплачувати суттєво менше за природний газ. Можу сказати, що, за нашими даними, середня ціна на газ в Україні в січні була вище, ніж 9600 гривень. Відповідно, ціна буде знижена в середньому для населення України до 6999 гривень», – повідомив Юрій Вітренко.

«Окрім цього, є низка рішень за ціною за розподіл газу – так звана абонплата. Також ми опрацювали це з профільним комітетом, депутатами Верховної Ради – проситимемо про прийняття відповідного законопроєкту і зниження ціни в галузі розподілу газу і зменшення цієї абонплати», – додав Денис Шмигаль.

«Однак пам’ятайте, що ми зберігаємо реформу. Ці зміни – не крок назад. Це зміни, які потрібні кожному українцю у зв’язку зі складною економічною ситуацією, у якій ми опинилися через пандемію. Обмеження тарифної сітки – це ідеологія лише карантинних заходів», – наголосив Володимир Зеленський.

Читайте також: Де шукати нових постачальників газу та як «розпрощатися» зі старим

Коментарі
13 Січня 2021, 18:56
це яка по рахунку обіцянка ?
13 Січня 2021, 18:56
Він ще обіцяв епоху бідності
13 Січня 2021, 22:31
Особливо до тих хто пройшов у Рожищенську ОТГ, ви ж були такі впевнені, що Порошенко був такий поганий. І що????Дайте комент шановні
14 Січня 2021, 00:11
<p>Так, Порошенко був поганий.<br /> При ньому ціна на 1 м3 природнього газу була більше 7 грн. Ціна виросла з 73 копійок при Януковичу до 7 грн при Порошенкові і бала такою!!! Саме при Порошенкові зявилось таке ганебне явище як "плата за транспортування газу".<br /> Так, звісно, сьогодні ціна НАДТО висока, але у всіх була можливість восени минулого року "закупити" потрібний об'єм газу по 4 грн/м3. Хто це з Вас зробив, Порохоботи?<br /> Ще язик повертається тявкати, сволочі!!!</p>
14 Січня 2021, 01:22
Йомайо, за часів Януковича газ коштував аж 73 копійки. Оце рагулі намайданили і набігали з каструлями на голові.
14 Січня 2021, 17:26
Та ти шо)))А не звиздиш???Плата за транспортування появилась при твоїх членограях, недоумкувате ти чмо
14 Січня 2021, 17:33
Твій опущений гвалтівник і шапкокрад яник постійно брав в борг..Ми жили в кредит..Його синочки і дружбан ахмєтов скупляли підприємства пачками і срали на всіх..Все закінчилось тим, що коли цей пітушара смився в ростов, прихочивши казну, на казначейському рахунку лишилось тільки 300000 грн..Класний яник господарник, правда?Так що думай що пишеш каструля тупа
14 Січня 2021, 19:51
<p>Плата за транспортування газу ОКРЕМО ВПЕРШЕ зявилась при Порошенкові. Це було для юридичних осіб. Для населення це явище дійсно зявилось у 2020 році, при Зеленському. Це правда. До того ця плата була включена в загальну платіжку за газ.<br /> Але Ви не порівняєте 73 коп. із транспортуванням і більше 7 грн. при Порошенкові. З тим же самим транспортуванням. В 10!!! РАЗІВ!!! КАРЛ!!!<br /> Щодо єдиного казначейського рахунку - то при будь-якому Президентові чи Прем'єрові дуже багато разів були ситуації, коли зранку на єдиному казначейському рахунку 13 млрд грн., а ввечері 300000 тис грн. Це бюджет і це нормальне явище.<br /> Не тямиш - не пи..., кастрюля тупа.</p>
15 Січня 2021, 00:00
А на світло також ціну знизять,чи Рінату Леонідовичу потрібно всією Україною на новий замок у Франції чи Англії скинутись?
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024