Сесія Рожищенської райради: обговорили ситуацію з водними об’єктами в районі

24 Червня 2017, 14:30
4106

22 червня, на двадцять другій сесії Рожищенської районної ради, обговорили питання про надання в оренду та ефективність використання водних об’єктів на території району.

«У Рожищенському районі є багато резервів для використання водних об’єктів. У нас приблизно 11–12 % орендарів, які сумлінно використовують водні об’єкти. Варто зауважити, що є досить багато таких, які виходять за межі населеного пункту і вони ніким не використовуються», – проінформував начальник відділу агропромислового розвитку РДА Володимир Нікітін.

Він зазначив, що нині орендна значно менша, порівняно з іншими роками: три гривні за квадратний метр водойми. Загалом, термін дії оренди залежить від договору, який складають з орендарем.  

Володимир Якович під час виступу також перечислив орендарів, які дотримуються усіх вимог і вчасно платять орендну плату. У нашому районі багато хто орендує водойми, але резервів залишається ще достатньо багато.

На сесії також порушили питання про урочище «Чебені». Зазначили, що воно досі є вільним, в оренду нікому не надане.

«Чебені», треба спасати вже, адже є підозра на цвітіння води», – додав Володимир Нікітюк.

«Минулого тижня ми зустрічалися з сільським головою села Кобче. Хочу сказати, що документи всі вже на експертизі. Є люди, які готові брати участь у конкурсі, готові купити сім ділянок «Чебень». Тобто є вже продавець і покупець.

Через скільки часу буде готова експертиза, ми не знаємо. Сільський голова каже, що це десь приблизно тиждень-два. Хоча ми це чуємо вже досить давно.

На попередній сесії ми виділили 50 тисяч гривень для села Кобче, а саме для роботи на території масового відпочинку «Чебені».

Уже сьогодні ми виїжджаємо на «Чебені» з людьми, які технічно робитимуть певні роботи по перешийку, тому що на останній комісії підняли питання про те, що вода вже починає забруднюватися згустками водоростей.

Надіємось, до кінця тижня зробимо щось, аби не допустити того, що сталося минулого року», – прокоментував ситуацію з урочищем «Чебені» перший заступник голови Рожищенської РДА Ігор Шкільний.


 

Коментарі
24 Червня 2017, 23:52
Що означає " .. готові купити сім ділянок Чебень ..". Ліс там мабуть теж під ділянки вирізали
25 Червня 2017, 00:37
а хіба в районі є офіційно зони масового відпочинку на водоймах? здається ще минулого року Шкільний звітував що таких в районі немає. то кому виділяємо кошти ?
25 Червня 2017, 01:33
У далеких 2005 - 2007 роках Олег Анатолійович Савчук активно пропихав один умовно кажучи "проект" - виділення ділянок поблизу урочища Чебені для дачного будівництва. Правда, не судилось збутись його планам в повній мірі, в такій мірі, як він це зробив по Підлісках. На Підлісках має діляночку Савчук, Гнетньов, Шиба, Деркач ну і інші великі демократи, там дерибан пройшов на досить таки серйозному рівні - по 2 га - Остап Сулейман Берта Марія Бендер-бея нервово курить в стороні!.. Так ось, щодо Чебень... Савчук хотів одноосібно своїм розпорядженням виділяти ці ділянки "окремим" людям, та не судилось!.. Після нього проклятущі регіонали трохи поміняли ситуацію - не кому потрібно і у власність, а через аукціон і виключно в оренду. Усім бажаючим. І зараз, по факту уже кілька ділянок таким чином надані. Це факт. Таким чином, Нікітін маючи ВЕЛИКІ ОРАТОРСЬКІ ЗДІБНОСТІ І ЧІТКУ, ВИРАЗНУ ПОСТАВЛЕНУ ДИКЦІЮ саме це і хотів донести до ВЕЛИКИХ ДЕМОКРАТІВ - депутатів районної ради. Усе просто.
25 Червня 2017, 01:39
... і ще один момент - увесь документальний супровід - назвемо це так - забезпечувала заступник керівника апарату Рожищенської РДА - начальник юридичного відділу Інна Михайлівна Гайворонська...
25 Червня 2017, 21:07
На мій погляд, на рахунок водойми в урочищі Чебені, задумали дурницю - викопати ще одне сполучення з річкою Стир і поглибити існуюче. Добре якщо в річці Стир буде достатній рівень води, а якщо повториться 2016 рік, коли рівень води в річці був нижчий від рівня у заплаві, вгадайте що буде з водоймою - правильно багато води просто зійде в річку. На мою думку боротись з цвітінням води потрібно в інший спосіб - наприклад, провести зариблення водойми достатньою кількістю риби яка живиться нижчою водоною рослинністю - толстолоб білий, толстолоб строкатий, а також білий амур. При достатній кількості ці природні очисники водойм швидко б очистили водойму. Також є чимало інших способів боротьби з цвітінням води - інтернет у допомогу...
26 Червня 2017, 11:51
В минулому році Саша Дулюк чистив Кубані. Не дорбив до кінця. Питання. Чого?
Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024