«Виховання патріотизму – невід'ємна складова у формуванні свідомого громадянина України», – Ольга Нечипорук

19 Жовтня 2020, 13:21
4246

Директорка комунального опорного навчального закладу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів села Переспа» Рожищенського району.

Кандидатка у депутати Рожищенської міської ради по округу № 3 (Топільненська, Кобченська, Пожарківська, Сокільська, Навізька, Мильська, Літогощанська, Переспівська, Тихотинська, Рудко-Козинська сільські ради) від ПП «Європейська Солідарність».

53 роки, освіта вища. У 1992 році закінчила Луцький педагогічний інститут імені Лесі Українки за спеціальність «вчитель української мови та літератури».

***

«Щодо вибору професії у мене не було сумнівів, бо починаючи з 8-го класу я усвідомлювала, що хочу бути вчителем. 

Захоплення української літературою та мовою з’явилося ще в середній школі, дякуючи моїм вчителям, особливо вдячна за високий рівень викладання  та виховання патріотизму своїй вчительці української мови та літератури Гошовській Марії Василівні.

Після закінчення навчання у Самбірському педагогічному училищі (1986 рік), де отримала диплом вчителя початкових класів, я свідомо продовжила навчання у Луцькому педагогічному інституті  на  факультеті «Українська філологія».

Дехто тоді дуже дивувався моєму вибору,адже після навчання на факультеті «Російська філологія» у часи існування Радянського Союзу,колеги –вчителі російської мови і літератури отримували на багато вищу заробітну плату.

У 2005 році призначена на посаду директора «ЗОШ І-ІІІ ст. с. Переспа» - найбільшого сільського закладу середньої освіти у районі за чисельністю учнів.

Очоливши сільську школу, я намагаюсь створити комфортне освітнє середовище для учнів та педагогів. Наш заклад освіти є унікальним, бо навчаються у ньому на сьогодні 340 учнів з 13 сіл Рожищенського та Ковельського районів. На даний час маємо 18 класів-комплектів, середня наповнюваність 19 учнів.

Найперше з чого я починала свою роботу на посаді директора – заміна котлів опалення та заміна теплотраси від котельні до школи. Бувало, в зимовий період учні сиділи на уроках в зимових пальтах і рукавицях. Згодом  підвезення учнів до школи та назад додому стало здійснюватися шкільним автобусом.

Замінили всі вікна у навчальних приміщеннях на енергозберігаючі, придбали 20 комп'ютерів та 10 ноутбуків, закупили все навчальне обладнання для кабінетів біології та географії, Маємо 2 мультимедійні дошки.

Навчання у закладі здійснюється за допомогою сучасних освітніх технологій.

Учні закладу є переможцями та призерами районних та обласних предметних олімпіад.Футбольна команда школи була переможцем в області Всеукраїнського конкурсу «Шкіряний м’яч».Організовуємо екскурсії для вивчення історії і культури рідного краю : с. Колодяжне , м. Луцьк, м. Остріг.м. Львів,Київ,Карпати, м. Рівне,м. Трускавець.

Виховання патріотизму у молодого покоління вважаю невід’ємною і основною складовою  у вихованні громадянина держави Україна .
Учнівський і трудовий колектив закладу неодноразово займався волонтерською діяльністю (допомага воїнам, учасникам АТО у Донецькій і Луганській областях).

Ми ідемо в ногу з часом,адже створили ОПОРНИЙ заклад освіти. Чекаємо на нове обладнання для харчоблоку,за програмою уряду для опорних шкіл.

Звичайно, є над чим працювати.Попереду ще багато завдань.які, я сподіваюсь, ми успішно вирішимо разом з громадою.

Для мене надзвичайно важливим є питання розвитку освіти у новоствореній громаді ,особливо, у сільській місцевості. Мій досвід показує,що більше уваги місцевій владі треба приділяти проблемам сільської школи: покращення матеріально-технічної бази шкіл, придбання шкільних автобусів, розвиток позашкільної освіти на селі».

24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром