В Україні спростили процес закупівлі лікарських засобів для лікування COVID-19

19 Грудня 2020, 13:11
1156

Кабінет Міністрів дозволив медичним закладам закуповувати ліки, які не входять до Національного переліку основних лікарських засобів, проте необхідні для лікування коронавірусної хвороби.

Про це під час щоденного брифінгу заявив міністр охорони здоров'я України Максим Степанов.

«Ми продовжуємо вносити зміни в нормативно-правові документи, які регулюють, зокрема, сферу охорони здоров'я. Цього тижня за ініціативою МОЗ було ухвалено декілька важливих документів, які напряму впливають на якість надання медичної допомоги. Зокрема, внесено зміни в постанову, яка регулює закупівлі лікарських засобів. Ми надали змогу нашим лікарням закуповувати лікарські засоби, які не входять до Національного переліку основних лікарських засобів», – зазначив Максим Степанов.

За словами міністра, ці зміни дозволяють оперативно закуповувати лікарські препарати для лікування COVID-19.

«Це дуже важливо. Тому що діючий в Україні протокол лікування коронавірусної інфекції є досить динамічним. Його методи та підходи постійно змінюються відповідно до результатів, які отримуються під час лікування хворих на COVID-19», – пояснив очільник МОЗ.

Читайте також: Рівненщина стала лідером з реагування на дзвінки «гарячої лінії» щодо COVID-19

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментарі
19 Грудня 2020, 15:19
Що закупили у РОЖИЩЕНСЬКІЙ ЦРЛ ??? Дайте перелік !!!!!Чи все вкрав Редзій В.С.????
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024