Рудка-Козинська: заклали капсулу в основу храму на честь Святого Духа

28 Травня 2017, 18:03

У неділю, 28 травня, в селі Рудка-Козинська відбулась важлива подія для селян: освятили початок будівництва храму «Святого Духа» УПЦ КП.

Високопреосвященніший Михаїл – митрополит Луцький і Волинський всіх свято привітав із цією подією. Він і очолив молитву, яку відспівали на території майбутнього храму.

Під час піснеспівів митрополит зачитав текст, який підготували руденці, і поклав у капсулу, а дітвора села Рудка-Козинська заклала її у фундамент. Після цього малеча разом із дорослими залила капсулу цементним розчином.






Земельну ділянку на побудову храму виділили завдяки сприянню сільського голови Миколи Яцюка та голови колгоспу Миколи Шпака. Настоятелем храму УПЦ КП буде отець Микола Коновалов.

З вітальним словам перед громадою виступили сільський голова Микола Яцюк, голова колгоспу Микола Шпак та головний редактор всеукраїнського тижневика «Вісник + К» Євген Хотимчук.

«Дорогі наші гості, наше високе преосвященство, сьогодні в селі, дійсно, неординарна, значна історична подія. Ми освячуємо капсулу та провели молебень з нагоди будівництва храму.

В Україні йде війна з агресором, йде війна інформаційна, йде війна за наші душі, тому для нас, українців, дуже важливо зберегти цей дух український і вірити в нашу перемогу, бо Україна переможе, вона є на своїй землі, і вона відстоює свою територію і свою духовність.






Сьогодні не дуже багато односельчан зібралося, але щодня нас більшає в церковній громаді. Дякуємо вам, що приїхали до нас і організували це свято. Всім бажаю миру, божого благословення і всього доброго», – зазначив сільський голова Микола Степанович.

В свою чергу Микола Шпак побажав, «щоб з Божим благословенням вдалось швидше побудувати цей храм».

«Бажаю, щоб до нас, справді, приходило все більше прихожан, але щоб приходили з вірою, щоб молилися. Адже церква і віра – це не приміщення, це має бути в нас в душі. Хочу закликати вас до єдності», – зауважив головний редактор «Вісник + К» Євген Якович.

«Дорогі браття і сестри, я радію, коли маю таку можливість освячувати будівництво храму. Будувати церкву потрібно з миром.  Яку енергію ви закладете в стіни цього храму, таку й енергію передасте вашим дітям», – додав на завершення митрополит Луцький і Волинський Михаїл.