22 травня: гортаючи рожищенський календар

22 Травня 2017, 09:42
2138

22 травня день народження святкує демобілізований учасник АТО, боєць 24-ої ОМБР Микола Глум. 

Микола народився та виріс в селі Озденіж Рожищенського району. Цей патріотично налаштований юнак пішов на Схід контрактником одним із перших з нашого району. За гідне несення служби, міцність духу у найскладніших бойових діях Микола Глум отримав відзнаку від Президента - орден «За мужність».

В День народження хочеться побажати Миколі багато світлих та радісних днів під мирним українським небом. Зичимо міцного здоров'я, щастя і благополуччя, здійснення всіх задумів, успіхів у всіх починаннях. Нехай добро посіяне Вами, Миколо, повертається до Вас сторицею і Господь благословляє Вас на нові добрі справи!

День Ангела святкують: Микола, Василь, Гаврило (Гавриїл), Дмитро, Йосип, Христофор.

Район.Рожище вітає іменинників та бажає мирного неба і здійснення мрій.

22 травня церковні православні свята, пости, дні пам’яті святих: ПЕРЕНЕСЕННЯ МОЩЕЙ СВЯТИТЕЛЯ МИКОЛАЯ ЧУДОТВОРЦЯ З МИР ДО МІСТА БАРІ, Пророка Ісайї, Мученика Христофора.

Погода: сьогодні очікується плюс 17—22 °C, без опадів, легкий вітер.

Народний прогноз погоди: 22 травня вшановується пам'ять святителя Миколи. У народі це свято найбільш відоме під назвою Микола Весняний. Обидва Миколи - і Зимовий (19 грудня), і Весняний - погоду встановлюють. «Микола Весняний - з теплом, Микола Зимовий - з морозом». Цим днем знаменується кінець весни і початок передліття (з 22 травня по 10 червня). На Миколая можуть бути грози, дощі: «Дощ у травні хліба піднімає».

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024