Вибори на Волині пройшли без серйозних порушень, – ОПОРА

26 Жовтня 2020, 15:15
Вибори. Фото ілюстративне 1930
Вибори. Фото ілюстративне

Представники Громадянської мережі ОПОРА підбили підсумки дня голосування на Волині.

Координаторка у Волинській області Катерина Шарпата розповіла про перебіг дня голосування 26 жовтня під час онлайн-брифінгу.

Зокрема, йшлося про основні види порушень, зафіксовані спостерігачами на дільницях під час голосування та процедури підрахунку голосів.

Як зазначила експертка, серйозних порушень на Волині спостерігачі не виявили. Загалом, не зафіксували суттєвого впливу на перебіг голосування. Також на теренах області не було централізовано спланованих порушень.

Катерина Шарпата відзначила хорошу роботу працівників поліції, які за останні роки значно підвищили свою кваліфікацію у частині виборчого законодавства.

За слова координаторки, кількість зафіксованих порушень на Волині та в Україні в рази менша, аніж на попередніх місцевих виборах.

Типовими порушеннями стали: зловживання адмінресурсом, незаконне отримання та видача бюлетеня, голосування за межами кабінки, винесення бюлетеня за межі виборчої дільниці.

Також експертка зазначила, що члени виборчих комісій на Волині загалом справились із викликами пандемії, були забезпечені засобами захисту та дотримувались протиепідемічних заходів.

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024