Цікавий вік, або як знайти роботу після 50 років?

24 Травня 2017, 10:31
2622

Знайти роботу після 45-50 років – подвиг. Нерідко незалежно від досвіду, людям після 45 відмовляють саме через цифри в паспорті.

На хорошу роботу не беруть через вік, а йдеш на пониження - відмовляють через надлишок досвіду. Але ж ділові контакти теж напрацьовуються не за один місяць. Із роками люди набираються життєвого досвіду, краще розбираються в оточенні, приймають зважені й обдумані рішення. 

Який шлях пошуку роботи, де шукати і знайти її, знає Олександр Шадойко. Народився чоловік у 1963 році. Останнє місце роботи у Рожищенському коледжі Львівського національного університету ветеринарної медицини ім.. З.Гжицького- інженером у котельні. В минулому – чималий водійський стаж.

Олександр звернувся до Рожищенського районного центру зайнятості в пошуку роботи. Особистий консультант надав інформацію про актуальні вакансії.

Спеціалісти відділу активної підтримки навчили важливих етапів підготовки та проходження співбесіди з роботодавцем. Олександр відвідав семінари з техніки пошуку роботи, профінформаційний семінар для осіб від 45 років. Розглянув та опрацював можливі пропозиції роботи.

Як відомо, наполегливим доля усміхається завжди, інколи навіть маленькі невдачі стають перемогами на шляху до чогось кращого. Часто люди нарікають на долю, мовляв, нереально знайти хорошу роботу в такому віці. Одні опускають руки, знаходячи ще більше відмовок, ніж способів працевлаштування, а є ті, які шукають, докладаючи максимум зусиль, використовуючи всі можливі варіанти і врешті-решт знаходять своє.

За місяць часу перебування в центрі зайнятості Олександру  було запропоновано співбесіду на приватне підприємство «Рожищенський Мясокомбінат «ВЕПР» на посаду водія, на яку він згодився.

Враховуючи поради спеціалістів щодо технології проходження співбесіди та методів само презентації, він отримав згоду роботодавця.   

Більшість роботодавців надає перевагу молодим. Але є такий тип роботодавців, які зупиняються на виборі досвідчених працівників, цінуючи, насамперед, їхню працездатність і відповідальність. Що сталось і з Олександром Шадойком.

Якою не була б ситуація в житті, які труднощі б не траплялись, варто пам’ятати: вихід є завжди, потрібно його лише шукати. Найважливішим критерієм при прийомі на роботу – це професіоналізм, а він приходить із досвідом.

Олександр вдячний працівникам Рожищенського центру зайнятості, адже отримав не лише роботу, але й впевненість в собі, відчув стабільність та потрібність.

Лариса Бондар

Коментарі
24 Травня 2017, 15:00
А немає чого жити до 50! 50 років вмирай)
24 Травня 2017, 22:50
У вас все по блату.
25 Травня 2017, 02:03
був я на тому ВЕПРІ. ВІН ВЖЕ ПІВРОКУ ЛЮДЕЙ ШУКАЄ, БО ЗАРПЛАТИ ПЛАТИТИ НЕ ХОЧЕ (МІНІМАЛКА ПІСЛЯ ВСІХ ВІДРАХУВАНЬ - ГУЛЬКІН Х,, А ШОФЕР МАЄ БУТИ ГРУЗЧИКОМ, ЕКСПЕДИТОРМ І ТД РОБОЧИЙ ЧАС - КОЛИ ХАЗЯЇН СКАЖЕ.<br/>ТАК ШО МИЛА БІРЖА СКАЖЕТЕ ЧЕРЕЗ ПІВРОКУ - ЧИ ВЛАШТУВАЛИ ЦЬОГО РОБОТЯГУ ЧИ ВІН ВЖЕ ДАВНО ТАМ НЕ ПРАЦЮЄ
Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024