Як рожищани подорожували Карпатами

01 Червня 2017, 12:30
3659

Хто хоч раз у житті побував на піднебесних вершинах Українських Карпат, кому пощастило скупатися в чарах цього казкового довкілля, тому вже не визволитися з полону приємних вражень від воістину Божих дарів.

Дощем чудотворного окрилення покривають тут душу надзвичайні, не рукотворні композиції кожного окремого райського куточка, як стрімких вершин, так просторих плес їх схилів, глибоких долин, кришталевих потічків, водограїв та бистрих річок. Здається, що не ходиш, а літаєш в океані фантастичної краси. Всі турботи буденності наче поглинає забуття. Чого тут тільки не торкнешся, побачиш чи почуєш, - все пронизує тебе світлом добра, просочує цілющими бальзамом.

Нещодавно група рожищан відвідала неповторні краєвиди наших Карпат, наблизилися до історичних витоків рідної землі, відчули красу та неповторність дивовижних утворень природи і людських рук, побували в розкішних замках і познайомитися зі старовинними традиціями різних культур, аналогів яким немає в усьому світі.


«Мандрівка проходила через давню оборонну та митну фортецю Тустань, укріплення якої є свідком тих подій, що відбувалися у ІХ сторіччі. Укріплення контролювало Великий шовковий торговельний шлях з Китаю в Португалію та Соляний шлях, що проходив з Галичини в країни центральної Європи. За часів княжої доби фортеця була прикордонним центром та митницею на кордоні Галицько-Волинського князівства з Угорщиною», - розповідає організатор Алла Новосад.


Подорожуючі побували в колишній резиденції та мисливському будинку графів Шенборнів, який побудований графом Ервіном Фрідріхом Шенборн у 1990-1895 роках. Величний Ужгородський замок, який згадується як фортеця давньоруського князя Лаборця у 872 р., привабив своєю могутністю. Сучасного вигляду замок набув у XIV-. XVI cт., в епоху Ренесансу. Красою та загадковістю полонили присутніх замок Паланок, що у Мукачеві, та замок Сент-Міклош у Чинадієво. Цих два грандіозних замки об’єднує одна найцікавіша постать – горда, радісна та войовнича Ілона Зріні.


«Дуже захопили та привабили нас кришталевий водограй Шипіт (особливо багатоводний він навесні, коли на схилах Гемби тануть сніги), геотермальні води Берегова та Косино, чани. Цілюща купіль ніжить  тіло та душу, наповнюючи приємними враженнями», - каже Алла Олексіївна.



1

Саме таке блаженство отримали подорожні, серед яких був найменший мандрівник, півторарічний Матвій Сус. Він по-чоловічому переніс довгу цікаву подорож. Разом зі своїми батьками Мар’яною та Олександром підіймався канатно-крісельною дорогою, насолоджувався краєвидами гір і полонин.

Словом, якщо ви шукаєте нових вражень, хочете гармонізувати свій внутрішній світ і відчути, наскільки прекрасне все навколо – вирушайте подорожувати країною. Адже наша Україна така багата та красива!


1

 

Коментарі
01 Червня 2017, 17:05
Молодці, що поїхали в Карпати! Дуже класно! Рада за вас всіх! Класссссссссссссссс!
01 Червня 2017, 17:27
Скільки коштує замовити статтю про те як я полов буряки у бабці в селі?
01 Червня 2017, 18:29
Якщо ви рожищенець і сапали буряки в бабці, маєте гарні світлини та вам є про що сказати, то БЕЗКОШТОВНО)))
01 Червня 2017, 18:32
МОЛОДЦІ!! СУПЕР! КРАСОТА !!!ПРОСТО РАЙ НА УКРАЇНІ В КАРПАТАХ!!!
01 Червня 2017, 18:38
ПРАЦІВНИКИ З ????????????????????? ТІЛЬКИ ТЕ І РОБЛЯТЬ, ЩО БАЙДИКУЮТЬ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
01 Червня 2017, 18:48
Як з вами зв'язатися? правда на світлинах я голим сапаю буряки люблю рівномірний хороший загар
01 Червня 2017, 19:21
<p>Пишіть свої контакти нам на електронну пошту. За світлини не переймайтеся! Добре, коли людина дбає за свій зовнішній вигляд та здоров'я. От відразу й розкажете читачам, як потрібно правильно засмагати, аби бути гарним і не обгоріти на сонці.</p>
01 Червня 2017, 19:48
Скільки коштує така подорож?
01 Червня 2017, 19:53
Я теж маю ще кілька цікавих матеріалів про регіоналів. До кого звернутись щоб опублікувати? Але скажу прямо - 150 грн за статтю - це вже замало, інфляція... Ці матеріали мегапопулярні і набули розголосу, суспільство з нетерпінням чекає новинок, а тому плату треба буде підняти. Так до кого звертатись???
02 Червня 2017, 00:14
Зверніться до психіатра. На разі прийом безкоштовний.
02 Червня 2017, 01:40
А скільки коштує зняти відео про Незвір, тільки знімати треба хащі і розвалини які треба найти в селі...щоб люди думали що то некрасиве село.... і опоблікувати на весь район... Назвіть ціну яку ви бирете...участки не пропоную бо немає...Дякую
02 Червня 2017, 10:25
Люди проходьте повз і не заздріть
02 Червня 2017, 11:19
Ні-ні, я хочу насолити проклятущим регіоналам і при цьому заробити грошей, але вже сам, без ніяких там помічників типу О.П.!
03 Червня 2017, 01:30
Так ми справді добре відпочити і побачили красу нашої країни. Дякуємо за це організатору екскурсії. Ще поїдемо з вами восени щоб побачити в горах золоту осінь.
03 Червня 2017, 15:14
Дивують люди, які дають не зовсім коректні запитання. Якщо Вам приємно полоти буряки в костюмі Адама чи Єви, нема питань політь... і фотографуйтесь, передавайте в район Рожище, на інші сайти. Там люди хороші, вони про Вас надрукують, а Ви отримаєте від того задоволення -- Ви ж голі!? А якщо хтось насолоджується красою природи, чи почутими відомостями про історію своєі землі - це є чим пишатися.В таких складних обставинах життя люди находять можливість радіти, бачити позитив.
03 Червня 2017, 19:59
До чого тут регіонали чи Незвір. Люди добрі, отямтесь і будьте Людьми. Мене шокують ось такі перепитії. Живіть щасливо і отримуйте від цього задоволення, як не можете самі, мізків бракує, порадійте за інших.
04 Червня 2017, 01:14
Знайшов ще один короб! Як опублікувати матеріали? Але за це бабло хочу!!! Ненавиджу ригів і люблю бабло!!!
06 Червня 2017, 13:47
Перш за все, себе любити і поважати треба, бути здоровим, хоча б на голову
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024