Діти з Рожищенської громади отримали подарунки за найкращі листи до Святого Миколая

23 Грудня 2020, 09:26
3876

Уже чотири роки поспіль у Рожищенській міській раді проходить дитячий конкурс «Напиши листа святому Миколаю», в якому цьогоріч взяли участь не тільки діти з міста Рожище, а з усієї територіальної громади.

Про це повідомили на сайті Рожищенської громади.

До «секретаря» святого Миколая Ірини Зенц надійшло понад 140 листів. Хтось писав сам, комусь допомагали мама, бабуся чи вчителька, але всі вони були щирі, по-дитячому наївні, подекуди смішні, а іноді й не за роками мудрі.

Кожна листівка – яскрава, оригінально оформлена. Своєю щирістю та відвертістю дитячі прохання до святого Миколая розчулили конкурсну комісію: редакторку районної газети «Наш край» Наталію Яковлеву, депутатку Волинської обласної ради Оксану Філіпчук, художницю Оксану Шатунову, секретаря виконавчого комітету Рожищенської міської ради Оксану Данилюк та діловода міськради Анну Карась



Не просто було визначитися у найменшій категорії. Не тільки тому, що там було найбільше листів, а й через свідомий підхід талановитих діток, які зробили листи цікавими, красивими та змістовними.

Отож, третє місце у категорії «діти 6-8 років» посів Денис Венгерський із Переспи, друге – Тимофій Несвітайло з Літогощі, перше місце та беззаперечну перемогу отримала Юлія Чирук з Іванівки.

Дівчинка не тільки розповіла про свої добрі справи, але й попросила у святого Миколая заступництва для подружки: «… Святий Миколаю вона дуже хоче, щоб її тато і мама жили разом та були вдома. Допоможи їй вчитися. Зроби так, щоб її бажання здійснилися, щоб вона ніколи не плакала. Мені дуже хочеться, щоб моя подружка була щаслива».

У категорії «діти 9-10 років» третє місце отримав Максим Романюк із Мильська. «Срібло» у своїй категорії здобув Михайло Березовський із села Корсині, який розповів, що протягом року «допомагав батькам по господарству: з татом заготовляв тваринам корм на зиму, з мамою пололи город. Допомагав дідусеві та бабусі підмітати двір, збирати урожай та ходив за потреби в магазин». 

Хлопчик зізнався, що не завжди був чемним і йому дуже соромно за це. Пообіцяв, що змінюватиме свою поведінку на краще. Та святий Миколай точно знає, що Михайло дуже хороший та щирий хлопчик.

Перемогу в цій категорії отримала рожищанка Анна Банада. Конкурсантка найточніше виконала вимоги конкурсу: перелічила зроблені добрі справи, не просила матеріальних подарунків, а лише заступництва для рідних, друзів та України. А ще, щоб в Рожищенському будинку дитячої творчості відкрили гурток гімнастики.

«Доросла» категорія, в якій змагалися діти віком від 11 до 12 років, теж не лишилася без переможців. Третє місце заслужено посіла Анна Тананайко з Літогощі, друге – Владислава Матвійчук з Іванівки, почесне перше – Христина Крупінська з Топільного. Лист дівчинки вирізнявся цікавим змістовим наповненням і творчим оформленням.

«Привіт, святий Миколаю! Незважаючи на те, що всі мої друзі кажуть, що тебе не існує, я все одно вірю в тебе та залюбки чекаю 19 грудня… У мене в кімнаті є твій образ до якого я щовечора промовляю молитву, коли лягаю спати. Дякую, що допомагаєш мені… P.S. Святий Миколаю, будь обережним. Носи маску і не знімай. Я за тебе хвилююся, люблю і поважаю. З нетерпінням на тебе чекаю! Дякую», – фрагмент листа Христини Крупінської.  

Аби нагородити переможців конкурсу, 19 грудня святий Миколай відправився у найвіддаленіші села громади: Корсині, Луків, Іванівку, Навіз, Бортяхівку… Де тільки не побував він, щоб вручити діткам подарунки, солодощі та подяки від Рожищенського міського голови Вячеслава Поліщука.

Неабияк вразила святого Миколая зустріч із маленьким Орестом у Корсинях. Хлопчик, побачивши Чудотворця, стрімголов прибіг до нього з вигуками: «Я знав, святий Миколаю, що ти є», і міцно обійняв. Не тільки діти, а дорослі щиро раділи появі казкового гостя та ставали у чергу для пам’ятного фото. Заради таких моментів варто не лише організовувати подібні конкурси, а й особисто зустрічатися з учасниками та переможцями.

До речі, окрім дев’яти переможців, сувеніри від депутатки Волинської облради Оксани Філіпчук у номінації «за оригінальність» отримали Альбіна Дудко з Носачевичів, Микола Лавренюк та Богдан Парахін із Рожища.

«Любі дітки, хочеться, щоб конкурс «Напиши листа святому Миколаю» надихав вас на хороші вчинки, любов до рідних та близьких. Можливо наступного року саме ваш лист отримає призове місце, а серце наповниться теплом від зроблених добрих справ», – кажуть у міській раді.

Також нагадують, хто не забрав солодощі за участь в конкурсі, може отримати їх в Рожищенській міській раді в кабінеті № 28 (тел. 093-822-30-84, Ірина).
















































Коментарі
23 Грудня 2020, 18:40
А що зробила служба у справах дітей РДА під керуванням АЛКОГОЛІЧКИ ????
Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024