Хелловін у Філюка: під будинком судді Конституційного суду влаштували протест

01 Листопада 2020, 10:34
Фото зі фб-сторінки Оксани Ютовець 4102
Фото зі фб-сторінки Оксани Ютовець

Активісти, АТОвці з Луцька, Рожища, Ківерців зібралися у вечір з 31 жовтня на акцію протесту «Хелловін у судді Філюка».

Про це Район.Луцьк повідомили очевидці події.

Всі приїхали під будинок судді Петра Філюка у село Тарасове Луцького району, який є серед суддів Конституційного суду, що проголосували за визнання неконституційною статтю 366-1 Кримінального кодексу, яка передбачає відповідальність за неправдиві відомості у декларації. 

Рішення КС означає скасування електронного декларування, скасування повноважень Національного агентства з питань запобігання корупції на повну перевірку та моніторинг способу життя, скасування незаконного збагачення і конфіскації активів, набутих корупційним шляхом, скасування недостовірного декларування.

Під воротами будинку активісти розклали плакат з кривавими відбитками долонь, біля нього поставили декілька гарбузів зі свічками і кричали: «відставка, або смерть». Під будинком також була й поліція.

Виступали Богдан Клімчук, Сергій Чуріков, Павло Данильчук.

Після цього активісти поїхали під апеляційний суд, щоб повісити банер.

 


Фото підприємця Сергія Рижкова
Фото підприємця Сергія Рижкова

Фото підприємця Сергія Рижкова
Фото підприємця Сергія Рижкова

Фото підприємця Сергія Рижкова
Фото підприємця Сергія Рижкова

«Він думає, що йому це просто зійде з рук. Ми передаємо йому цією акцією привіт, тому що те, що відбулося в Конституційному суді – це питання національної безпеки. Це віддаляє нас від західних партнерів», – наголосив підприємець із Луцька Богдан Климчук.

Після акції під будинком всі поїхали до приміщення Волинського апеляційного суду. Тут всі присутні також вигукували: «Україна понад усе, а Філюка у відставку».

Петро Філюк народився в селі Залухів Ратнівського району. З 2004 по 2019 рік очолював Апеляційний суд Волинської області. 30 жовтня 2019 року на XVII позачерговому з'їзді суддів його обрали суддею Конституційного суду України. Він фігурував в антикорупційних розслідуваннях.

 

Читайте також:

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024