Дубище: відбулися обласні спортивні змагання серед людей з обмеженими можливостями

16 Червня 2017, 10:30
4179

У середу, 14 червня, в селищі Дубище, Рожищенського району відбулися змагання з застосуванню рекреаційних видів спорту для реабілітації людей з інвалідністю.

Це вже вдруге на теренах нашого району відбулись обласні спортивні змагання серед людей з обмеженими можливостями. Такі заходи проводяться за ініціативи Волинської організації Союзу інвалідів України (керівник Григорій Ощепков) та Рожищенської районної організації інвалідів «Союз організацій інвалідів України» (керівник Віктор Марюк).


Цього разу спортивний захід відвідали люди з обмеженими фізичними можливостями з Луцького, Володимир-Волинського, Маневицького, Рожищенського, Ратнівського, Ковельського районів та міста Луцька.

Приємно, що така зустріч дає учасникам не тільки можливість тримати себе в хорошій фізичній формі, а й спілкуватися з товаришами.


Після урочистої частини розпочались довгоочікувані змагання. Спортсмени змагались у семи видах спорту: стрільбі, городках, боча, баскетболу, дартсу,кеглях, крикеті.

Суддівство змагань забезпечували вчителі фізкультури Олексій Будчик і Микола Огородник. До слова, Олексій Будчик, відомий рожищенцям, як поет, бард та патріот України, подарував учасникам кілька своїх композицій. Це додало ще більшої святковості та урочистості змаганням.


У всіх видах спорту обрали по три переможці. Кожен із них отримав медалі та грамоти. Натхненний силою духу та бажанням до перемоги, яку випромінювали спортсмени, голова Рожищенської районної організації інвалідів «Союз організацій інвалідів України»  Віктор Марюк, побажав усім тільки разом змінювати життя на краще і такими заходами ще раз доводити кожному важливість людського спілкування, зустрічей, і головне  здорового способу життя.

Отож перемогу у стрільбі з пневматичної гвинтівки здобули: ІІІ місце – Руслана Виндюк (Ковель), ІІ місце – Олександр Барбарук (Ковельський район), І місце – Андрій Рибичук (Маневицький район).

У змаганнях з кеглів: ІІІ місце – Алла Федорчук (Луцьк), ІІ місце – Валентина Коротинська (Ратно), І місце – Анатолій Шкирак (Луцьк).

У дартс виграли: ІІІ місце – Микола Полівода (Ратно), ІІ місце – Віктор Марюк (Рожище), І місце – Майя Філь (Ратно).

Закидання м’яча у баскетбольне кільце: ІІІ місце – Микола Полівода (Ратно), ІІ місце – Мар’ян Бодак (Дубище), І місце - Сергій Суслик (Мильськ).

Городки: ІІІ місце – Анатолій Шкиряк (Луцьк), ІІ місце - Мар’ян Бодак (Дубище), І місце – Микола Полівода (Ратно).

У бочі перемогу здобули: ІІІ місце – Юрій Салюк з Дубища, який вперше брав  участь у змаганнях, але відразу зміг зайняти почесне, призове місце, ІІ місце – Олександр Барбарук (Ковельський район), І місце – Сергій Суслик (Мильськ).

У крокеті переможцями стали: ІІІ місце – Костянтин Кириченко (Луцьк), ІІ місце – Петро Присяжнюк (Ратно), І місце – Олександр Барбарук (Ковельський район).


Хочеться, щоб такі спартакіади були щорічними, адже це важливо для соціальної реабілітації людей з обмеженими фізичними можливостями, зміцнення їх впевненості у собі. Участь в змаганнях – це вже перемога. Своїм життям, успіхами та досягненнями учасники доводять, що сила духу долає будь-які негаразди. 

Велика вдячність спонсорам, які долучилися до участі та підтримують організації, які піклуються про людей з обмеженою можливістю, а це Рожищенське споживче товариство «Райспоживспілка», ПП Валерій Поліщук та Віктор Прокопчук.

Варто зауважити, що за результатами  обласних змагань буде сформована збірна команда Волинської області, яка братиме участь у Всеукраїнській спартакіаді серед осіб з обмеженими фізичними можливостями в Одеській області.














 

Коментарі
17 Червня 2017, 18:00
Якщо усе буде чесно до Одеси поїдуть згідно зайнятих місць: 1- Барбарук Оленксандр, 2- Полівода Микола, 3- Суслик Сергій, 4- Шкирак Анатолій, 5- Бодак Мар*ян, 6-7- Філь Майя, 6-7 Рибичук Андрій, 8-9-10- Коротинська Валентина, 8-9-10- Марюк Віктор, 8-9-10 Присяжнюк Петро, 11-12-13-14 Виндюк Руслана, 11-12-13-14 Федорчук Алла, 11-12-13-14 Салюк Юрій, 11-12-13-14 Кириченко Костянтин. А яка кількість поїде? А які місця займали на попередніх змаганнях в Одесі, де можна подивитися? А чому (якщо поїдуть на республіканські змагання) так мало учасників, що в інших районах не має інвалідів? Можливо вони не знають, чи організатори не хочуть, щоб вони знали? Дивлячись, на змагання казалося ,що це для галочки. В бочча "один на один" іграють шістьма м*ячами - а тут трьома, як суддя скаже, такі правила. Знаючий та інші дайте коментар?
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024