Рожищенські медпрацівники бунтують: їм заборгували зарплатню за червень

23 Червня 2017, 10:04
5765

У четвер, 22 червня, відбулася двадцять друга сесія сьомого скликання Рожищенської районної ради.

На сесію прибули 19 депутатів із 34. Решта були відсутні, як зауважив голова Рожищенської райради Андрій Музика, з поважних причин.

На початку сесії депутати надали слово головному лікареві Рожищенської ЦРЛ Віктору Редзію.

Очільник лікарні повідомив, що фінансування медичної галузі в критичній ситуації, яка виникла не сьогодні, а назрівала з початку року. Бюджету, що виділяють лікарні, не вистачає до кінця року. Наразі ЦРЛ взагалі не має грошей, аби виплатити зарплатню працівникам за червень.

Зауважимо, що 21 червня в районній лікарні відбулися збори трудового колективу, де й було прийняте рішення звернутися до депутатів Рожищенської районної ради та райдержадміністрації.

1

Колектив ЦРЛ досить великий – 350 чоловік. Всі серйозно налаштовані щодо цієї проблеми, адже, як зазначив головний лікар, «медпрацівники свій професійний обов’язок виконують, а держава, на жаль, кошти не виплачує». Люди, які були присутні на зборах, а це 173 особи, готові були прийти сьогодні на сесію, але ми погодили, що це питання можна, поки що, вирішити нормальним способом», – прокоментував очільник ЦРЛ.

«Ми, до речі, здійснили певні заходи в лікарні: скоротили десять посад, на яких працювали люди пенсійного віку. Варто сказати, що люди працюють один за одного безкоштовно, ідуть у відпустку за свій рахунок, в результаті чого ми зекономили певну суму грошей, але їх всерівно недостатньо для того, щоб вирішити фінансові проблеми.

У зверненні від медпрацівників, яке оприлюднив Віктор Степанович, йшлося про те, що працівники змушені безкоштовно виконувати свою роботу, йти у відпуск за власний рахунок, держава не виплачує заробітних плат і змушує медпрацівників та їхні сім’ї не жити, а виживати.

Головний посил звернення – працівники задарма не будуть виконувати своїх обов’язків, тому, якщо їм не платитимуть – страйкуватимуть.  

Під цим документом підписалися всі присутні на зборах працівники лікарні.

На сесії районної ради Віктор Степанович просив, аби всі спільними зусиллями вийшли з цієї непростої ситуації, «тому що медичні працівники – це ваші рідні, близькі люди, сусіди, і ви знаєте, яка ситуація є насправді».

«В інших районах знаходять, як закрити «фінансову діру». Кошти в нашому районі розподілені між первинною і вторинною ланкою працівників. 37 % йде на первинну ланку, 63 % – на вторинну. В інших районах приблизно 30 % на 70 %. Чому так?

Я не хочу принижувати працівників первинної ланки, сам лікар і розумію, що це теж важлива робота, але враховуючи обсяг роботи, який виконує первинна ланка, то цей розподіл є непропорційним», – додав Віктор Редзій.

Він запропонував створити робочу групу, яка впродовж десяти днів вирішить це питання, тому що люди в лікарні налаштовані серйозно, втримати їх непросто.

Голова районної ради Андрій Музика уточнив у головного лікаря, чи напрацьовували вони варіанти виходу з цієї ситуації з фінансистами РДА? На що Віктор Степанович відповів: «Бачення фінансистів і працівників ЦРЛ щодо цієї проблеми не співпадають, спільної думки, на жаль, теж немає».

«Потрібно доручити фінансистам РДА, аби вони провели відповідні розрахунки і впродовж тижня знайшли вихід із цієї складної ситуації. Люди мають отримувати заробітну . Тому спільно шукаймо вихід із ситуації. Дискутувати тут немає про що», – підкреслив Андрій Євгенович.

Коментарі
23 Червня 2017, 13:16
Та адміністрація зі своїми фінансистами доволі вальяжно реагують на цю проблему. Для чого людей доводити до бунту?
23 Червня 2017, 13:21
Так ще ж чевень зараз, а вони вже бунтують за червень.??? Може ще за пів року наперед дати зарплату, щоб було за що каву пити. Особливо в поліклініці медсестри і санітарки -"Зірки"....
23 Червня 2017, 13:33
ооооо да да да це то точно це в них на першому місці!особливо в жіночій консультації повний безпридєл!
23 Червня 2017, 13:37
головне відкати по ремонтах РДА одержати
23 Червня 2017, 13:43
Причина - недолугість МОЗу при помісячному розподілі державної медичної субвенії (а можливо і ціленаправлене шкідництво). Ситуація повторюється уже третій рік - не враховують ні вдпускний період, ні опалювальний сезон, коли навантаження на бюджет суттєво більше, - тупо розбили усю суму рівномірно на 12 місяців. І вони розробляють реформу медицини! Жах!
23 Червня 2017, 13:43
Про те 400 тис. грн безпроблем виділили музиці щоб дальше їздив службовою машиною в луцьк і гроші отримував
23 Червня 2017, 13:56
Цікаво, а де це ти взяв таку інфу? Висмоктав з пальця?
23 Червня 2017, 13:59
попередня сесія, ознайомтесь з рішенням на сайті має бути
23 Червня 2017, 14:01
Та гнати того Музику треба. Тільки за себе лише дбає, хату в Копачівці собі строїть і думає шо всі довкола лохи.
23 Червня 2017, 14:05
знову Музика крайній?<br/>і Інночку в квадраті і Лілічку чому не згадуєте?<br/>чи це може ви пані і пишете про Музику тут? щоб від себе відвести стрелки!
23 Червня 2017, 14:48
Що там в квадраті було? Розкажи.
23 Червня 2017, 15:06
А хабарі, які вони беруть - не враховуються?<br/> А в поліклініці - це точно безпрєдєл, Медсестри і навіть санітарки ( не всі звичайно) - хамки і &quot;зірки&quot;, Нащо їх там стільки?........
23 Червня 2017, 15:14
ЩО БУЛО В КВАДРАТІ???
23 Червня 2017, 15:17
як лікують так і отримоють
23 Червня 2017, 16:31
Та ти хоч назвися, гонитель, мля! Чию заказуху виконуєш, Савчука з Інною? Якщо тебе щось не задовільняє, аргументуй, а не розпускай бабські сплєтні. А якщо хочеться когось погнати, пробуй, і не ховайся в кущі. Тільки дивись, ч тебе першого (першу) не погонять!
23 Червня 2017, 16:33
гайвонська і сергійчук - це &quot;інночка в квадраті&quot;, до чого тут бар....одне на думці
23 Червня 2017, 16:42
Цікаво, чим тобі Музика так поперек горла став, що до теми чи ні ліпиш горбатого до стіни? Але ж не сходь так жовчю, - бережи здоровя, від такої ненависті можна з котушок зїхати!
23 Червня 2017, 17:18
Медики ,боріться до кінця!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Влада ,люди ,схаменіться.Ви лишень тільки задумайтесь ,що в кожного працівника є щонайменше 1чи 2 дитини ,яких потрібно щоденно годувати та посезонно одягати ,комунпослуги вони також платять,як усі земні люди та податки із заробітноі плати відмінусовуються щомісячно у них неодмінно і НЕМАЛІ!!!Варто зазначити ,що місцеві жителі часто можуть побачити місцеву інтелігенцію -Лікарів на гуманітарках у пошуках вживаного одягу та взуття для себе та своіх чад за свою чесно зароблену &quot;Велику Зарплату&quot;. Заробітна плата- це не розкіш ,тим паче медиків,це закономірне явище і кінець роботи в будь-якій роботі ,галузі,краіні.Є робота - є зарплата!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Тому ,медики ,вимагайте СВОГО!!!!!!
23 Червня 2017, 18:54
Було вище згадано..що щойно червень.а вони вже хочуть зарплату...Люди а як можна прожити на 2800 які виплатили ще 15 травня?????????????????????
23 Червня 2017, 19:12
гарно по барах день медика святкували, було за що музикантам доплачувати, не плачте
23 Червня 2017, 19:18
Хто святкував ,а хто і ні ...Не заглядайте в чужі гаманці...Хто як може або хоче так і відпочиває...А я хочу отримати те яке чесно відпрацювала.Не спавши ночі і відпрацьвані дні .!!!!
23 Червня 2017, 19:23
Але як тут мовчати,коли &quot;ущемляють &quot;. Медицина і медики були ,є ,і,будуть-це Вічне . Допомога людям старим і малим надається у міру сил і можливостей:комусь зуб треба пролікувати чи вирвати,хтось хоче прослухатись чи немає запалення,десь родитись має дитина,а в когось дитина з температурою 40 чи з скарлатиною,ангіною;там-короста,там лишай,перелом,рана,інсульт,інфаркт...............і,куди біжемо........доНИХ. А,заплати-вибачте малі,і,ту не дають!!!!!!!!
23 Червня 2017, 21:31
санітарки і медсестри живуть на зарплату а лікарі особливо на відділеннях мають хабарі навіть певні такси є рожищани а ну напишіть у якого лікаря яка такса щоб не плакали
23 Червня 2017, 21:33
гайворонську та музику у відставку
23 Червня 2017, 22:12
Для чого писати ,що в Рожищах беруть хабарі?А скажіть де їх не беруть ,в Луцьку ,Києві,де?Чого ви рожищенці і так своїх паплюжите?
23 Червня 2017, 22:17
&lt;p&gt;І ще одне.Скоротили 10 одиниць пенсіонерів і нічого не зекономили,то скоротіть решту їх у вас ще є багато і дайте дорогу молодим.&lt;/p&gt;
23 Червня 2017, 23:39
Зарплата у лікаря напрочуд мала.Людина,яка провчилась 7 років,пройшла інтернатуру так мало отримує.Якби вони мали хочаб тисяч 30 хабарів ніхто не брав би.Молодь не сильно хоче йти в медицину.Ті що вчаться всі за гроші,спеціалісти нікудишні.Звичайно в Рожищах є хороші спеціалісти,всіх під одну лінійку не можна міряти.Ця професія зобов'язує бути не тільки професіоналом,але і чуйною людиною.А рожищенській лікарні таких на пальцях однієї руки можна порахувати.
24 Червня 2017, 00:16
ви люди самі лікарям даете гроші інколи навіть і нема за що а тичите кращеб медсестер не забували .Самі лікарів до хабарів і навчили!
24 Червня 2017, 00:29
малі зарплати кажете ? а гляньте хто на чому їздить , причому щодня. телефони по ціні не за одну місячну зарплату. кава до речі теж не дешева. не вистачає грошей на зарплату - вперед вимагати . але до чого тут районні гроші , коли борг в держави.
24 Червня 2017, 00:32
в маслі, зарплати і так ого, а тут знов підняти мають
24 Червня 2017, 01:39
якщо в державі немае грошей...економіка розваляна...то ви хоч кричіть не кричіть то нічого небуде...хотіли вільну україну?7.маете...дальше майданьте...
24 Червня 2017, 01:39
Врахуйте, шановні, що зарплату виплатили в травні, та й то 57 відсотків. От і порахуйте, як розкошують медики. При цьому візьміть до уваги, що в лікарні працюють не лише лікарі, а іншому персоналу ви особисто багато хабарів давали?
24 Червня 2017, 01:53
ідіть почегуйте ніч на приймальному відділенні .назбирайте хабарів іживіть на ці кошти
24 Червня 2017, 03:19
Хабарі блін... не давайте!!!! Самі ж сунете в кишені, а потім янчите! І не знаю до кого ви там зверталися , але лікарі, які в нас дійсно лікують, а не ходять на роботу - хабарів не беруть!!!! Це перше! Друге, давайте заберемо зарплату у вчителів , вони ж репетирством займаються, давайте не будемо платити двірникам , хай пляшки здають, поварам - на роботі перекусять, продавцям, а що не можуть собі щось вкрасти, водіям, вони ж можуть собі на бензині зекономити, працівникам культури, а хіба вони не можуть просто в своє задоволення виступати, давайте пенсії відмінемо, нехай старі люди мотлох і городину продають.... давайте взагалі не будемо платити нікому.... і буде в нас Комунізм ( читай ср-ка)
24 Червня 2017, 10:43
Рідко коли читаю коменти бо крім гадостей тут нічого нема. Черговий раз зробив висновок . ШАРИКОВИХ все більшає.
24 Червня 2017, 11:22
ТА В ЛІКАРНІ ПІСЛЯ ОБІДА ВЖЕ НІКОГО НЕ ПОБАЧИШ ОТ ЇМ І ЗАПЛАТИЛИ ЗА ПІВ РОКУ А ДАЛІ ПЕРЕСТАЛИ ВСЕ ПОЧЕСНОМУ
24 Червня 2017, 12:11
То таки правда, після 2 годин прийдеш всі кабінети закриті. Ще лікарі, як лікарі, а медсестри і санітарки взагалі ні фіга не роблять. Сама була свідком, як мила підлогу санітарки біля кабінету стоматолога в поліклініці. Як намочила тряпку біля того кабінету, то &quot;вимила&quot; нею півкоридора і ще сходи до другого поверху. Як після цього може бути чисто???? А туалети в лікарні, наприклад, на терапефтичному чи кардіологічного відділенні, де часто лежать старенькі люди!!!! Зливати треба відром, бо бачок не працює, в туалеті гидоття, а санітарки ржуть сидять . ЯК людина після інфаркту чи інсульту має те відро злити???? От яке ставлення до роботи, така і зарплата!!!!
24 Червня 2017, 13:22
На половину скоротітьсанітарок тамедсестер
24 Червня 2017, 13:44
&lt;p&gt;я не проти але незабудьте і лікарів пенсіонерів скоротити а то сидять в кабінетах !&lt;/p&gt;
24 Червня 2017, 13:48
В МЕНЕ СУСІД РОБИТЬ РЕМОНТИ.САМ ВСАНОВЛЮЄ ЦІНУ .ЗАЛЕЖНО ВІД КУРСУ ДОЛАРА.ПОДАТКІВ НЕ ПЛАТИТЬ І ВВАЖАЄТЬСЯ БЕЗРОБІТНИМ.МАЄ СУБСИДІЮ
24 Червня 2017, 13:51
а ви в курсі .що на ремонт лікарні не виділяється ні копійки.то хто і за що має його робити
24 Червня 2017, 13:52
Правильно написали, А скоротити лікарів треба половину, буде економія зарплати. Бо якщо йти в лікарню, то тільки можна до Козака, Малиша, Вінської ,Тані Бугайової- дів.прізвище, / це думка не тільки моя, а багатьох/ приємні люди, хороші лікарі, може не завжди вилікують- не боги, але уважно вислухають, порадять, добре слово теж лікує. І їх не треба чекати по пів дня,як у неврології,що може ще статись другий інсульт,бо як лікару у неврології кажуть,&quot;доброго лікаря довго ждуть&quot;,або &quot; що ви хочете, вона ж ще нормально говорить&quot;/може треба починати лікувати як перестане говорити/? Ні,шановні, добрий лікар не заставляє хворого чекати, він сам зацікавлений в успішному лікуванні хворого, а від ставлення лікаря до хворого залежить і його репутація, думка людей і ставлення до нього. Тож, напевне, краще дати по 2 ставки чи більше лікарям, до яких ідуть люди/до поганих і зазнайок не йдуть/, вони будуть нормально працювати, а половину тих,що відбувають робочий час/ або й ні/ скоротити. А медсестри та санітарки там нічого не вирішують, вони просто виконують свою роботу, і так само беруть приклад з лікарів- у доброго лікаря і медсестра толкова. А якщо лікаря немає в кабінеті то їй що робити- пити каву. Чи не так?
24 Червня 2017, 14:09
Ви забули ще одного чудового лікаря від Бога Віктора Пашкова. Це чи не єдиний лікар до якого можна звернутися в лікарні і він таки справді вилікує! А прекраснішої медсестри, аніж Надія Лясковсяка з операційної, то годі шукати, мабуть, і в області! Дай Бог їм здоров'я та сили, щоб ще довго працювати на благо рожищенців!
24 Червня 2017, 14:36
Так, справді, Пашков хороший лікар і чудова людина, скільки звертались- завжди допомагав, до діток має особливий підхід. Хорошим лікарям доброго здоров'я і достойну зарплату!
24 Червня 2017, 14:45
Про головного лікаря Редзія- не знаю що він лікує і як/ з цим не доводилось звертатись/, але як людина і адміністратор він дуже хороший чоловік, до людей відноситься по-людськи, якщо в його силах<br/> і компетенції- допоможе, довелось бути при тому,як сташа жіночка просила надати машину для доставки хворого чоловіка до Луцька в лікарню, він дуже гарно поговорив з нею і допоміг не відмовив, хоча нас час це також буває не часто. Звичайно, всім догодити важко, але цей чоловік,вважаю, на своєму місці.
24 Червня 2017, 16:00
Редзій - людина на своєму місці!
24 Червня 2017, 16:36
Спасибі хоч за кілька добрих відгуків,
24 Червня 2017, 19:25
тих лікарів які редзію не потрібні він викидае і правильно робить а другий головний підбере бо задобрий
24 Червня 2017, 20:45
отак провчишся 10-років підеш працювати і не заплатять ганьба!!!!
25 Червня 2017, 03:13
ГОЛОВНОМУ ЛІКАРЮ ДЕКІЛЬКА ВОДІЇЇВ?
25 Червня 2017, 12:43
Так у редзія немає службового автомобіля,навіщо йому водії ????.....
25 Червня 2017, 12:49
Водії потрібні для доставки чергових спеціалістів вночі
25 Червня 2017, 13:01
звідки доставляти ???
25 Червня 2017, 13:26
Дійсно Пашков хороша людина і хороший лікар не то,що його колишя дружина Інка. Мабуть того і розійшлись бо вона.........
25 Червня 2017, 14:38
і для розвозки після чергових п'янок?
25 Червня 2017, 19:07
Хороший чоловік це не професія. Редзій хоче добреньким усім бути і розвів бардак у тій лікарні, де годинами й днями вистоюєш у чергах за низькоякісні медичні послуги. За цей час Гнетньов ляльку з поліклініки в Луцьку зробив і не ходить страйкувати бо працює
26 Червня 2017, 15:03
Які проблеми, Абрек? Звертайтесь за високоякісними, до того ж без черг, послугами до поліклініки пана Гнетньова. Повірте, ніхто не образиться
26 Червня 2017, 18:58
Не гірший лікар Інна Анатоліївна ніж Пашков.Кожному хворому подобається той лікар ,який його вилікував і перестаньте обзивати ії Інкою,коли вона тоже має ім,я і по батькові.
27 Червня 2017, 12:54
Всім крикунам, які верещать, що в лікарні немає хороших лікарів. Неправда, є. І лікують вони нормально, у них умов немає. А все виною - оті реформи, які покликані знищити медицину або вузьких спеціалістів. Толкові лікарі Вінська, Козак, Ватащук, Гордіюк, Шимчій, які знають свою справу, роблять свою роботу. Дубровська (Басалик), Кучмук толкові лікарі. Окремо про Редзія - нормальний, адекватний чоловік, керівник і лікар. Вислухає, максимально допоможе, знає свою роботу і як лікар, і як адміністратор. А лікарня....це сьогоденні реалії, як дбає влада в Києві за медиків, так вони нас і лікують, в таких от умовах
28 Червня 2017, 01:10
писали, що водії для доставки спеціалістів вночі? а що швидка сьогодні цілий вечір розсікала без лікаря по місту? це що було? доставка чого? чи кого? чи просто вечірня прогулянка містом за кермом?
29 Червня 2017, 03:27
Не цінуєте те,що в вас є...Медичні працівники вже як жебраки..Заберіть ваші хабарі та у Луцьк з ними ,а нам зарплату дайте.. Подивимось на скіьки ваших хабарів вистачить у святому Луцьку.
29 Червня 2017, 23:03
як тільки лікарі проведуть однодневний страйк хворі та влада відчуєте і буде вам луцьк з хабарями
30 Червня 2017, 22:04
да,да,да... а безперервно святкувати в гарних закладах лікарям є за що, не схожі на жебраків
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024