Амбулаторії сіл Переспа, Щурин та Сокіл отримали нові автомобілі

20 Листопада 2020, 09:10
4786

40 нових автомобілів отримали Центри первинної медико-санітарної допомоги Волині.

Машини працюватимуть на потреби сімейних лікарів, які працюють у селах. Про це розповіла Суспільному виконувачка обов’язків начальниці обласного управління охорони здоров’я Людмила Тимощук.

Зі слів заступника директора обласного департаменту інфраструктури Івана Корчука, на автомобілі витратили 19,7 мільйона гривень з державного бюджету.

У Рожищенському районі нові авто отримали три амбулаторії – сіл Переспа, Щурин та Сокіл. Директора районного центру ПМСД Леся Басалик розповідає, що у селі Щурин – водій сам лікар. Каже, це дуже перспективно мати медпрацівників з водійськими правами. В інших селах району сімейні лікарі працюють в тандемі з водіями.

Нову автівку отримала амбулаторія у селі Переспа. Нею обслуговують потреби 13 сіл.

«Стара машина була зношеною, більше часу та коштів витрачали на її ремонт, менше – працювали на виїздах», - каже сімейна лікарка Тетяна Бойчук.

Директор Камінь-Каширського центру сімейної медицини Ігор Соловей каже, отримали чотири машини. Ними замінять 20 старих УАЗів, які вичерпали себе і технічно, і морально.

«Це буде дуже корисно для населення та надважливо для лікарів, які працюють досить напружено, не мають нормальної можливості комунікувати з пацієнтами. Ці авто для нас необхідні», – розповідає медик.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024