У Рожищенському районі під час карантину вихідного дня гуляли весілля

16 Листопада 2020, 15:15
Фото ілюстративне 9713
Фото ілюстративне

За вихідні поліція Волині склала понад 40 адміністративних протоколів за порушення карантинних обмежень. Частина з них стосувалась порушення правил торгівлі під час «карантину вихідного дня».

Оскільки 11 листопада Кабінет міністрів України запровадив «локдаун вихідного дня», поліція у вихідні забезпечувала дотримання обмежувальних вимог – інформують у Секторі комунікації поліції Волинської області.

На всіх порушників склали 41 протокол за статтею 44-3 (Порушення правил щодо карантину) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Загалом, за вихідні самі громадяни понад 30 разів повідомляли про ті чи ті порушення правил карантину: більшість з них знайшли підтвердження. Також мобільні групи поліції разом з працівниками Держпродспоживслужби самостійно виявили ряд порушень.

Попри заборону працювати у вихідні розважальним закладам, ресторанам, кафе, спортзалам та непродуктовим магазинам, дехто з громадян вирішив обійти встановлені норми. 

Наприклад, 15 листопада у Камені-Каширському дільничний офіцер поліції зафіксував роботу одного з продовольчих магазинів міста, декілька схожих порушень задокументували у селищі Ратне та районі.

А в Луцьку небайдужі громадяни повідомили на 102, що один із закладів харчування в центрі працює. Виїхавши на місце, поліцейські виявили, що у ресторані перебувають люди й він функціонує у звичному режимі.

У цей же день в одному з закладів Рожищенського району, всупереч карантинним заборонам, відбувалося весілля, де були присутні понад 20 осіб.

На всіх порушників склали адміністративні протоколи.

Читайте такожРожище вихідного дня: як виглядає місто з новими правилами карантину

«Ми вкотре закликаємо громадян з розумінням поставитись до обмежувальних заходів. Бережіть своє здоров’я та здоров’я ваших близьких», наголошують у поліції. 

До слова, з початку введення карантинних заходів на території області правоохоронці скали понад тисячу адміністративних матеріалів про порушення карантину щодо людей та розпочали 4 кримінальних провадження.

Читайте також: Протести проти карантину вихідного дня: підприємці прийшли під Волинську ОДА

Коментарі
16 Листопада 2020, 18:00
Потрібно всіх злісних порушників карантинних правил вносити в окремий реєстр, а у випадку захворювання цих осіб на соvід-19 обмежити надання медичних послуг вказаним громадянам, ізолювавши них для унеможливнення розповсюдження інфекції.
16 Листопада 2020, 18:37
В одному закладі РАЙОНУ?<br/>А як нарахунок того, що в самому місті працював Мередіан, який знаходить понад самою дорогою!<br/>Яким чином поліція його оминула мені цікаво?<br/>В місті всього три заклади де відбуваються масові святкування і навіть їх не перевірили!<br/>Ганьба !
16 Листопада 2020, 19:07
Ця прикрість з проведенням діфіляд під час карантину ще раз підтверджує що українці та росіяни братні народи. Єдина різниця лише в тому, що українці вже інтегруються в Європу і п'ють з бодуна каву експресо, а кацапи поки ще п'ють настойку бояришника. Використані стаканчики і хахли і кацапи викидають посеред вулиці.
16 Листопада 2020, 19:25
Хто знає, який саме заклад?
16 Листопада 2020, 20:08
Ви не знаєте, що весілля планують за декілька місяців наперед ?! Ну можна скоротити кількість гостей , але все відмінити ,за сутки? Коли вже продукти куплені ,все замовлено ЯК???
16 Листопада 2020, 23:04
Ситуація із covid триває ~10 місяців, яке в с**** весілля? Безвідповідальність..
16 Листопада 2020, 23:49
Люди думають що безсмертні,наражають себе і інших на небезпеку Європа карантин і ніхто не спорить інакше штраф і відібрання ліцензії.
17 Листопада 2020, 12:50
Піцерію на вихідні накрили
17 Листопада 2020, 14:21
Здоровя і щастя молодим!
18 Листопада 2020, 00:05
Чому ви такі жорстокі людочки...адже все це лише ще раз усім доказує що ми тут тимчасово...і все до чого так прив'язані...майно...чи навіть якісь важливі події ніщо...все покинемо...було б кому ..а то у декого ні дітей...ні рідних людей ..ось в Наталії (Мередіан) чоловік помер...а ви їй би штраф непідйомний бажаєте...комусь просто в дома відсидітися...а комусь треба податки і з/п обов'язково платити...не по карантинних мірках....боляче бо сама закрилась на завжди...
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024