У Рожищі собаки покусали людей

12 Січня 2021, 12:21
8213

У місті Рожище почастішали випадки нападу агресивних собак на людей. За останні два тижні таких прикрих ситуацій сталося чимало. 

До редакції Район.Рожище зверталися читачі, розповідаючи про проблему. За їх словами, найкритичніша ситуація – у центрі міста, де собаки збираються зграями та часто є агресивними.

Як розповіли виданню у Рожищенській центральній районній лікарні, з наслідками від укусів собак люди стали звертатися частіше. За словами головного лікаря медзакладу Віктора Редзія, лише за останні два тижні медики надали допомогу п'ятьом людям, яких покусали собаки. Троє пацієнтів нині лікуються стаціонарно. Усі випадки сталися на вулицях міста.

Медик наголошує на обов'язковому зверненні до лікарні, адже такі пацієнти потребують вакцинації від сказу.

Для порівняння – протягом 2019 року у Рожищенському районі зафіксували 13 випадків укусів собаками. У 2020 році сталось 15 таких випадків. 80% усіх нападів собак за два роки стались на вулицях Рожища.

Періодично Рожищенська міська рада замовляє послугу вилову собак на вулицях міста. У квітні минулого року такий сервіс надала громадська організація «Порятунок чотирилапих». Спеціалісти відловлювали бездомних собак та тих, які були на самовигулі. Тоді за одну тварину міська рада заплатила 750 гривень. Усього відловили 13 собак.

Собак після стерилізації, вакцинації, кліпсування повертали на попереднє місце проживання під час наступного виїзду на вилов до міста. Поверненню не підлягали лише агресивні тварини, невиліковно хворі та цуценята до трьох місяців. А також ті тварини, яких після процесу карантинування, стерилізації, вакцинації, кліпсування, вдалося прилаштувати у сім’ї.

У міській раді людям радили звертатися до медзакладу та до поліції, якщо покусав собака.

«Безпосередньо після нападу собаки необхідно зафіксувати такий факт шляхом звернення до закладу охорони здоров’я. Це необхідно не тільки для отримання медичної допомоги, а і для отримання довідки, в якій буде зафіксований факт нападу тварини», – йшлося у повідомленні міської ради.

«Окрім звернення до закладу охорони здоров’я потерпілий має заявити про такий факт в органи поліції. При цьому таке звернення можна оформити як у формі письмової заяви, так і за усним повідомленням телефоном. Прибувши за місцем події поліцейський повинен скласти протокол про адміністративне правопорушення (якщо власник вигулював собаку в заборонених місцях або без повідка чи намордника). Такий протокол є достатньою правовою підставою для того, щоб притягнути власника тварини до адміністративної відповідальності», – радять людям, яких вкусив чужий пес.

Часто собаки збираються біля рожищенських магазинів та зупинок громадського транспорту. Як вдалося зафіксувати кореспонденту Район.Рожище, пси біжать за автомобілями, гавкаючи. Також виявляють агресію до велосипедистів, які проїжджають повз.

Собаки на вулицях міста





Коментарі
12 Січня 2021, 15:07
Чому так багато бездомних собак
12 Січня 2021, 15:23
негайно це треба вирішити як людям ходити а дітям невже це не бачить влада не всі ж їздять машинами а дільничні поліцейські також сліпі скільки можна цю безгосподарність терпіти
12 Січня 2021, 16:30
Риба гниє з голови !!Бродячі собаки-показник роботи безтолкового псевдо-мера Поліщука і його заступників+дармоїди міск.виконком +депутати !!!!
12 Січня 2021, 16:36
Стерилізували і відпустили.<br/>Таке враження, що собаки нас тра*ють, а не кусають
12 Січня 2021, 17:47
А починати треба з дибільних людей які викидають нещасних тварин чомусь в центр міста!Схаменіться недорозвинені особи кому потрібні на площі ці нещасні скільки котів сидить на ринку самі вони туди не приходять от так вам покусані дибіли і треба!
12 Січня 2021, 17:54
Питання дуже легко вирішується. Збирається 3 батьків, які переживають за своїх дітей і мають мисливську рушницю, тихенько вночі бах- бах і нема проблеми. Сам би так зробив але нема чим стріляти. Скільки можна ставити тварин вище людей
12 Січня 2021, 18:22
А ще треба заставити прибрати ту псарню, яку розвів біля міського кладовища, до речі, біля центрального входу Ігор Дембіцький зі своєю дружиною. Там їхні собаки, від яких вони відхрещуються, вже не одного велосипедиста покусали. Або хай посадять на цеп, або для охорони свого майна камери відеоспостереження встановлять. А там біля їх вагончика ціла зграя дуже агресивних псів, яких ця сімейка Дембіцьких справно годує. А ці собацюри кидаються безпричинно на людей, особливо на велосипедах, які приїжджають прибрати могили рідних. Ганьба та й годі. А ніби ж розумні люди. Отак у нас все, а до біди один крок. Невже не можна хоча б бесіду профілактичну провести відповідним структурам?
12 Січня 2021, 18:28
Та кому треба Ви і Ваші діти. Тут проблема в тому що нема зарплату собі прекрасним чим платити, поробили по 30 тис і більше. Ще за собак будуть думати. Штат роздули і гайка.
12 Січня 2021, 18:47
А колись покійний мер Алієв цю проблему вирішував власноручно і, до речі, дуже ефективно. І жодних 750 грн. з бюджету платити не треба було. Патрон коштує нині максимум 25 грн. Тільки уявляю оце зараз який хай піднімуть так звані зоозахисники, які диких собак люблять більше як людей. Але для мене у них одне побажання - просто не дай вам, Боже, щоб на вас чи ваших рідних, особливо дітей, напали агресивні собаки. Бо тоді ви заспіваєте трохи по іншому.
12 Січня 2021, 18:54
ТО кого більше ,,Злих ,,нещасних собак чи скажених людей? Судячи з коментів других......людиська... Вони покусають перші....
12 Січня 2021, 19:16
Нехай новообрані депутати Рожищенської ОТГ разом з дільничими офіцерами національної поліції проведуть роз'яснювальну роботу для рожищан, які вигулюють великих собак без намордників. Чи ці пси не становлять загрози для жителів міста?
12 Січня 2021, 19:27
А чому не чути Ірини Ющук і громадської організації &amp;quot;Варти порядку&amp;quot; чи як вона там зараз правильно називається? Щось притихли і не чути. Чи просто за собак ніхто не проплатить, а просто так за ідею активісти у нас зовсім і не активісти. Свого часу Ірина Ющук так розпиналася про безпеку в місті, активно педалювала цю тему на кожному кроці. А тепер раз і тишина. Хіба бродячі собаки - це не питання безпеки громадян міста? Безумовно, що так. Хіба не можна зібратися всьому товариству активістів, раз вже взялися приміряти на себе цю почесну роль, та відловити сітками бродячих псів. Не кажу знищити, просто відловити, скористатися вантажним авто дільниці благоустрою та відвезти до притулку. Раз не можна радикальними методами боротися, то ось вам більш гуманна пропозиція. Агов, активісти, ви де? Все як завжди - немає матеріальної складової, так би мовити зацікавлення, - немає й активістів. Ось і вся правда. Не забудбьте їх ще й наступного разу депутатами місцевими обрати. Бо крім усього - це також їхні обов'язки. Резюме тут одне: рожищани як були тупорилим стадом, так ним і залишилися. Маємо те, на що заслуговуємо.
12 Січня 2021, 19:29
Напишіть чим краще нагодувати курей, які пасуться без нагляду.
12 Січня 2021, 19:36
А що їх годувати. Якщо безхозні, то лови та в суп. Вони ж на людей не нападають.
12 Січня 2021, 19:36
Підтримую тих рожищан, які пишуть про йолопів, чиї пси бігають поруч з міським кладовищем. Ви реально замахали!
12 Січня 2021, 21:49
Між іншим так для інформації. Пані Ірина Ющук крім всього є діючим чле... новоствореного виконкому.
12 Січня 2021, 23:34
Всі ті активісти це чмошніки, які лише можуть брати участь у акціях організованих різними фондами схожими на Фонд Сороса. Також чмошніки, тобто активісти, беруть участь в тих міроприємствах де мають свою вигоду. Нехай дулюк, шварцкоп, паламар, бубочка, аліна, ющук та інші беруть в руки граблі і розганяють стаю псів, заодно дехто зробить флешмоб і опублікує на сайті Район Рожище.
13 Січня 2021, 14:59
Вірно!!! Вони тільки там, де їм треба.. ото проголосували за старост, по договорняках, то ще хай граблі на весну ладять, помогти їм з порядками, вони ж за них сраки рвали))
14 Січня 2021, 17:05
Постріляєте собак,котів - розплодяться щурі/собаки знищують популяціі щурів,а зараз вам тільки й собаки заважають у вашій ситості і благополуччі/де щурі,там тиф і чума.Собаки в центрі біля магазинів вимолюють в людей хоч трошки милосердя і трошки іжі,а деякі люди ,зажравшись,не можуть дивитися в довірливі голодні очі тих безхатьків,жадні ,шкода ім 3грн,щоб підгодувати коли не коли в холод живе створіння боже,адже вони не можуть про себе подбати самі.І тіі люди більш нічого не придумали ,як постріляти.В часи Алієва нажахані людською жорстокістю собаки в переляці втікали з центру міста на окраіни.І вже зранку на всіх в'іздах в місто лежали поранені собаки,вони вмирали,стікаючи кров'ю ,люди,діти ішли у своіх справах/що було в головах у тих людських дітей,коли вони бачили стікаючу кров&amp;quot;ю собачку,а навколо ходили дорослі люди,ніхто не спасав,ніхто не жалкував ,в такому місті не виросте щаслива добра доросла людина -'діти бачать жадність,силу жорстокості над слабшим/А в церкві стоять тоді святі та божі такі люди.Не всі можуть робити добро,але не роби тоді й зла,якщо ти не здатний на добрі вчинки,то не виставляй свою алчность як правило життя,живи собі ,наживай міліони мовчки,а дітей і внуків своіх навчи при нагоді взяти з дому шматочок чогось добренького і поділитись з собачкою,яку викинули інші недобрі люди або яка сама втекла від поганих господарів чи згубилась. А мер міста нехай не ведеться на провокаціі,бо стріляти тепер собак не можна -це &amp;quot;жорстоке поводження з тваринами&amp;quot;-почитайте законодавство- 3роки позбавлення волі,це ваші недоброзичливці вас підбивають на неправильні вчинки.Мабуть,треба,пора вже і в нашому місті на сесіі проголосувати і визнати собак і котів частиною екосистеми міста,так як це зроблено в Луцьку і в інших містах,тоді на це будуть певно виділятись кошти,обласні притулки для тварин активніше хай працюють...ну не вихід це -стріляти,холод зима,-по-людськи треба допомогти тварючкам зігрітися,щось поісти ,а не вбивати ,бо вони просять істи
16 Січня 2021, 15:09
Меру ПОЛІЩУКУ головне НАЖЕРТИСЯ ГОРІЛКИ з Юрою МІІЩУКОМ і БАРИГАМИ !!За ЛЮДЕЙ НЕ ДБАЄ !!!!!!
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024