Роман Патлашинський – кандидат у депутати Рожищенської міськради від «Європейської Солідарності»

13 Жовтня 2020, 12:31
5875

Я вірю, Україна переможе у війні на Сході та економічній війні і зможе побудувати модерне європейське суспільство з заможними громадянами. 

Директор ТОВ «Надра», чинний депутат Рожищенської міської ради, 42 роки, освіта вища. У 2004 році закінчив Міжрегіональну академію управління персоналом за спеціальністю «правознавство».  

Депутат Рожищенської міської ради трьох скликань, управлінець із п’ятнадцятирічним досвідом. Проживає в місті Рожище.

– Чому вирішили знову балотуватись на цих виборах уже до Рожищенської міської об’єднаної територіальної громади?

– Я прийняв рішення йти на чергові вибори без жодних вагань. Після п’ятнадцяти років роботи депутатом в міській раді, усвідомлюєш важливість ефективної роботи депутатського корпусу та керівництва ради для розвитку громади. 

Окрім того, після 25 жовтня Рожищенська міська рада об’єднає в собі велику кількість сільських населених пунктів із рядом проблем та постане питання раціонального розподілу обмеженого фінансового ресурсу. Від професійності та відповідальності депутатів громади буде залежати подальший розвиток не тільки міста, але й невеликих сіл, про які не можна забувати. Вчитись працювати не буде часу і можливості, потрібно буде відразу брати на себе тягар відповідальності за прийняті рішення.

Дуже часто мене запитують чому я йду в депутати місцевої ради, адже роботи в мене вистачає, я є керівником успішної фірми, люблю свою роботу, маю хорошу родину, займаюсь активним способом життя? І дійсно, чому?

Відповідь проста, я розумію важливість рішень, які приймаються депутатами на сесійних засіданнях, особливо щодо питань регіонального розвитку території. Як людина бізнесу, знаю з чого формується бюджет і як важливо працювати над збільшенням надходжень в місцевий бюджет. Після децентралізації, бюджет Рожищенської громади буде своєрідним її гаманцем в який скільки заробимо -  стільки зможемо і витратити. Уже не буде районного бюджету чи райдержадміністрації на які можна буде перекласти свої проблеми.

Для становлення майбутньої Рожищенської громади, важливо буде виграти економічну війну.  Нове керівництво новоствореної ради повинне усвідомити те, що солдатами на захисті її майбутнього розвитку є платники податків, бізнес. Тільки підтримуючи та розвиваючи бізнес, можна сподіватись на збільшення місцевого бюджету та вливання коштів у розвиток інфраструктури.

Я особисто буду захищати людей, які хочуть працювати в новоствореній громаді та створювати нові робочі місця з достойною оплатою праці, з прозорою сплатою податків.

Не менш важливим фактором успіху громади, повинно стати державно-приватне партнерство, яке покликане об’єднати  фінансові можливості бізнесу та місцевої влади у вирішенні місцевих проблем. Особисто буду відстоювати перед депутатським корпусом впровадження даної моделі співпраці на рівні громади.

Вважаю, що потрібно відповідально підійти до питання обліку землі та використання комунального майна, а саме провести їх аудит. На основі проведеної роботи вибудувати стратегічний план розвитку громади із перспективою мінімум на найближчі п’ять років.

Депутати Рожищенської об’єднаної громади, спільно із її керівництвом, не повинні допустити  неконтрольованого продажу землі, особливо її скупу в одні руки через підставних осіб. Даний ризик існує у зв’язку із запуском ринку землі.

Працюючи на теренах Рожищенського району я усвідомив важливість соціальної відповідальності бізнесу. Мені були і є небайдужими проблеми місцевих громад. Завжди відгукувався на прохання, зокрема долучався до ремонту таких соціальних об’єктів, як школа, дитячий садок та будинок культури в селі Сокіл, будинок культури в селі Крижівка. Фінансово долучився до газифікації села Сокіл. Допомагав церкві села Духче. Не був байдужим до проблем сімей загиблих героїв на Сході. З початком пандемії, підтримав засобами захисту працівників санітарно-епідеміологічної служби району.

Саме тому вважаю, що бізнес повинен долучатись до розв’язання соціальних проблем своєї громади спільно із місцевою владою.

Чому я в Європейській Солідарності (пропонували йти і в інші партії)? Все просто: мене ніхто нічого не змушував обіцяти і давати, і йти проти свого сумління і совісті. Молода, професійна, амбітна команда із чітким баченням розвитку громади. Цим людям не потрібно буде вчитись основам місцевого управління та вивчати теперішні проблеми.

Сповідування простого життєвого принципу українців – «Візьми і зроби», який я все життя пропагував і виконував сам. Особисто не сприймаю людей, які багато говорять, критикують, а самі нічого не роблять. В даній команді таких людей не має.

Я вірю, Україна переможе у війні на Сході та економічній війні і зможе побудувати модерне європейське суспільство з заможними громадянами.

Для цього, нам просто треба почати розумно і ефективно розбудовувати нашу країну із самих низів. І не забути прийти на вибори та проголосувати так, як вимагає розум та підказує серце.

З повагою, Роман Патлашинський

Коментарі
13 Жовтня 2020, 16:15
Перемоги бажаємо!!!
13 Жовтня 2020, 16:15
Перемоги!
Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024