В Україні з'явилася нова пам'ятна десятигривнева монета

20 Листопада 2020, 14:20
1980

З 19 листопада в обіг ввели нову пам'ятну українську монету номіналом 10 гривень.

Про це повідомляють в Національному банку України. 

Виготовили монету зі сплаву на основі цинку, вага –12,4 грама.

Всього таких монет виготовили один мільйон.

Присвячена монета правоохоронному органу спеціального призначення, на який покладаються завдання щодо забезпечення недоторканності державного кордону та охорони суверенних прав України в її прилеглій зоні та виключній (морській) економічній зоні.

Одним з обов’язків Державної прикордонної служби України є участь у взаємодії зі Збройними Силами України та іншими військовими формуваннями у відбитті вторгнення або нападу на територію України збройних сил іншої держави або групи держав.

На аверсі монети розміщено: угорі – малий Державний Герб України, під яким напис УКРАЇНА; у центрі – емблему Державної прикордонної служби України; унизу написи – 10 гривень 2020; стилізовані гілки: праворуч – лаврова, а калинова ліворуч, логотип Банкнотно-монетного двору Національного банку України розміщено внизу ліворуч.

На реверсі монети розміщено: угорі написи – Державна прикордонна служба України, під якими – обрис карти України, унизу – символічний прикордонний стовп, праворуч і ліворуч – композиції, що символізують діяльність Державної прикордонної служби в повітрі, на суші і на морі.


Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024