Заміна ДАІ: в Україні почав роботу новий вид поліції

12 Червня 2017, 13:27
2039

З понеділка, 12 червня, в Україні на трасах міжнародного і національного значення розпочала роботу дорожня поліція.

Про це під час брифінгу повідомив заступник начальника департаменту патрульної поліції Національної поліції Олексій Білошицький, передає «Українська правда».

«Патрульна поліція зараз патрулюватиме траси Київ-Харків, Київ-Зборів, Луцьк-Ковель і Ягодин-Сарни», - зазначив Білошицький та згодом уточнив, що сьогодні на роботу виїдуть понад 70 поліцейських.

Він також розповів, що дорожня поліція виходить на службу на 20 патрулях та 8 стаціонарних постах, які раніше використовувала ДАІ.

Згодом ці станції «будуть перетворені на дорожні станції патрульної поліції. Там плануємо залучати інші служби: дорожні служби, можливо, служби реагування на надзвичайні ситуації», - уточнив правоохоронець.

За його словами, це має дозволити максимально швидко усувати наслідки ДТП.

Окрім того, Білошицький повідомив, що автомобілі дорожніх поліцейських планують обладнати новими пристроями для фіксації порушень швидкості. Зараз у поліції вирішують, які саме пристрої встановлювати.

«В майбутньому плануємо обладнати (поліцейські - ред.) автомобілі сучасними камерами вимірювання швидкості. Не плутати з автофіксацією, що просто фіксує правопорушення швидкісного режиму», - сказав Білошицький.

Він зазначив, що за даними нових пристроїв автопорушників зупинятимуть та притягуватимуть до відповідальності на місці.

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39