Тісні кабінети й відсутність водопостачання: в яких умовах приймають рожищенські сімейні лікарі

20 Жовтня 2020, 16:30
9744

Рожищенські сімейні лікарі працюють у тісних кабінетах без централізованого водопостачання та водовідведення, а пацієнти скаржаться на не зручне розташування кабінетів та облуплені стіни у приміщенні.

Про умови роботи медиків Рожищенського центру первинної медико-санітарної допомоги Район.Рожище розповіла головна лікарка медустанови Леся Басалик.

За словами посадовиці, аби організувати належні умови, медики змушені були купувати спеціальні умивальники, які кожного дня треба вручну заповнювати водою та виливати її після використання. Такі пристосування забрали багато місця у й так малих кабінетах.


Ще одна проблема приміщення – неможливість розмежувати потік хворих і здорових людей. Окрім того, приміщення та кабінети не пристосовані для людей на милицях чи інвалідних візках.

«Також кабінет щеплень дуже не зручно розташовується і немає можливості кудись його перенести. Щоб дістатись до лабораторії, пацієнтам треба пройти подвір’ям. До того ж приміщення, де знаходиться лабораторія та кабінет амбулаторного лікування, потребує ремонту. Там уся стеля затекла, стіни полущилися. Коштів на програму розвитку районна рада не виділяла, за свої кошти ми не змогли зробити ремонт такий, як потрібно, а балансоутримувач навіть не намагався займатися цим питанням», – розповідає Леся Басалик.

Аби якось розв'язати ці проблеми, вирішили залучитися допомогою Світового банку. Однак, щоб отримати фінансування, потрібно було дотримуватись певних умов.

«Умови Світового банку були такі, щоб центр сімейної медицини мав на балансі приміщення. На той момент, як і зараз, ми орендували приміщення у центральній районній лікарні. Усе було на балансі районної лікарні, на балансі сімейної медицини не було нічого. Щоб дотриматись умови Світового банку, районна рада передала нам на баланс приміщення на Мазепи разом із землею. Саме ця умова дозволила залучати кошти на реконструкцію амбулаторії № 2», – пояснює жінка.

Світовий банк, підтримуючи реформу первинної медичної допомоги, давав безвідсоткові позики на будівництво амбулаторій.

«Не районних лікарень, не фельдшерських пунктів, а саме амбулаторій. Лише таку структуру вони підтримували і на неї виділяли кошти. Змінити цільове направлення цих коштів було не можливо. У нашій області було профінансовано 32 об’єкти, включаючи один наш», – додає Леся Басалик.

Приміщення реконструювали за усіма вимогами, враховуючи доступність для маломобільних груп населення.

«Медзаклад обслуговуватиме усіх пацієнтів з Рожищенського району, які уклали декларацію, незалежно від того, в якій громаді, місті чи селі вони живуть. Також нова амбулаторія допоможе розвантажити це приміщення. Лікарі отримають просторіші кабінети, зможуть розділити потоки хворих. З’явиться можливість перенести лабораторію ближче», – каже медичка.

Читайте також: Влада Рожища не хоче амбулаторії, яку відреставрували за 4,7 мільйона від Світового банку

Також вона розповідає, що нині сімейна медицина надає дуже широкий спектр послуг: видає лікарняні листки, оформляє обхідні листи на інвалідність, проводить шкільні медогляди та медогляди у дитсадки, дає заключення по догляду за престарілими чи людьми з інвалідністю, займається дитячою інвалідністю та реабілітацією, вакцинацією населення, спостереженням за новонародженими дітьми протягом року. 

«Дуже хочеться, щоб люди зрозуміли, що ця нова амбулаторія потрібна й вона поліпшить якість надання меддопомоги», – резюмує Леся Басалик.

















Коментарі
20 Жовтня 2020, 20:18
Які стіни. От де проблема з кришою.
20 Жовтня 2020, 20:32
То це приміщення, в якому є грибок, міський голова разом з депутатами не боялись взяти?<br/>Сюди не треба вкладати кошти?
20 Жовтня 2020, 20:45
А вони хочуть Поліщука залишити,та він газ в садочках не може включити. Господарник з нього ніякий. Все робилося бо робилося, а не завдяки ньому. Лікарні знищені, діти мерзнуть в садочках. Люди як можна ха них голосувати?
20 Жовтня 2020, 20:53
Краще покажіть кабінети керівників та адмінперсоналу цього убогого приміщення. Так так з ремонтиком нехилим, меблями комфортними. Там приймаєте по 50 пацієнтів на день бідненькі ви наші??? Комфортно в шкіряних кріселках сидіти? За витрачені кошти на власні кабінети можна було б цілий поверх первинки відремонтувати. Риба гниє з голови ( керівників-господарників). А вам, Леся Іванівна, краще не проводити піар на тому, які погані міські депутати та мер, а свою премію віддайте лікарям на покращення умов, а то аж бридко слухати. 20 000 в місяць та ще й премія то вже б і ротик не відкривався піаритися на звичайних лікарях.
20 Жовтня 2020, 20:55
Саме так.як переконували ,що сімейники і лікарня мають бути в одному місці. якщо на Мазепи по їх словах треба вкласти кілька мільйонів , то тут десятки... грибок так просто не вивести. вічний ремонт
20 Жовтня 2020, 22:31
ви що охриніли? Так ви показали лабораторію з грибком! Там не сидять сімейні лікарі. Сімейні сидять в поліклініці!
20 Жовтня 2020, 23:37
Краще нехай розкажуть, як вони при зарплаті 20 тисяч&amp;quot;лікують&amp;quot; людей... Що через тиждень лікування в сімейного лікаря не можна ще місяць вичухатись. І не ремонти тому вина, а некомпетентні лікарі... І зміна приміщення нічого не поможе.... Вже про сімейну рожищенську медицину анекдоти ходять. І було б смішно, якби не було так сумно і страшно... Попередній коментар про те де пропадають гроші видалили, смішно, невже думають, що щось можна приховати. Гівно вже почало випливати, фіг спиниш..
20 Жовтня 2020, 23:56
Шкода не хотив дати тепло по садочках сам ходив в газову исказав пидписати дозвил писля виборив,и тильки дзвинок на гарячу урядову линию,струсонули &amp;quot;рожищенського патриота&amp;quot;
20 Жовтня 2020, 23:57
А ви нічого не попутали, шановні? З-п в лікаря ПМСД 20, в мене 5. І лікар за 20 прийняв хворого по запису, понюхав/послухав і відправив до МЕНЕ! І я вже його лікую і розгрібаюся зі всіма проблемами!<br/>Нахера була та кончена реформа? В інших районах головні лікарі ПМСД і ЦРЛ спільно вирішують всі проблеми і планують роботу! Це тільки в нас Леся стала в позу і задвігає непонятні тєми! Іванівна, ти ж не була такою, як йшла на посаду, всім співала пісень, яка буде ідилія! Що ти зараз витворяєш? Яка друга амбулаторія? Це абсурд і популізм! Наведіть лад в ЦРЛ і хватить усім місця!
21 Жовтня 2020, 00:05
Кабінети уже більше 35 років ,усіх влаштовували,а зараз вєра шварцкоп пофотографувала для Лесі Іванівни ,якусь мають вигоду з цього,а як добиратись хворим на Мазепи ,ніяк не ближче ніж до поліклініки,а рентген теж перенесете іфізкабінети,кардіограму,чи будете бігати,відразу поздоровшаєте і не треба лікування.клас.
21 Жовтня 2020, 00:20
Повністю підтримую. Нехай фотограф про йдеться по всіх державних установах міста. Скрізь працівники сидять по кілька людей в маленьких кабінетиках і людей приймають і карантинних обмежень не можуть добитися. А тут отримують по 20штук, а толку то нуль. Мій сімейний лікар ще ні разу не надала кваліфіковану допомогу. Звертаюся всерівно до лікарів ЦРЛ. Краще б їм зарплатню підняли- Пашкову, Малишу, хірургам, а не Кметюку, Петровський, Кузьмук і т. Д!
21 Жовтня 2020, 00:27
До лікарів ПМСД: та з вашими прийомами, ще 3 дні треба в черзі висидіти - люди під кабінетами помирають! Поки направлення на рентген дочекають, то згорять!<br/>Ви ше маєте совість вимагати нові приміщення? Навчіться фахово діагнози ставити і на компютерах працювати. А то сидять, копиці, без медсестри фамілії не наберуть в реєстрі!
21 Жовтня 2020, 01:11
Район Рожище в своєму репертуарі, хватить видаляти коментарі до статті про Шкоду.<br/>Стаття про Шкоду гарно написана і чесний і порядний, багато зробив для району, потужний бізнесмен. А ще його поплічники говорять, що не був ще раніше при владі, справедливий в ставленні до людей, але кого не спитаєш хто за нього що чув раніше в нас в районі, всі мовчать. Давайте спробуємо розібратися. <br/>Не був при владі – з 2015 року депутат Луцької міської ради, радник першого заступника міського голови Луцька.<br/>Потужний бізнесмен – так, власник двох фірм. Тільки, одна зі статутним капіталом 100грн, друга 2000грн і судячи із зарплати яку отримував директором за 2017-2018 рік – 88 тисяч гривень за два роки та того, що за цей же період він заплатив 233 тисячі партійних внесків, то бізнес дуже цікавий. Як кажуть старші люди, кидайте дядьку торгувати, а то не буде скоро чим здачі дати.<br/>Справедливий в ставленні до людей – начальника відділу освіти району, якраз перед виборами звільнив. <br/>Чесний – чомусь у своїй декларації приховав партійні внески, які мав задекларувати та яких тільки у 2018 році заплатив 170 тисяч гривень, при тому що зарплату вказав за 2017 рік – 41 тис, за 2018 рік – 47 тис. В нас зразу судять, якщо сільський депутат не вчасно подасть декларацію, пришивають корупцію, але тут в цьому випадку, чомусь мовчать. <br/>Порядний – щось нічого не завадило офіційно звернутися та отримати благодійну допомогу на дружину від Фонду «Тільки разом» у 2019 році, а в 2020 році змінивши партію йти на вибори вже від Слуги народу.<br/>Він стільки зробив для району – але чомусь, як питаєшся, що конкретно, які здобутки за півроку на посаді, то ніхто не може пригадати. Що дивно, не чути про якісь його досягнення до призначення в наш район, наприклад у його рідному Маневицькому районі.<br/>А Слуг народу ми вже набачилися у Верховній раді, які прямо на засіданнях домовлялися про зустрічі з проститутками, які радять пенсіонерці, продати свою собаку, щоб заплатити за комунальні послуги, які вважають, що у малозабезпечених сімей можуть народжуватися діти низької якості, наводячи приклади держав, де пропонують стерилізувати безробітних жінок. <br/>Називаючи себе великими патріотами, але говорячи «какая разница».
21 Жовтня 2020, 01:17
Позалишали в статті про Шкоду тільки хвалебні оди, потім будуть казати, що це чесне видання
21 Жовтня 2020, 01:19
Браво! Добре, що є ще думаючі люди. І ще, нешановна, продажна редакція, передайте Шкоді, що дорога не пальцем робиться!!! Він до Промислової долупив стільки, як Гайворонська до стадіону! Як не встидно виставляти хвотки в фейсі з тим пальцем - дорогу він робить, асфальтоукладчик)))
21 Жовтня 2020, 01:19
Не ображай журналістів, вони в нас самі чесні та незаангажовані
21 Жовтня 2020, 01:21
А чого і я не можу нічого написати до тої статті, постійно вискакує ваш коментар на модерації? Хоча який Шкода молодець там залишили коментар. Може написати Шкода молодець?
21 Жовтня 2020, 01:37
Рожище маленьке місто, і якщо ти Шкода думав, що про те, що ти дав вказівку пустити тепло в садочки тільки після виборів ніхто не буде знати ти сильно помилився. Нічого перезвонили і втерли нашим чурбанам, щоб перестали в вибори гратися. В кінці добавлю слово, яким це можна назвати. На скільки букв вибирайте самі.
21 Жовтня 2020, 01:59
ТАМ СЕРЕД ТИХ СІМЕЙНИХ ЛІКАРІВ БУВ ТАКІЙ ОЛЕНЬ ЩО КОЛИ Я ТУДИ ПОПАВ ТО ДУМАВ ЩО ЦЕ КАБІНЕТ ПРОКУРОРА ЧИ МЕНТА ВІН МЕНІ НІС ЯКУСЬ ПРАВОВУ МАЯЧНЮ І НАВІТЬ І В МИСЛЯХ НЕ МАВ НАДАТИ МЕНІ СПРАВЖНЮ ДОПОМОГУ ЯК МЕДИК ----ЧЕСНО ТАКОГО БРЕДА Я НАВІТЬ І УЯВИТИ СОБІ НЕМІГ...ЦІКАВО ЧИ САМІ ВОНИ СОБІ ЗАДАЮТЬ ПИТАННЯ ХТО ВОНИ І ЯКА ЇХНЯ СПРАВЖННЯ МІСІЯ...ХОЧА НА 100 ПРЦЕНТІВ ПРИСТУСОВАНЦІ.....
21 Жовтня 2020, 02:11
скажіть, а коли буде новий голова ОТГ, то він може змінити головного лікаря ПМСД? Бо бачу що ця крім приміщення нічого більше не бачить, не чує, і не почує. Я вора простояв біля 3-кабінету 3 год і лікаря не дочекався! Так і прийшов з температурою додому! Пішли ви нахрен такі лікарі!
21 Жовтня 2020, 02:48
Гарні передвиборчі тези у Сергія Шкоди, а як воно насправді, незнає навіть рожищенська провидиця Марина Синявська, більш відома як Чеченка. Щодо патріотизму, то я згідний, що патріотизм у рожищан мінімальний. Джордано Бруно пішов у полумя інквізиції, щоб не зректись своєї правди про те, що Земля обертається навколо Сонця. А рожищенські патріоти хочуть увійти в кабінети влади, і ніхто з рожищенських патріотів не хоче зайти до воєнкомату, щоб записатися для боротьби за суверенітет та територіальну цілісність України у зоні проведення АТО ООС.
21 Жовтня 2020, 03:07
Читачі та коментатори, для тих хто не може написати свої коментарі в деяких рубриках(пише коментар на модерації, зареєструйтесь) пояснюю - на сайті працює цензура, договорняк і корупція. Взагальному, ситуація з порядними журналістами в Рожищі - така сама як і по всій Україні. Пишіть свої коментарі на Фейсбук.
21 Жовтня 2020, 11:50
Ага, бачиш який розумний. На фейсбуці можна тільки хвалебні оди співати, а оббрехати зась. Бо видно хто і можна відповідати за образу. Так що Район.Рожище саме те місце....
21 Жовтня 2020, 12:07
Леся на своєму місці. І гроші знайшла, і організувати колектив вміє. Не те, що Вітя. Його давно треба гнати як паршивого пса. Дармоїд!
21 Жовтня 2020, 12:10
А де правоохоронні органи. Так нагло і відкрито використовувати адмінресурс у передвиборчій компанії хіба це не кримінальна відповідальність? Чи голова райдержадміністрації це Цар і Бог і йому можна все? Так « насрати» в районі ще треба вміти ото талантище!!!
21 Жовтня 2020, 12:43
Це просто верх продажності та використання адмінресурсу. Пишу коментар до статі про Шкоду: Шкода молодець та називаю його Шкода молодець - пройшло. Хочу цей коментар розмістити не пускає. <br/>Район Рожище в своєму репертуарі, хватить видаляти коментарі до статті про Шкоду.<br/>Стаття про Шкоду гарно написана і чесний і порядний, багато зробив для району, потужний бізнесмен. А ще його поплічники говорять, що не був ще раніше при владі, справедливий в ставленні до людей, але кого не спитаєш хто за нього що чув раніше в нас в районі, всі мовчать. Давайте спробуємо розібратися. <br/>Не був при владі – з 2015 року депутат Луцької міської ради, радник першого заступника міського голови Луцька.<br/>Потужний бізнесмен – так, власник двох фірм. Тільки, одна зі статутним капіталом 100грн, друга 2000грн і судячи із зарплати яку отримував директором за 2017-2018 рік – 88 тисяч гривень за два роки та того, що за цей же період він заплатив 233 тисячі партійних внесків, то бізнес дуже цікавий. Як кажуть старші люди, кидайте дядьку торгувати, а то не буде скоро чим здачі дати.<br/>Справедливий в ставленні до людей – начальника відділу освіти району, якраз перед виборами звільнив. <br/>Чесний – чомусь у своїй декларації приховав партійні внески, які мав задекларувати та яких тільки у 2018 році заплатив 170 тисяч гривень, при тому що зарплату вказав за 2017 рік – 41 тис, за 2018 рік – 47 тис. В нас зразу судять, якщо сільський депутат не вчасно подасть декларацію, пришивають корупцію, але тут в цьому випадку, чомусь мовчать. <br/>Порядний – щось нічого не завадило офіційно звернутися та отримати благодійну допомогу на дружину від Фонду «Тільки разом» у 2019 році, а в 2020 році змінивши партію йти на вибори вже від Слуги народу.<br/>Він стільки зробив для району – але чомусь, як питаєшся, що конкретно, які здобутки за півроку на посаді, то ніхто не може пригадати. Що дивно, не чути про якісь його досягнення до призначення в наш район, наприклад у його рідному Маневицькому районі.<br/>А Слуг народу ми вже набачилися у Верховній раді, які прямо на засіданнях домовлялися про зустрічі з проститутками, які радять пенсіонерці, продати свою собаку, щоб заплатити за комунальні послуги, які вважають, що у малозабезпечених сімей можуть народжуватися діти низької якості, наводячи приклади держав, де пропонують стерилізувати безробітних жінок. <br/>Називаючи себе великими патріотами, але говорячи «какая разница».
21 Жовтня 2020, 13:23
Ти якесь больне чи шо? Ти не бачиш що стаття про шкоду стоїть на правах реклами?! Тут ти свій комент вже два рази написало. Що хто тобі видаляє? Чи ти думало шо людина платить за рекламу шоб її там обісрали. А Шкода молодець реально! Буду голосувати за нього. Поки ви дибіли тут сретеся в інтернеті, він по селах їздить до тих хто той інтернет в очі не бачив. Поліщукові не вийде виїхати на одних Рожищах.
21 Жовтня 2020, 13:24
До чого тут адмінресурс? Район.Рожище - це приватний бізнес, шо хочуть те пишуть, продають рекламу.
21 Жовтня 2020, 13:35
ти дебіл, яке нахер на правах реклами. Реклама це коли статтю розмістили і все - без коментарів, тут сука статтю написали, коментарі похвальні самі строчать. А за Шкоду зверху можеш почитати який він класний бізнесмен з великими здобутками та порядністю
21 Жовтня 2020, 13:40
Деякі депутати партії &amp;quot;недо слуги народу&amp;quot;, наприклад Тетяна Третьякова, частково правильно озвучили тему різного зброду. Чи ти вважаєш, що циганва, алкашня, ніщеброди-трутні правильно роблять - що плодять стадо собіподібних і живуть на дитячі соціальні виплати. Запитай у них, де і коли вони працювали.
21 Жовтня 2020, 13:43
Ні в назві статті, ні в самій статті не має слова про те що це реклама. Редакція ви вже забрехалися. І якщо самі пишете похвальні коментарі, а інші видаляєте придумайте якусь іншу причину.
21 Жовтня 2020, 13:47
Передвиборча агітація це піар, я думаю кожен уже визначився за кого голосувати і свою думку навряд чи змінить. А от нашому мерові треба знати про ситуацію в ПМЗД і розказати про своє бачення, бо одне приміщення не хоче брати на баланс уже з ремонтом, а за які гроші буде тут реомонт робити. До честі Шкоди, він побачив який срач у лікарні
21 Жовтня 2020, 13:50
О, прорізується справжнє обличчя слуги народу, тільки чого ти себе Мюллером назвав, а не Гебельсом. То ти вважаєш , якщо ваші срані Слуги народу не створили умов для того щоб люди мали достойну роботу, зарплату за яку можна жити а не виживати, вони мають право говорити, про те що безробітних жінок в інших країнах пропонують стерелізувати, бо в них діти низької якості. А тут вже пропагандою фашизма попахує.
21 Жовтня 2020, 13:51
Кожнісінька реклама на цьому сайті позначена! Чи то політична чи то комерційна. Це нормально. Якшо ви сліпі то полікуйтеся. І видно деякі рекламодавці хочуть тільки позитивні коменти деякі взагалі закривають дехто дозволяє коментити. Чи ви думали журналіст сам визначає кому які коменти стави. Ну прям всесильний тут! Ахахахаха)))
21 Жовтня 2020, 13:53
Чим мені довподоби передвиборчі перегони та дебати кандидатур до коридорів влади та грошей - випливає стільки фактів про гнилу натуру багатьох публічних громадян та громадянок.
21 Жовтня 2020, 14:00
Скажіть, а де треба вчитися, заплатити в партію за два роки 233 тисячі партійних внесків, отримавши за ці ж два роки тільки 88 тисяч зарплати. В мене з математикою щось не получається, і правоохоронним органам до тебе ніякого щоб діла не було.
21 Жовтня 2020, 14:04
То Шкода замовив про себе тільки позитивні коменти?
21 Жовтня 2020, 14:56
Дайте 4,7мл. І буде люкс ремонт у поліклініці і буде вода івсе інше.а сімейних лікарів можна не ображати ,ви всі до них ходите за допомогою.і не може лікар одночасно тримати слухавку і проводити записи в комп'ютері ,для такої робити є медсестра,якщо не знаєте, лікар карточку вашу записує ,назначує лікування,направлення виписує.і немає таких страшних черг,і на рентгені теж скоро .люди працюють.анова амбулаторія не потрібна ,лишній геморой для всіх ,тих що пишуть і читають
21 Жовтня 2020, 15:09
Пашков -це лікар з великої літери. Майже усі пацієнти з рожищенського району і в тому числі м. Рожище звертаються до нього. Він лікує усіх, а яка йому дяка- мала зарплатня, а навантаження в рази більше, ніж у сімейних лікарів. Мабуть треба подумати керівництву про це. Щоб ми робили без Пашкова В. М. не знаю.
21 Жовтня 2020, 16:02
Взагалі то попахує тобою смердючкою і твоїми недолугими коментарями. Краще йди прийми душ, бо в магазині біля тебе &amp;quot;пахло&amp;quot;. Також дозволяю тобі поцілувати в одне місце стару циганку і купити ній пять блоків сигарет мальборо.
21 Жовтня 2020, 20:46
Я за Поліщука!!!!! Завдяки йому став порядок. Шварцкоп - ДЕБІЛ!!!!! кончалижне. П'яне цілими днями. Козел!!!!!
21 Жовтня 2020, 22:23
Тільки за поліщука ,малодий енергійний голова.навіщо вибирати тих,кому за55 років,це уже пенсіонери.
24 Жовтня 2020, 00:18
Не цінуєте те ,що маєте!<br/>Ще пару років назад і Пашков був поганий майже всім. Зараз ,як у дупу клюнуло,то вже без лікаря ніяк. Маєте-цінуйте , зберігайте,допомогаєте ,бо у Луцьку і де інде ви нікому не потрібні,такі &amp;quot;добрі-язикаті&amp;quot;.
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024