Які послуги у програмі медгарантій є пріоритетними

07 Січня 2021, 11:35
1756

Програма медичних гарантій складена так, що у ній є пріоритети, це фокус на тих захворюваннях, які є найпоширенішими причинами смертності українців і лікування яких є дороговартісним для пацієнтів.

Детальніше про це розповіли на сторінці НСЗУ в мережі.

Пріоритетні послуги НСЗУ оплачує лікарні за підвищеним тарифом. Для пацієнта це означає, що платити за ці види допомоги, як і за інші, які покриває Програма медичних гарантій, не потрібно.

До закладів, які надають пріоритетні послуги, НСЗУ висуває підвищені вимоги і відповідно оплачує за вищим тарифом. Пацієнту варто знати, що кожна медична допомога у межах цих пріоритетів оплачується закладу. Також у вартість тарифу входять ліки та медичні вироби з Національного переліку лікарських засобів. Тобто за них пацієнту також не потрібно платити.

До пріоритетних послуг належать:

Лікування гострого мозкового інсульту: діагностика на КТ та МРТ; медикаментозне лікування; знеболення; тромболітична терапія; цілодобовий лікарський та медсестринський догляд; медична реабілітація.

Лікування гострого інфаркту міокарда: діагностика, стентування, медикаментозне лікування, знеболення, цілодобовий лікарський та медсестринський догляд, медична реабілітація.

Допомога при пологах з черговою бригадою: фізіологічні пологи; кесарський розтин; допомога при ускладнених пологах; знеболення; моніторинг стану матері й дитини; стабілізація стану новонародженого; вакцинація згідно з Національним календарем щеплень.

Допомога у складних неонатальних випадках: інтенсивна терапія новонароджених; цілодобовий лікарський та медсестринський догляд; респіраторна підтримка; виходжування немовлят; парентеральне (внутрішньовенне) харчування; скринінг; вакцинація згідно з Національним календарем щеплень; транспортування неонатальною бригадою.

Рання діагностика онкологічних захворювань: обстеження з анестезією (за потреби), гістологічне дослідження, опис результатів. А саме - мамографія; колоноскопія; гістероскопія; езофагогастродуоденоскопія; цистоскопія; бронхоскопія.

Читайте також: В Україні виявили 4 158 нових хворих на коронавірус

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментарі
07 Січня 2021, 14:19
Що конкретного робиться у Рожищенській ЦРЛ ?????
Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024