В Україні розширюють механізми надання держгарантій для малого бізнесу

27 Листопада 2020, 14:19
1174

Уряд ухвалив рішення щодо визначення механізму надання державних гарантій на портфельній основі.

Це відбулось у середу, 25 листопада, на черговому засіданні. Про це повідомили у пресслужбі Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України.

«Використання портфельних держгарантій є успішною світовою практикою для підтримки малого і середнього бізнесу. Вперше за всю нашу історію цей інструмент нарешті запрацює і в Україні. Відтепер ще більше українських підприємців отримають доступ до дешевого та довгострокового фінансування, що дозволить їм ефективно впроваджувати свій бізнес, а економіці розвиватись», — розповів Ігор Петрашко, міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України.

Зазначимо, що обсяг коштів для реалізації інструменту портфельних гарантій складає 5 млрд грн на 2020 рік. Кошти надаються у гривні строком від 1 до 10 років у сумі не більше 100 млн грн.

«Скористатися інструментом зможуть суб'єкти мікро-, малого та середнього підприємництва, строк ведення господарської діяльності яких перевищує один рік та які не є банкрутами та/або проти них не порушено справи про банкрутство», — підкреслює міністр. Слід додати, що державні гарантії поширюються на фінансування інвестиційного проєкту, інвестиційні цілі, на рефінансування заборгованості за іншими кредитами, включаючи кредити за програмою «5−7-9%», а також на фінансування оборотного капіталу. 

Читайте також: На касових апаратах почали працювати пів сотні волинських підприємців

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024