Жителі Рожищенського району боргують за газ майже дев'ять мільйонів гривень

18 Листопада 2020, 13:26
2818

60% клієнтів «Волиньгаз Збуту» не сплачують за природний газ вчасно. Загальна сума боргових зобов’язань волинян складає понад 400 мільйонів гривень. З них майже дев'ять мільйонів гривень – борг мешканців Рожищенського району.

За статистикою, щорічно з вересня по лютий рівень розрахунків за житлово-комунальні послуги різко знижується. Найнижчий рівень оплати спостерігається у листопаді. Цього року на несплату рахунків вплинула ще й пандемія. На Волині за спожитий у вересні газ, розрахувалися тільки 47% споживачів.

Попри те, що на час карантину «Волиньгаз Збут» не застосовував до боржників штрафних санкцій та не припиняв газопостачання, рахунки потрібно оплачувати вчасно. Адже в компанії вже готують документи для стягнення боргів у судовому порядку.

«Після припинення дії спеціальних обов’язків з постачання газу для населення, держава не гарантує наявність ресурсу для забезпечення потреб споживачів. Нині весь газ купується на вільному ринку в оптових постачальників за ринковими правилами. Тому своєчасні розрахунки за газ – запорука надійності та стабільності постачання блакитного палива», – зауважує директор ТОВ «Волиньгаз Збут» Микола Тищук.

«Волиньгаз Збут» наголошує, що згідно з Правилами постачання природного газу, сплачувати за спожите блакитне паливо треба щомісячно, не пізніше 25 числа місяця, наступного за розрахунковим. Несвоєчасна оплата призведе до відключення газопостачання та судової тяганини. А це, своєю чергою, несе додаткові витрати.

Для боржників, які не мають змоги заплати заборговану суму відразу, «Волиньгаз Збут» дає можливість укласти договір реструктуризації та виплачувати її частинами.

Довідково: ТОВ «Волиньгаз Збут» – стабільний постачальник природного газу на території Волинської області з 2015 року. На сьогодні послугами компанії користуються 250 тисяч побутових споживачів, понад 1 200 промислових підприємств та більш як 200 бюджетних установ. ТОВ «Волиньгаз Збут» має безстрокову ліцензію на постачання природного газу.

Коментарі
19 Листопада 2020, 00:28
Принципово не плачу за доставку газУ.
21 Листопада 2020, 02:09
Я також.На всіх всуд не подадуть. Хитрожопі олігархи думають що самі розумні:)
Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024