За нелегальне отримання посвідчення водія уродженець Дубища отримав умовний термін

01 Грудня 2020, 09:32
Фото ілюстративне 5023
Фото ілюстративне

Рожищенський районний розглянув кримінальне провадження про обвинувачення уродженця селища Дубище, що працює електромонтером у Волиньобленерго. Чоловік нелегально отримав посвідчення водія та надав його працівникам поліції.

Про це йдеться у вироку суду від 19 листопада.

Чоловіка обвинувачували в тому, що у вересні 2018 року у місті Києві, з метою отримання підробленого офіційного документа, звернувся до невстановленої особи, з якою заздалегідь домовився про виготовлення посвідчення водія за обумовленою ціною.

При цьому чоловік за попередньою змовою групою осіб, вчинив пособництво у підробленні офіційного документа, який видається та посвідчується установою і який надає права. Чоловік надав свої особисті дані, копію паспорта та фотокартку для внесення відомостей у посвідчення водія, яке надає право керувати транспортними засобами.

На виконання вказаної домовленості невстановлена особа виготовила підроблене посвідчення водія категорії «А», «А1», «В», «С» на ім'я обвинуваченого. Однак посвідчення не відповідало встановленому зразку, що перебуває в офіційному обігу на території України.

Підсудний 23 серпня 2020 року приблизно о 3:00 на автодорозі в селі Носачевичі Рожищенського району, керуючи автомобілем марки Opel Ascona надав поліцейському для перевірки підроблене посвідчення водія. Відповідно до постанови Рожищенського районного суду від 5 лютого 2018 року, його визнали винним у п'яному кермуванні, наклали штраф та позбавили права кермування на три роки.

Начальник Рожищенського відділу Маневицької місцевої прокуратури та підозрюваний уклали угоду про визнання винуватості.

Суд ухвалив затвердити угоду та визнати чоловіка винуватим у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною 5 статті 27, частиною 3 статті 358, частиною 4 статті 358, частиною 1 статті 382 Кримінального кодексу, і призначити йому узгоджене сторонами покарання. 

За сукупністю кримінальних правопорушень чоловік отримав остаточне покарання у виді обмеження волі на один рік. Одночасно суд звільнив чоловіка від відбування покарання, замінивши його на річний іспитовий термін.

Коментарі
01 Грудня 2020, 11:45
Цікаво хто це
01 Грудня 2020, 12:13
А мені цікаво якого ХУ тобі цікаво. В тополян запитай хто з рожищан робить посвідчення водія, а хто на гроші розводить.
11 Грудня 2020, 00:56
Цікаво хто це.<br/>Нормальний він чоловік просто,трохі неподумав,що робить
Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024