Як рожищенські школярі подорожували Україною

19 Червня 2017, 12:03
3482

У НВК №4 літо завжди розпочинається весело: пришкільний табір «Калина», екзамени, ДПА, практика…

А ось у нас, учнів 10-А класу, канікули розпочались із захоплюючої подорожі мальовничими куточками України. Разом із класним керівником Наталією Янчинською та нашими батьками нам вдалось відвідати різні цікаві місця Хмельниччини, Вінниччини, Київщини та Черкащини.

Із бадьорим настроєм ми вирушили у подорож. І перша зупинка – музей-садиба полковника Петра Чечеля у с. Самчики Хмельницької області.


Нам навіть дозволили спуститись у підвальні приміщення, де колись була кухня та жила челядь, а наша однокласниця Даша Мошерова віртуозно виконала мелодію на фортепіано, якому понад 100 років.


Далі наша подорож пролягла до мурів Меджибізького замку, що розташований на річці Південий Буг.


Тут найбільше вразила усіх експозиція, яка була присвячена страшним рокам голодомору.


Надзвичайно захоплюючим видовищем було музично-лазерне шоу фонтанів Порошенка у м. Вінниця. Здавалося, що час зупинився, а існували лише ми, музика та вода.


Наступним пунктом нашої подорожі була Умань Черкаської області. З нетерпінням і ми, і батьки чекали на зустріч із відомою Софіївкою. Прогулюючись алеями та милуючись краєвидами, вражено слухали про безмежне кохання подружжя Потоцьких. Каталися на кораблику навколо острова кохання, пропливали підземною річкою, якою колись мандрувала сама Софія Потоцька.




А найбільше позитивних вражень ми отримали від «спілкування» з породистими кіньми елітного європейського кінного заводу м. Жашкова Черкаської області.



Нам дозволили гладити молодих коней, фотографуватися з ними. А от справжніх дорослих спортивних скакунів ми могли лише розглядати у стайні.

Букський каньйон (с. Буки Черкаської області) зустрів нас тихим плескотом річки Тікич. Ми ще довго милувалися надзвичайною природою, мандрували скелястими берегами та фотографувалися на згадку.


Велична Олександрія (м. Біла Церква Київська обл.) зустріла нас привітно.




Понад дві години тривала екскурсія найстарішим дендрологічним парком України. Ми з захопленням споглядали витвори німецького майстра Єнца, який на замовлення подружжя Олександри та Францішека Браницьких створив справжні шедеври паркового мистецтва.

А насамкінець відвідали надзвичайну садибу сучасного мецената Івана Суслова у селі Буки Київської області.


Родинний храм Святого Євгенія, який не має аналогів в Україні, зустрів нас таємничою прохолодою.

1


Кам’яні сходи вели у нижнє приміщення, до «хрещенця», де проводять таїнство хрещення новонароджених, а там нас зустріли 12 апостолів та Діва Марія з немовлям на руках.


Ми прогулялися алеєю казок, загадали бажання на містку мрії, відвідали домашній зоопарк.


А ще усі охочі змогли попросити здоров’я біля магічного каменя та сімейного благополуччя і вдалого заміжжя біля статуї ангела з каменем, привезеним з Ізраїлю, з того місця, де Ісус перетворив воду на вино.


До речі, нам дуже щастило з екскурсоводами. Ці пані були дуже харизматичні та щиро захоплювались своєю роботою.

Дорогою у автобусі було весело – усі дружно співали пісень. Додому приїхали з приємною втомою та незабутніми спогадами.

Тож можу впевнено сказати: «Відпочинок вдався!».




Маша Панасюк, учениця 10-А класу Рожищенського НВК №4

 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024