Олександр Кучірка – перший номер до Рожищенської міськради від «Самопомочі»

19 Жовтня 2020, 09:04
5571

До Рожищенської міської ради Кучірка Олександр Васильович представлений першим номером у списку від «Об’єднання «Самопоміч» у виборчому окрузі № 1.

Чоловік народився 12 грудня 1979 року в місті Рожище. Закінчив школу № 4 з відзнакою. Подальшу освіту здобував в Луцькому національному технічному університеті за спеціальністю «Технологія машинобудування», закінчив навчання з червоним дипломом.

Далі навчався на аспірантурі, але зрозумів, що це не його. З 2002 року чоловік займається підприємницькою діяльністю. Є власником магазину «Дивосвіт» у місті Рожище.

У депутати вирішив іти, бо хоче бути корисним своїй країні, своєму краю, своїй громаді. Особливо після Майдану 2013-2014 роках, коли національна позиція та бажання змін стали виражатися повною мірою.

«Це було логічним завершенням після участі на Майдані у 2013-2014 роках. Захотілося змінювати Україну, робити щось не тільки для себе та своєї сім’ї, а й для громади», – каже пан Олександр.

Загалом родина підтримує чоловіка, але на початках дружина Олександра була проти. Коли ж було видно перші успіхи у розв’язанні питань та реальні зміни проблематичних ситуацій, тоді вона змінила свою думку щодо цього.

«Коли у 2015 році я пішов у районну раду, то дружина була категорично проти. Але коли почав розповідати їй про питання, які підіймаються на засіданнях, то навіть зацікавилась. Після одного випадку, коли з моєї ініціативи перенаправили гроші з ремонту приміщення райради на купівлю кольпоскопу, який був так необхідний для лікарні, то зауважила, що не дарма я все ж пішов у депутати», – говорить Олександр Кучірка.

Чому саме «Об’єднання Самопоміч»?

Чоловік розповідає, що в партії усі на рівних. Вміння легко вести діалог, знайти компроміс, вислухати співрозмовника – одні з багатьох чеснот об’єднання.

«Це єдина партія, де звичайний партієць може подискутувати з головою партії на рівних, де голова виконавчого комітету партії може приїхати на зустріч до Луцька маршруткою. Це дійсно демократична партія з християнськими цінностями, яка ніким не спонсорується», – каже пан Олександр.

Вільний час він проводить у родинному колі, любить подорожувати, а ще майструвати речі для власного дому.

«Найбільше моє захоплення – моя сім’я, моя дружина і три донечки! Дуже люблю подорожувати разом із родиною, особливо автомобілем. Подобається відвідувати кінотеатри, стараюся не пропускати українські прем’єри. А ще майструю власноруч, аби створити затишок у домі», – розповідає чоловік.

Цінує у житті багато речей: порядність, чесність, працьовитість, але найбільше – незалежність.

«Так склалося, що я усе свідоме життя працюю на себе, мабуть, тому найбільше ціную незалежність. Однак вважаю, що в будь-якій ситуації можна знайти компромісне рішення, просто потрібно вміти та хотіти цього», – каже Олександр Кучірка.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024