Три правила вибору зимових черевиків

07 Січня 2021, 14:04
2304

Довгі прогулянки обмерзлими вулицями, прибирання снігу, шопінг, робота на відкритому повітрі, водіння машини, відпочинок з друзями – взимку безліч планів, яким не повинні заважати мозолі й мокрі шкарпетки.

На що звернути увагу під час вибору нової пари зимових черевиків?

Блискавка або шнурівка?

Більшість пар зимового взуття оснащена класичними блискавками з внутрішньої сторони, це зручний спосіб швидко роззутися і взутися. Головна небезпека – блискавка може у будь-яку мить зламатися або застрягти.

Вибирайте блискавки підвищеної надійності:

  • застібка спіралеподібна чи металева;
  • кант (кедер) з обробкою поліетиленом низького тиску для захисту від промокання;
  • замість металевого брелока – шкіряний або текстильний.

У черевиках на шнурівках (дивіться за посиланням https://favoriteshoes.com.ua/ru/botinki-na-shnurovke/) ламатися нема чому, матеріал для шнурка роблять зі зносостійких синтетичних матеріалів. Взуття зручне для чоловіків з високим підйомом та набряками: шнурівка регулює повноту.

Зимові черевики зі шнурівкою – сезонна заміна класичним оксфордам. Зі шнурками в тон верха це оптимальний варіант для офісу і ділових поїздок. Для креативних образів сміливо прикрашайте черевики шнурками яскравих кольорів: синього, червоного, помаранчевого.

Класичні челсі з еластичними вставками замість блискавок – зручний варіант водіїв і всіх, кому не потрібно перевзуватися протягом дня. Широкі гумки з боків берця самостійно підлаштовуються під форму стоп.

Шкіра або замша?

В обох випадках застосовується натуральна шкіра особливої вичинки. Частини взуття з натуральної шкіри викроюються за особливими лекалами для кращого облягання стопи. Відлига і сльота – найкращий час зимового шкіряного взуття.

Замшу отримують після додаткової шліфування шкіри, це елітний матеріал для сухої сніжної зими й роботи в приміщеннях:

  • тонше шкіри;
  • краще пропускає повітря;
  • зберігає еластичність за низьких температур;
  • задля протидії волозі замшу обробляють водовідштовхувальними просоченнями.

Гума або ТЕП?

Поліуретанові підошви для зимових прогулянок не підходять – слизько і ламаються на холоді. Гумові підошви з високим профілем малюнка стійкі до холодів, забезпечують надійне зчеплення з поверхнею. Мінус гуми – на лінолеумі вона часто залишає некрасиві чорні смуги.

Термопластична гума (ТЕП) – сучасний композитний матеріал, еластичний, морозостійкий, не ковзає і має підвищену зносостійкість.

Коментарі
07 Січня 2021, 16:54
1. Глянувши на погоду - нах треба.<br/>2. Є минуло чи позаминулорічні.<br/>3. В Дивосвіті є завжди капці із знижкою.
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39