ТОП-5 корупціонерів Рожищенського району

19 Червня 2017, 17:10
6571

У Єдиному державному реєстрі осіб, які вчинили корупційні правопорушення, нам вдалося знайти поки що 5 жителів міста Рожища та Рожищенського району.

На сайті у розділі «Знешкоджені корупціонери України» наразі є особи, які були засуджені судом в період з 14 липня 2011 року до 9 грудня 2015 року. Очевидно, база даних буде поповнюватися.

Для того, щоб відшукати рожищенців, жителів як міста так і району, достатньо вести пошукове слово: «Рожище» або назву іншого населеного пункту нашого району.

На кожного фігуранта заведена сторінка, де вказуються його прізвище, ім’я, по батькові, місце роботи та посада на час вчинення корупційного правопорушення (зауважте, на час вчинення, тобто, ці люди вже не займають дані посади, - авт.), сфера діяльності, категорія посади на час вчинення корупційного правопорушення, порушені статті кодексів, дата та номер судового рішення, склад злочину та покарання.

Отож, переглянемо тих, хто наразі фігурує на держсайті.

1.  Дудік Тамара Олексіївна

Голова кооператив «Калина». 

Перебуваючи на посаді голови кооперативу «Калина», створеного жителями для газифікації житлових будинків громадян, діючи всупереч інтересам службових повноважень, 04.05.2007 року в порушення положення розділів 4-5 Статуту кооперативу «Калина», зловживаючи своїм службовим становищем розтратила в користь третіх осіб грошові кошти в сумі 9 420 гривень, отримані від збору членів кооперативу, чим спричинила кооперативу «Калина»майнову шкоду на зазначену суму.

Покарання: У 2012 році суд вирішив за ч.2 ст.191 КК України призначити їй покарання у виді обмеження волі на строк один рік з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням адміністративно-господарських обов’язків на строк один рік.

На підставі ст.75, 76 КК України Дудік Т.О. звільнити від відбування основного покарання, якщо протягом одного року вона не вчинить нового злочину і виконає покладені на неї обов'язки: не виїжджати за межі України на постійне проживання без дозволу органу кримінально-виконавчої інспекції, повідомляти органи кримінально-виконавчої інспекції про зміну місця проживання, роботи, періодично з'являтися в органи кримінально-виконавчої інспекції для реєстрації.

2. Нівчик Микола Андрійович

Місце роботи, посада на час вчинення корупційного правопорушення: Рожищенське районне управління юстиції.

Перебуваючи на посаді начальника Рожищенського районного управління юстиції, будучи державним службовцем 6 категорії 11 рангу, виявивши корупційне правопорушення – наявність у безпосередньому підпорядкуванні заступника начальника Рожищенського районного управління юстиції – начальника відділу державної виконавчої служби Штиюка А.А. близької йому особи, невжиття Штиюком А.А. заходів щодо усунення у визначений вище вказаним Законом строк обставин стосовно роботи у відділі державної виконавчої служби близьких осіб, невжиття Штиюком А.А. заходів щодо недопущення будь-якої можливості виникнення конфлікту інтересів та неповідомлення безпосереднього керівника про його наявність, – не вжив заходів щодо припинення такого правопорушення та письмово не повідомив про його вчинення спеціально уповноважений суб'єкт у сфері протидії корупції

Покарання: адміністративне стягнення у виді штрафу в розмірі 850 (вісімсот п»ятдесят) грн.

3. Ткачук Олександр Федорович

Місце роботи, посада на час вчинення корупційного правопорушення: Рожищенська міська рада. Депутат.

Склад злочину: Ткачук О.Ф., як депутат міської ради зобов’язаний до 01 квітня 2012 року подати за місцем основної роботи (служби) декларацію про майно, доходи, витрати та зобов’язання фінансового характеру за 2011 рік, однак у встановленні законодавством терміни такої декларації по місцю роботи чи служби не подав

Покарання: Адміністративне стягнення у вигляді штрафу в сумі 200 (двісті) грн.

4. Бірук Анатолій Антонович

Місце роботи, посада на час вчинення корупційного правопорушення: Військовий комісар Рожищенського РВК Волинської області.

Будучи військовою службовою особою – військовим комісаром Рожищенського РВК Волинської області, 3 жовтня 2011 року о 16 годині, використовуючи своє службове становище, всупереч інтересам служби, в порушення Конституції України, а також службових обов’язків за невиконання дій, пов’язаних з викликом Носко В.В. 03.10.11 р. на призовну комісію та постановкою його восени 2011 року на військовий облік, та за видачу приписного посвідчення Носко В.В., у своєму службовому кабінеті Рожищенського РВК одержав від Носка В.В. хабар у вигляді грошових коштів у розмірі 200 (двісті) доларів США, що станом на 03.10.11 р. у національній валюті становило 1 594 грн. 54 коп.

Крім того, він же, будучи військовою службовою особою – військовим комісаром Рожищенського РВК Волинської області, у своєму службовому кабінеті Рожищенського РВК Волинської області, власноруч склав завідомо неправдивий офіційний документ – посвідчення №17 про приписку до призовної дільниці на ім’я призовника Носко В.В. (складання та видача якого призовникам передбачена ст. 14 Закону України “Про військовий обов’язок та військову службу”), у якому зазначив, що вказаний громадянин 2 березня 2011 року нібито прийнятий на облік призовників, приписаних до призовної дільниці Рожищенського РВК Волинської області, що не відповідало дійсності, оскільки на час оформлення вказаного документу військово-призовною комісією Рожищенського РВК питання про взяття на облік Носка В.В., як призовника, не розглядалось та рішення з цього приводу не приймалося.

Вказаний завідомо неправдивий офіційний документ Бірук А.А. підписав, завірив свій підпис гербовою печаткою Рожищенського РВК Волинської області та видав його громадянину Носку В.В.

Покарання: Вироком Ковельського міськрайонного суду від 04 липня 2013 року, засуджено:за ч. 1 ст. 366 КК України до штрафу в розмірі сто неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 1700 гривень з позбавленням права займати посади, пов’язані з виконанням організаційно – розпорядчих обов’язків при здійсненні призову на військову службу строком на 1 рік; за ч. 1 ст. 368 КК України до штрафу в розмірі п’ятсот п’ятдесят неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 9350 грн. 00 коп. з позбавленням права займати посади, пов’язані з виконанням організаційно – розпорядчих обов’язків при здійсненні призову на військову службу строком на 1 рік.

Остаточне покарання Біруку Анатолію Антоновичу призначено на підставі ст. ст. 70, 72 КК України за сукупністю злочинів, шляхом повного складання призначених покарань у виді штрафу в сумі 11050 грн. 00 коп. з позбавленням права займати посади, пов’язані з виконанням організаційно – розпорядчих обов’язків при здійсненні призову на військову службу строком на 2 роки.

Апеляційний суд Волинської області ухвалив: вирок Ковельського міськрайонного суду від 04 липня 2013 року щодо Бірука Анатолія Антоновича змінити, виключивши з його мотивувальної частини посилання на висновок комплексної експертизи відео-звукозапису від 31.10.2011 року та протокол огляду предметів від 21.11.2011 року. Вважати, що остаточне додаткове покарання Біруку Анатолію Антоновичу у виді позбавленням права займати посади, пов’язані з виконанням організаційно – розпорядчих обов’язків при здійсненні призову на військову службу, судом призначено строком на 2 (два) роки. В решті вирок залишити без зміни.

5. Міткевич Віктор Миколайович

Місце роботи, посада на час вчинення корупційного правопорушення: Старший дільничний інспектор міліції Рожищенського РВ УМВС України у Волинській області.

Склад злочину: Міткевич В.М. будучи службовою особою – представником влади і працюючи старшим дільничним інспектором міліції Рожищенського РВ УМВС України у Волинській області одержав хабар у значному розмірі

Покарання: Рожищенським районним судом Волинської області від 26 лютого 2013 року засуджений за ч. 2 ст. 368 КК України на 3 роки 6 місяців позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в правоохоронних органах строком на 3 роки.

На підставі ст. ст. 75, 76 КК України Міткевич В.М. звільнений від відбування покарання у виді позбавлення волі з іспитовим строком на три роки з покладенням на нього обов’язків: повідомляти кримінально-виконавчу інспекцію про зміну місця проживання і роботи, періодично з’являтись в даний орган на реєстрацію.

Стягнуто з Міткевича В.М. в користь держави 911 грн. 76 коп. судових витрат та 1950 грн. як незаконне збагачення. Апеляційним судом Волинської області ухвалено: апеляцію прокурора, який приймав участь у розгляді справи залишити без задоволення, а вирок Рожищенського районного суду від 26 лютого 2013 року щодо Міткевича Віктора Миколайовича – без зміни.

Коментарі
19 Червня 2017, 21:03
РОЗСМІШИЛИ ! списку цьому------БЕЗКІНЕЧНІСТЬ !
19 Червня 2017, 21:19
Нівчика з могили підняли..прости,Господи... СХАМЕНІТЬСЯ !!!!!
19 Червня 2017, 21:20
не публікуйте херні....
19 Червня 2017, 22:42
Дурдом. Нівчика зачепили з могили. Не сайт, а сплєтнікі
19 Червня 2017, 23:15
Там масалов андрій брав хабар а міткевич цап відбувайло якщо не знаєте.
19 Червня 2017, 23:23
Читайте уважно - це дані по корупційних судах за 2011-2015 роки!
20 Червня 2017, 00:00
Стоп! Стоп!! СТОП!!! В моїх коробах хіба нічого не було???
20 Червня 2017, 00:15
А ти добре пошукай, можливо, щось і знайдеш. Хоча б живих корупціонерів.
20 Червня 2017, 00:15
Це що прикол якийсь.
20 Червня 2017, 00:41
А чи не варто було б поставити підпис під публікацією? Хто автор???
20 Червня 2017, 00:46
Це Василь Т автор цих приголомшених та резонансних дописок. Ось де взялися 90 тищ.
20 Червня 2017, 01:49
А ви перейдіть за посиланням, можливо, і здогадаєтеся хто автор.
20 Червня 2017, 02:26
Побільше такіх статей.давайте напишем хто сьогодні вимагає гроші .
20 Червня 2017, 02:48
В моїх коробках ще багато різної інформації і не тільки про корупціонерів.
20 Червня 2017, 11:40
Міткеквич також хабарник, а не відбувайло.
20 Червня 2017, 13:44
Подивіться.як деруть гроші в коледжах, уніерситетах. А зараз коли здають екзамени чи дипломи захищають. А плачуть що зарплати малі. за таки гроші що деруть під час навчання а тим більше зараз можуть сидіти без зарплат. Нагліють до ручки немають совесті НЕНАЖЕРИ
20 Червня 2017, 20:47
Да да Ненажери Рожищенський ДОСААФ з кожного здеруть ?совесті неграма. Це хіба навчалний заклад .базар?торгують посвідченнями.<br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/>енажери? рожищенсий досаф з.кожного
22 Червня 2017, 02:30
А про справжніх,живих. де?
22 Червня 2017, 12:09
Справжні, живі сьогодні будуть проводити сесію міської ради. Зірвався тоді з гачка, красунчик!
23 Червня 2017, 01:41
Рожищани славляться сепаратизмом і хабарництвом ..це факт ,таких мерзенних людей ще не зустрічав
23 Червня 2017, 13:56
Шановний автор цього &quot;творіння&quot;. Займайтесь і розповідайте про хабарників сьогодення,а людей, яких вже немає серед нас, не чіпайте!!!!!! це , як мінімум, не етично!
23 Червня 2017, 23:56
Так шукають корупціонерів!!! А стаття ТОП-5 - сильно, шкоди на пару десятків тис. гривень, а піару на цілий район, ГАНЬБА автору СТАТТІ !!!
Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024