Топ-5 проблем Рожищенщини, озвучених виборцями напередодні місцевих виборів

23 Жовтня 2020, 18:15
5380

Завершується період передвиборчої агітації і живе спілкування із виборцями. За більш як місяць активних поїздок Горохівщиною команда Європейської солідарності опрацювала проблеми, вирішення яких для місцевих мешканців є пріоритетним.

Що болить мешканцям села розповів кандидат до Волинської обласної ради по округу №20 (Горохівський, Локачинський, Луцький, Рожищенський, Турійський райони) Іван Мирка.

«Те, що болить чи не кожному сільському жителю – це складний соціальний стан. Старші люди у селах попри вік і брак здоров"я змушені тяжко працювати, щоб вижити. Адже пенсії навіть на найнеобхідніше катастрофічно не вистачає. Люди працюють, щоб мати свої продукти, а за пенсію купити ліки та оплатити світло, газ, дрова. Відповідно, ця верства населення зазвичай просто виживає. Наслідки такого стану речей – плачевні, особливо коли йдеться про медичну діагностику хвороб і можливостей їх лікування. Особливо це відчутно в менших селах, де місцеві депутати не докладають відповідних зусиль, щоб в кожному селі була або аптека або служба, яка могла б доставити ліки.

Ще однією гострою проблемою сіл Горохівщини є інфраструктура. Через розбиті дороги у деякі села не їздять маршрутки або інший транспорт. Профільне управління Волинської ОДА і обласні депутати не спромоглися розробити програму, яка могла б мати назву «Маршутка в кожне село». І, відповідно, забезпечити транспортне сполучення. А відсутність можливості мати вільний транспортний доступ від села – до будь-якого населеного пункту краю – це повна безвихідь.

Проблема, безпосередньо пов'язана з інфраструктурою – це дороги. Люди, м'яко кажучи, не вилазять з болота. Чекають швидких змін, знають що кошти є, а в їх селі нічого не робиться.

Гострою у селах є й проблема зв”язку, особливо мобільного. Відсутність 3g чи 4g інтернету позбавляє школярів можливості проводити дистанційне навчання.

Багато проблем є похідними. Зокрема, комунікація з сімейним лікарем. Неможливість доїхати до лікарні в потрібний час. Відсутність вивозу сміття з села. Погана вода. Інколи навіть уже зроблене не працює через безвідповідальність на місцях, зокрема не працює сучасна котельня в школі в селі Зеленому.

У мене є чітке розуміння як крок за кроком виправляти ці недоліки. І я зволікати чи замовчувати цього не збираюся», – зауважив Іван Мирка.

Іван Мирка також закликав мешканців виборчого округу № 20 бути відповідальними під час виборів 25 жовтня: прийти на виборчі дільниці й проголосувати за команду «Європейської солідарності», адже тут об'єднались професіонали, які здатні змінити існуючий стан речей.


24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром