«Ми зобов’язані забезпечити якісними соціальними та медичними послугами мешканців громади», – Галина Поліщук

15 Жовтня 2020, 13:20
2980

Галина Поліщук – директорка комунальної установи «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Рожищенського району Волинської області. Кандидатка в депутати Рожищенської міської ради від ПП «Європейська Солідарність» по округу № 1 (місто Рожище, окрім застирної частини).

60 років, освіта вища. В 1982 році закінчила Брестський державний технічний університет за спеціальністю інженер-будівельник. Управлінець із двадцятирічним досвідом. Проживає в місті Рожище.

– Чому вирішили балотуватися на цих виборах? 

– Багаторічний досвід роботи у соціальній сфері, сформував особисте бачення проблем соціального захисту населення в районі. Завдяки депутатській діяльності, матиму можливість ініціювати соціальні програми з метою надання більшої допомоги особам, які потрапили у складні життєві обставини на всій території об’єднаної громади.

– Які є особливості у вашій громаді, що можуть сприяти чи навпаки негативно впливати втіленню передвиборчої програми?

– Відсутність поглибленого соціологічного дослідження, яке охоплює аналіз моніторингу потреб громади. Відсутність фахового аналізу рівня задоволеності  публічними послугами членів громади. Ми повинні розуміти, якої підтримки потребують люди саме в цей момент.

– Які зміни є пріоритетними для вас у громаді після перемоги?

  • розвиток  інфраструктури;
  • створення додаткових робочих місць;
  • раціональне використання природних ресурсів;
  • покращення якості життя людей.

– Які існують потенційні перешкоди у реалізації ваших планів? 

– Перешкодою може стати низький рівень фахової спроможності  спеціалістів в керівному складі новоствореної громади. Думаю, що зрозумілим є те, вчитись не буде часу, потрібно вміло вибудувати систему управління новоствореної громади, яка покликана обслуговувати своїх мешканців, а не керувати ними.
Невизначеність законодавства стосовно громад. Відсутність Стратегії розвитку ОТГ теж можуть стати серйозними перепонами.

– Які інвестиційні проєкти було б варто розвивати для створення нових робочих місць та підвищення рівня життя у вашій громаді? 

– Державна підтримка сільського господарства,  малого та середнього   товаровиробника. Відкриття  підприємств  переробної промисловості та підприємств з переробки вторинної сировини та побутових відходів стануть рушійною силою в економічному розвитку громади.

– Що вами зроблено у вашій громаді, чим ви можете пишатись? 

– Працюючи на посаді директора територіального центру вдалося започаткувати інноваційну соціальну послугу «Університет ІІІ віку». Здобуття статусу соціальної установи, відкритої до маломобільних груп населення.

Налагодження співпраці з Волинською обласною громадською організацією «Ми плюс», які  на  благодійній основі проводять роботи з покращення умов проживання підопічних стаціонарного відділення в с. Навіз. Участь у ІІ Міжнародному фестивалі «Пісня – лікує душі, об’єднує серця» та Всеукраїнському пісенному конкурсі «З любов’ю до життя», здобуття  ветеранським хором «Надвечір’я» звання народного аматорського колективу.

Тричі команда спортсменів старшого віку району у Міжнародних Фестивалях літньої Сеньоріади «Спорт для всіх заради здоров’я» у місті Луцьк, здобувала призові місця. Спортсмени привезли в район «золоті», «срібні» та «бронзові» нагороди з різних видів спорту.

За участі громадян міста, коштами районного та міського бюджетів, проведений демонтаж довоєнних аварійних господарських приміщень та зроблений благоустрій земельної ділянки в центрі міста. 

– Якими цінностями керуєтесь як політик?

  • дотримання прав людини;
  • політична злагода та відповідальність;
  • законність та прозорість у прийнятті рішень.

– Які перспективи відкриваються у вашій громаді за умови послідовної та наполегливої праці протягом наступних 5 років?

– Закріплення базової одиниці самоврядування – місцевої влади. Розквіт громади, її спроможність та успішність.

– Що може допомогти вам у реалізації ваших планів?

Ініціатива громадян, бажання зробити життя кращим.

– Чим пишаєтесь у вашій громаді? 

– Небайдужістю громадян, наявністю кваліфікованого потенціалу.

– Якою бачите свою громаду через 5 років? 

– Європейсько-орієнтованою та економічно спроможною.

– Як мотивувати людей проголосувати за вас та вашу команду?

– Донести до кожного виборця інформацію про фаховий склад команди, яка спроможна втілити поставлені завдання у життя.

20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024