У Рожищі презентували виставку про домашнє насильство

16 Грудня 2020, 10:15
2317

У Молодіжному просторі «City Life» представили виставку «Річ у тім», яка розкриває проблему насильства у сім’ях.

Її презентували у вівторок, 15 грудня. Про це повідомили на сайті Рожищенської громади.

Виставку надали в рамках інформаційної кампанії «Розірви коло», ініціатором якої є Національна поліція України. Її мета – привернути увагу громадськості до проблеми насильства в сім'ях та зробити його неприйнятним у суспільстві.

За словами директора Рожищенського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Олега Шварцкопа, для експозиції використали 16 звичайних, розповсюджених предметів побуту, що фігурували у реальних поліцейських протоколах.

«Як говорить статистика, за минулий рік в Україні до Національної поліції надійшло понад 150 тисяч звернень пов’язаних з домашнім насильством. У нашому районі протягом року зафіксовано близько ста аналогічних звернень. Хочу зазначити, що на цій виставці представленні такі ж предмети, якими вчиняли злочини і в нашій громаді. Тому це питання актуальне як ніколи і ми всі маємо зробити так, щоб люди, які потерпають від домашнього насильства, не замовчували це, а зверталися за допомогою та вчасно її отримували», – зауважив Олег Шварцкоп.

Поруч із експонатами розміщені QR-коди. Відсканувавши їх, можна почути історії людей, які постраждали або стали свідками насильства в сім'ї. 

Виставка буде експонуватися у Молодіжному просторі «City Life», а незабаром – у школах громади.







Коментарі
16 Грудня 2020, 18:55
ШВАРЦКОП-ЛИЗОБЛЮД І БЕЗДЕЛЬНИКИ!!!! ВІДМИВАЄ СОБІ ГРОШІ !!!!!!
17 Грудня 2020, 01:21
Знову пiар та показуха. Раз в мicяць створення вейкiв, а далi ганяй балду та отримуй державну зарплату.
17 Грудня 2020, 01:34
Шварцкоп скiльки в базу ввiв реальхних насильникiв???
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024