Олександр Дулюк – кандидат у депутати Рожищенської міської ради від «Самопомочі»

12 Жовтня 2020, 15:15
5043

Дулюк Олександр Валентинович – кандидат у депутати Рожищенської міської ради від «Об’єднання «Самопоміч» у виборчому окрузі № 1 (місто Рожище).

Чоловік народився 1 квітня 1972 року. У 1989 році закінчив навчання в ЗОШ І-ІІІ ступеня № 4 міста Рожища. Освіта загальна середня. Олександр Валентинович – активний учасник боротьби за Незалежність України у 1990-1991 роках, Помаранчевої революції та Революції Гідності.

Нині Олександр Дулюк добре розуміється на депутатській справі, адже спробував свої сили в Рожищенській міській раді в період 2016-2020 років. Щоправда, як розповідає, йдучи в раду думав, що можна «гори звернути», але сьогодні впевнений, що не всі мрії можуть стати реальністю, якщо депутат від початку не правильно побудував механізм взаємодії влади та громади.

«Перше, що дуже важливо в депутатській роботі – це розуміння владою проблем мешканців, починаючи від ради й закінчуючи рештою служб. Тут має добре попрацювати депутат, щоб діюча влада знала проблеми громадян на його окрузі. Друге – розуміння самих виборців, які не лише мають вимагати, але й сприяти успішним процесам, розуміти, що в деяких питаннях потрібно зачекати. Третє – розуміння депутатом свого завдання. Не можна голослівно щось вимагати, потрібно самому працювати, зуміти з усіх численних прохань знайти найголовніше на цей момент. Тоді допомога буде реальною і суттєвою», – каже Олександр Валентинович.

Варто зауважити, що нашого співрозмовника знають не тільки на окрузі, який за ним закріплений, але в цілому місті. Він один із тих, хто найбільше подав звернень до міської ради та сприяв вирішенню низки актуальних проблем у місті.

«Важко визначити, які проблеми важливіші, адже будь-яке невирішене питання міста так чи інакше дошкуляє певній частині його мешканців. Проблем у нас чимало. Наприклад, я у своїй депутатській роботі приділяв чималу увагу питанням загальноміським, а не обмежувався лише ввіреним округом. Це й облаштування тротуарів у місті, освітленню вулиць Курбаса, Богдана Хмельницького й Кармелюка, облагородження зупинок на території міста, встановлення в місті відеокамер, вкладання тротуарної бруківки на вулиці 1 Травня біля школи №1, був одним із ініціаторів будівництва колекторно-насосної станції по вулиці Гагаріна.

Особливу увагу в депутатській роботі приділяв військовослужбовцям, зокрема ініціював виділення коштів з місцевого бюджету для виплат матеріальної допомоги учасникам АТО, які проживають у місті Рожищі з нагоди відзначення Дня захисника України 14 жовтня. Мені імпонує те, що з якою б пропозицією я чи мої колеги не звернулися до міського голови Вячеслава Поліщука, він завжди слухав та підтримував дійсно гарні ідеї. І ось це те, що я говорив: правильно вибудована взаємодія депутата та очільника громади приносить багато користі для громади», – каже чоловік.

Не можна оминути питання спорту, яким активно займався депутат Олександр Дулюк. Адже з його легкої руки у Рожищі постало питання створення Футбольного клубу «Рожище». Саме він зі своїми колегами-однодумцями «штурмили» всі причетні до стадіону інстанції, аби в Рожищі з’явилося футбольне поле зі штучним покриттям, баскетбольний майданчик, бігові доріжки та інше.

«Мені б хотілося, аби в місті активно розвивався спорт. Свого часу ми з ексфутболістом Сергієм Мартинюком кілька років поспіль зверталися до керівництва райдержадміністрації та області з проханням розробити проект на реконструкцію футбольного поля. Допомоги шукали й у Волинському обласному центрі ФЗН «Спорт для всіх». Було розчарування, були випадки бездіяльності районної влади, але ми не опускали рук, засукували рукави робили все, аби футбольне поле мало гарний, доглянутий вигляд.

Приємно, що депутати міської ради підтримали моє звернення створення Програми розвитку футболу в нашому місті. Зауважу, це вперше в Рожищі прийнята така програма. В цьому напрямку планую працювати й надалі, навіть, якщо не стану депутатом Рожищенської міської ОТГ, адже спорт – це здоров’я, до культури якого треба привчати дітей з раннього віку», – зауважує кандидат.

Разом із мешканцями міста Олександр Дулюк брав активну участь практично в усіх толоках, які проводилися міською радою з благоустрою міста. Крім того, зібрав однодумців та провів зачистку території біля рожищенських ставків, званих в місті «Кубанями». Був одним із ініціатором створення та втілення в життя будівництва скверу на честь «Борцям за волю та незалежність України». За його словами, якщо депутат не показує власним прикладом, як треба господарювати в рідному місті, то для чого тоді йти у раду?

«Я не буду апелювати голослівними фразами, не буду обіцяти виборцям золоті гори і не буду в чомусь переконувати. Я повністю покладаюся на розсудливість, на підтримку рожищан. Не хочу давати нереальних обіцянок, щоб сподобатися сьогодні, і забути про них завтра. На мою думку, депутат місцевої ради – це представник інтересів територіальної громади, виборців. І я знаю проблеми свого округу. Це й благоустрій, й ремонт доріг та тротуарів, створення комфортних умов для пенсіонерів та дітей, ну і, звісно, спортивний розвиток міста та багато іншого. Ключове для депутата «працювати». Чим і планую займатися, якщо рожищани довірять це мені», – говорить Олександр Дулюк.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024