16 червня: гортаючи рожищенський календар

16 Червня 2017, 08:00
1410

Цей день в історії Рожищенського району: Сьогодні минає рік, як в зоні АТО помер наш земляк, водій 92-а окремої механізованої бригади, молодший сержант Мельничук Олександр Степанович. 

Олександр родом з Тростянки, Рожищенського району. Був мобілізований навесні 2015 року. Помер під час виконання військового обов'язку у зоні АТО. Напередодні чоловіка було шпиталізовано та виписано. Однак за кілька днів 41-річний військовий помер через зупинку серця. 

Район.Рожище висловлює щире співчуття рідним та близьким Олександра Мельничука. Просимо всіх, помолитися за померлого військовослужбовця та всіх тих, хто загинув в антитерористичній операції, захищаючи кожного з нас. Світла пам'ять героям!

16 червня церковні православні свята, пости, дні пам’яті святих: Мученика Лукиліяна і тих, що з ним.

Погода: Сьогодні очікується плюс 15–24 °C, без опадів, слабкий вітер. 

Народний прогноз погоди: 16 червня вшановується пам'ять мученика Лук'яна. У народі цей день називали Лука Вітренник, оскільки вітер у цей день був головним персонажем. На Луку найбільше боялись північно-східного вітру, який нібито приносить з собою безперервні дощі, шкідливі при дозріванні жита. Наші пращури уважно слідкували за напрямком вітру: з північної сторони - буде день ясний; прохолодний вітер - може бути дощ з градом; з півдня чи заходу - до негоди; з південного заходу - негода надовго.

16 червня День Ангела у: Дениса, Дмитра, Лук'яна, Павла, Кирила.

 

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39