Учасники війни розповіли, чому йдуть у депутати Рожищенської міськради

14 Жовтня 2020, 10:31
5790

Захищати країну – не подвиг, а покликання справжнього чоловіка! Зі святом наші воїни, нехай Покрова Святої Богородиці оберігає Вас!

Сьогодні ми поспілкуємось із двома кандидатами в депутати до Рожищенської міської об’єднаної територіальної громади від партії «Європейська Солідарність» В’ячеславом Зенцом та Дмитром Яроцьким. Наші співрозмовники, окрім того, що є небайдужими мешканцями своєї громади, вони ще пройшли АТО та захищали нашу незалежність на Сході.

– Чому вирішили балотуватись на цих виборах в депутати Рожищенської міської ради?

«В Україні існує єдиний шлях зберегти свою незалежність – ми повинні прогнати ворога із нашої землі та навести порядок в державі не гірший ніж у європейських країнах», – наголошує В’ячеслав Зенц. 

«Ми повинні думати про майбутнє своїх дітей, їх безпеку та добробут. Я хочу, щоб мої нащадки жили в Рожищенській громаді», – говорить Дмитро Яроцький.

Від «Європейської Солідарності» ми йдемо на вибори через те, що розуміємо важливість розбудови армії. Ми бачили в якому стані була українська армія на початку війни на Сході і як вона відродилась за кілька років. Цінності «Європейської Солідарності» та команди з якою ми йдемо на місцеві вибори нам імпонують.

«Не йти на місцеві вибори не можемо, адже потрібно брати на себе відповідальність та робити реальні справи у своїй громаді. Я ініціював створення громадської спілки «Патріотичний корпус «Отаман», яка покликана об’єднати активних хлопців району, які пройшли війну на Сході. Мені не байдуже, як найближчі п’ять років житиме новостворена громада», – говорить Дмитро Яроцький.

Дмитро Яроцький
Дмитро Яроцький

– Розкажіть, що спонукало Вас піти на Схід воювати та найбільше запам’яталось?

В’ячеслав Зенц;

«У 2014 році не чекаючи повістки по мобілізації пішов добровольцем разом із двоюрідним братом у 95-у десантно-штурмову бригаду. Пробув на Сході два роки, за цей час пройшов майже всі гарячі точки. Бог беріг від смерті, люди молились за нас, свічки в церкві ставили, ми молились, тому і вижили», – міркує кіборг.

За час служби бачив найгірші часи українського війська. З часом ситуація виправлялась, але було не просто. Із позитивних моментів можу згадати випадок, як вкрали БТР у сепаратистів – сміється.

Але найболючіший спогад кіборга про те, як учні Березолуківської сільської школи зібрали гроші, купили і передали на фронт 24 пари чобіт. А їхньої роти із виконання завдання повернулося всього кілька чоловік…

В’ячеслав Зенц
В’ячеслав Зенц

Дмитро Яроцький:

У 2015 році я прийняв виважене рішення йти воювати разом із своїм товаришем. Родина підтримала, хоча дуже переживала дружина.

Пробув на сході майже два роки, спочатку в 58-ій окремій мотопіхотній бригаді імені Івана Виговського (Попасне, Артемівськ), а потім в 90-тому окремому десантно-штурмовому батальйоні імені Івана Зубкова.

Протягом двох років на передовій перебував постійно. Виїжджав на бойові завдання, по контракту був механіком та займався ремонтом військової техніки.   

– Якими цінностями керуєтесь, як майбутні політики?

Ми багато чого бачили на війні і розуміємо, які є життєві цінності. Тому нам важлива справедливість, відвертість та людяність. Саме цього будемо вимагати від керівництва Рожищенської громади.

– Якою бачите свою громаду через п’ять років?

«Хочемо, щоб громада стала комфортнішою для життя. Розподіл бюджету став прозорим, без «договорняків». Щоб все робилось із толком, враховувались інтереси учасників війни на Сході при розподілі земельних ділянок», – наголосив Дмитро Яроцький.

Воїни є кандидатами в депутати Рожищенської міської ради від ПП «Європейська Солідарність» по округу № 1 (місто Рожище, окрім застирної частини).

Дмитро ЯРОЦЬКИЙ, 39 років, освіта середня спеціальна. В 1999 році закінчив Торчинське професійно-технічне училище за спеціальністю слюсар. Учасник АТО. Член громадської організації «Патріотичний корпус «Отаман». Проживає в місті Рожище.

В’ячеслав ЗЕНЦ, 46 років, освіта середня спеціальна. В 1992 році закінчив Маневицьке професійно-технічне училище та здобув спеціальність – лісник. Доброволець, учасник АТО, кіборг. Член громадської організації «Патріотичний корпус «Отаман». Проживає в місті Рожище.

28/03/2024 Четвер
28.03.2024