«Зводити барикади на Майдані допомагали навіть діти»

21 Листопада 2015, 13:37
2559

Сьогодні – друга річниця Євромайдану, переломного моменту в історії нашої країни. І разом із співгромадянами з усіх куточків України творили цю історію на майдані Незалежності у Києві й наші земляки-рожищенці. Серед них – і житель райцентру Леонід Войтюк.  

«Було водночас і дивно, і радісно, коли кияни, повертаючись з роботи, кидали свої сумки та приєднувалися до нас. Набирали сніг в мішки та зводили із них стіну, – пригадує учасник Революції гідності Леонід Войтюк. – До сліз пройняла картина, коли побачив, як на Майдан прийшла мама з двома маленькими дітками, яким не більше чотирьох років. Вона розповідала їм, що таке Майдан, чому зібралися тут люди і як нині важливо їх підтримати. А вони, в свою чергу, слухали та маленькими лопатками насипали в мішки сніг. У такі моменти здавалося, що гори звернути можна, бо знаєш, заради кого потрібно, врешті-решт, будувати таке майбутнє, в якому гідні жити наші діти… Добре пам’ятаю, як ломами били бруківку і до нас підійшов старенький дідок та приніс козяче молоко, сумно, зі сльозами на очах промовивши: «Пийте, синочки, воно дасть вам сил».

Більше розповідей рожищенців про ті події – у статті «Революція Гідності у спогадах рожищан – учасників Майдану». А фото, відзняті земляками у Києві осені 2013-го, дивіться у Галереї

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39