На Волині діють нові правила надання екстреної медичної допомоги

10 Січня 2021, 10:05
3374

З початку року діють зміни у наданні екстреної медичної допомоги.

Що змінилось, розповів Суспільному завідувач центральної оперативної диспетчерської Волинського центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Станіслав Лінік.

«Щодня до Центральної оперативної диспетчерської, що в місті Луцьку, надходить до пів тисячі й більше викликів. Виклики приймають дев'ять диспетчерів, які їх аналізують, кваліфікують за категоріями та передають відповідним бригадам. Від початку року працюють за таким принципом: критичні виклики, екстрені, неекстрені, непрофільні», – каже завідувач Станіслав Лінік.

Він додає, що на показники в роботі нововведення не впливатимуть, чи це буде екстрений виклик чи критичний, бригади швидкої виїжджатимуть якнайшвидше.

«Норматив прибуття медичних бригад до пацієнтів із критичним станом має бути за десять хвилин. На швидкість прибуття до пацієнта впливають погодні умови, стан доріг, кількість машин до автошляхах і поведінка водіїв на дорозі», – каже фельдшер Петро Демчук.

Зі слів Станіслава Лініка, розділення викликів на категорії розпочинали у 2013 році. Тоді був прийнятий закон про екстрену медичну допомогу, де виклики були поділені на екстрені та неекстрені, але нормативних документів не прийняли. Нові правила запрацювали з 1 січня 2021 року.

Читайте також: На Волині виявили 108 нових хворих на COVID-19, двоє людей померли

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментарі
10 Січня 2021, 12:40
ЩО ХВОРИМ І БІДНИМ СЕЛЯНАМ РОБИТИ ???????
10 Січня 2021, 14:35
Що скажуть про реформи швидкої допомоги ФЕЛЬДШЕР Рожищенської швидкої Ростислав Петрович і його колеги ?? Чому так погано працюєте ????
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39