Греко-католики Рожища відзначили храмове свято

21 Травня 2017, 20:55
3419

У неділю, 21 травня, парафіяни храму Івана Богослова УГКЦ відзначили храмове свято.

Цього дня до храму прийшло чимало парафіян та гостей, але приготуванню до престольного празника передувало  проведення з 16 по 21 травня Святої Місії (духовної віднови), яку очолив проповідник Божого милосердя ієромонах отець Леонід Григоренко, Чину Найсвятішого Ізбавителя. Чимало людей відвідували впродовж тижня щоденно Служби Божі та духовні науки, сповідались та причащались, сестри-монахині займались з діточками.

1

3

1

1

1

1

1

1

1

Екзарх Луцький Владика Йосафат Говера разом із духовенством Луцького екзархату  очолив Архієрейську Літургію.

«Ця парафія має визначного покровителя – апостола Івана Богослова. Він наймолодший серед Христових апостолів, але був улюбленим учнем Ісуса Христа. Він все життя своє присвятив Христу і проголошенню Христового Євангеліє. Іван Богослов всі свої сили віддавав церкві і Богові.

Помер у глибокій старості. Життя святих подає, що біля ста років він прожив, хоча теж за життя був переслідуваний, був мучений. Кидали його в киплячу олію, з якої Господь вивів його цілим і неушкодженим. Був засуджений на вигнання на острів Патмос, де написав «Апокаліпсис» – книгу, яку до сьогодні ми читаємо, але не легко її збагнути. Іван Богослов почерпнув від Христа бездонну мудрість.

1

1

2

1

1

2

1

Це він на «Тайній вечері» прилинув до грудей Христа, сидів найближче біля нього і виніс із Христового серця всю любов до Бога і до свого ближнього. «Любіть один одного» – про це він часто наголошував у своїх науках. І тією любов’ю він жив сам і запалював серця інших. Тієї любові потрібно й нам», – наголосив Владика Йосафат.

На завершення Владика подякував усім, хто разом із ним відслужив Літургію, привітав настоятеля храму, отця Сергія Василіва, та висловив йому слова вдячності за його невтомний труд, і за те, що має ще багато добрих намірів. Йосафат Говера побажав, аби знайшлись люди, які допоможуть втілити все задумане.

1

3

1

2

1

1

1

Після Служби Божої о. Сергій звернувся до віруючих із вітальним словом, а також подякував, в особливий спосіб Владиці Йосафату та отцю Леоніду, Сестрам-монахиням Божого Провидіння, усім, хто завітав на храмове свято. Подякував також братам-семінаристам із Тернопільської семінарії, які так чудово прикрасили Божественну літургію своїм ангельським співом.

Святкування завершилися освяченням води.

1

1

1

1

1

1

1

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39